親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過簽證果張相用電話影再upload?定一定要用張相再scan 再upload ?
仲洗唔洗帶實物相過關🙏

大宅

hkbc0817 發表於 23-8-1 21:10
請問有冇人試過簽證果張相用電話影再upload?定一定要用張相再scan 再upload ?
仲洗唔洗帶實物相過關&#12859 ...

I have scanned my photo & uploaded it. No need to bring a photo at the immigration in Vietnam. Just print out the e-Visa hard copy to show to the Immigration in Vietnam.

別墅

subzero111 發表於 23-8-3 00:22
I have scanned my photo & uploaded it. No need to bring a photo at the immigration in Vietnam. Just ...

There are many websites for Vietnam visa application.

Can you pls share which one is good? How long does it take to get a visa? thanks!

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

subzero111 發表於 23-8-3 00:22
I have scanned my photo & uploaded it. No need to bring a photo at the immigration in Vietnam. Just ...

男爵府

MommyPanel勳章

hkbc0817 發表於 23-8-1 21:10
仲洗唔洗帶實物相過關㈻ ...

我用自己手機影, 影完UPLOAD 上去, 你最好去管網申請, USD 25/ PER PASSPORT , 如果有小朋友,大人填申請表下面欄寫返小朋友資料, 之後另外要為 小朋友要自己申請一份. 總之 一本PASSPORT 就一份 E—VISA, 申請完後, 等3—5天左右有結果,到時你PRINT 出黎就得。 不過朋友提我以防萬一,最好帶定3張證件相。

利申: 8月去左越南自由行,自己簽證自己搞。官網:https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt

PS: 入料要小心, 小心核對資料,比左錢就無得改 和退款!!香港越南領事長打無人聽,電郵比佢地, 一直無回覆。
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

大宅

happymap2013 發表於 23-11-14 11:44
我用自己手機影, 影完UPLOAD 上去, 你最好去管網申請, USD 25/ PER PASSPORT , 如果有小朋友,大人填申請表 ...
請問知不知道長者護照沒有出生日期的月和日,應怎樣填出生日期呢?

男爵府

newflower 發表於 23-12-4 19:18
請問知不知道長者護照沒有出生日期的月和日,應怎樣填出生日期呢?

身份證同護照都冇?

大宅

回覆 Mini20160607 的帖子

最後上網申請時,有選只知年份,但都要入出生日期月和日,用來search返知簽證批咗未。上星期五申請,現在還未收到email話可以download visa,有些擔心。

請問你們申請e visa, 幾多日收到個email可以download evisa

珍珠宮

newflower 發表於 23-12-14 08:16
回覆 Mini20160607 的帖子

最後上網申請時,有選只知年份,但都要入出生日期月和日,用來search返知簽證批 ...
我上個月申請3-4日,屋企人都係

男爵府

波子 發表於 23-12-14 21:53
我上個月申請3-4日,屋企人都係

我啱啱返左來,有張越南上網卡可以送出,但是有效期應該到1月3日

珍珠宮

zhaifufu 發表於 23-12-21 14:43
我啱啱返左來,有張越南上網卡可以送出,但是有效期應該到1月3日
我都去完返左來了

大宅

波子 發表於 23-12-21 14:46
我都去完返左來了

請問依段時間是否成日落雨,已約了包車。但天氣預報日日落雨。
去巴拿山,會安景點有冇問題啦?

珍珠宮

newflower 發表於 23-12-21 18:18
請問依段時間是否成日落雨,已約了包車。但天氣預報日日落雨。
去巴拿山,會安景點有冇問題啦?

12月是雨季, 我們6天峴港全程也是包車, 我地本來行程第三天安排去巴拿山, 但前一日天氣預報會全日落雨, 所以改為行程第五天去! 巴拿山一定要天氣好才去, 我地當日上到巴拿山天朗氣清, 風景好靓還睇到雲海, 我老公影了很多相! 會安如果去玩椰子船落雨也不太適合, 其實我地出發前睇六日天氣預報也是陰天有雨, 慶幸去到六天中只有一天下雨, 感恩!

別墅

回覆 波子 的帖子

請問申請 e-visa 共幾錢?是否 25美金?

珍珠宮

日本妹妹 發表於 23-12-25 21:19
回覆 波子 的帖子

請問申請 e-visa 共幾錢?是否 25美金?
是呀!25蚊美金

別墅

回覆 波子 的帖子

另外,除了 print hard copy e-visa, 請問你旅程中,有無預備2張証件相?因我本身無影,如不需要就無謂影了。反正申請 e-visa 可用手機影相。

珍珠宮

日本妹妹 發表於 23-12-26 22:06
回覆 波子 的帖子

另外,除了 print hard copy e-visa, 請問你旅程中,有無預備2張証件相?因我本身無影, ...
冇帶相

大宅

zhaifufu 發表於 23-12-21 14:43

請問你在HK 買定係越南果邊機場買上網咭?

係咪都可以用得返WhatsApp /微信/facbook嗰啲Apps 㗎?

謝謝!

男爵府

0605 發表於 24-1-9 20:29
請問你在HK 買定係越南果邊機場買上網咭?

係咪都可以用得返WhatsApp /微信/facbook嗰啲Apps 㗎?

我響深水埗買,信號一般

大宅

zhaifufu 發表於 24-1-9 21:11
我響深水埗買,信號一般

請問WhatsApp / WeChat / Facebook 果啲都用得返啊?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊