時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

如上, 每月供款等如掉錢入海, 泡湯....
今日上綱睇, 唔見咗好多錢
強烈要求政府政策要修例

961123  support  發表於 11-12-16 23:35
baby.hung   support  發表於 11-12-16 15:18
citty  支持  發表於 11-12-16 15:07

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

要市民大眾焗輸, 唔知咩政策, 本意係好不過咁多年都監管不足

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都冇咁好多呀

子爵府

一早當輸左..........
To be or not to be  that is the question~

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

賺埋唔夠比手續費,蝕就仲金

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

我好耐無 login 睇過了!! 費事神傷﹑心傷
每個月當跌左 d 錢算了。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

晨早話過呢個制度搵狗笨啦!只係當時有疑似(政府代表)圍政而已
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

玩具勳章

係由我地每個月辛辛苦苦夾錢, 養果班基金佬!
就算輸錢, 基金投資唔得, 都一樣分花紅!

neko138    發表於 11-12-16 14:55

伯爵府

自己儲都冇咁嬲呀!

侯爵府

宜家同舊年同期時, 都唔見20%以上, 好慘呀! 我仲要係FTM, 睇住係咁跌, 又要俾admin fees, 怕且唔駛到65歲, 已經蝕清.

男爵府

d基金經理個市幾差, 隻基金点蝕, 佢地份糧, bonus同埋一樣係咁坐商務出差, 我真係好唔忿氣

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

由開始我就當倒錢落海
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

MPF我從來都無理過,一早當無了,如果到我退休仲有既話,我就當花紅。

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆:MPF 應該除消

寧願自己搏:;pppp::;pppp::;pppp:

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

支持!!!!!!
快D取消...最好比我地盡快拎返之前既MPF....
無啦啦攪個MPF 真係多得佢唔少.

伯爵府

我一早都當冇咗 ! :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 回覆:taiming的帖子

勁傷心

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

翡翠宮

好很慘~明明自己唔鐘意倒$$....

個個月比人"咁"住搶....

輸Q哂我D $$~

StellaChung  Agree!!  發表於 11-12-16 15:19
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

你話MPF跟到通漲我咪由你同我攪囉
個問題係,你果d全部我買左都唔知佢入邊其實係乜

咁如果我真係想買股票既,我自己買ok架喇

StellaChung    發表於 11-12-17 00:15

首頁

尾頁

跳至