嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問bb bath oil有冇好介紹?

請問bb bath oil有冇好介紹?同埋用bath oil係咪真係冇l咁易引起bb皮膚敏感?

大宅

Re: 請問bb bath oil有冇好介紹?

你個bb係什麼敏感呀 因為我個b就無用bath oil的,但就用左"QV"的沖涼液,幾好架. :lol: 而且佢地重有lotion可以搽身添,你可以買黎試下架,係watson's同mannings都有得買架. :-P

大宅

QV & Mustela are good choices.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個bb 都very easy 皮膚敏感呀, bath oil 可否洗頭?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我亞仔都係皮膚好敏感, D皮膚成日都鞋拾拾

我就比亞仔用, DermaVeen Bath Oil (經bb展既人介紹後, 覺得又平又好用 - $89.9 - 500ml), 呢只油既效果仲好過 Oilatum 愛麗他 (最平都要 $13x - 500ml)

Bath Oil 係加入水比佢沖涼的, 洗頭都係用返洗頭水. DermaVeen Bath Oil 可于萬寧藥劑部買到

大宅

smallping,
我bb之前有濕疹,驚入冬後bb用bath gel會太乾令濕疹復發。

大宅

my baby use chicco

大宅

peaceaa1122 寫道:
我個bb 都very easy 皮膚敏感呀, bath oil 可否洗頭?

我問過醫生,bath oil 可以用於頭(bb)
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

大宅

我bb而家有濕疹都用梗qv bath oil,ok ga

但你bb如果有敏感既話就唔好用有香料成份既野

angelanala 寫道:
請問bb bath oil有冇好介紹?同埋用bath oil係咪真係冇l咁易引起bb皮膚敏感?
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

大宅

Mustela

大宅

我阿b都係有濕疹, 醫生建議我用QV bath oil & QV cream, 由今年4月開始用到依家, 暫時都ok, 醫生話洗埋頭都得架

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

anyone use PHYSIOGEL before? is that good for sensitive skin?

男爵府

咁落咗Bath Oil於水中, 係咪不用再加其它冲涼液呢?

szeszes 寫道:

我就比亞仔用, DermaVeen Bath Oil (經bb展既人介紹後, 覺得又平又好用 - $89.9 - 500ml), 呢只油既效果仲好過 Oilatum 愛麗他 (最平都要 $13x - 500ml)

Bath Oil 係加入水比佢沖涼的, 洗頭都係用返洗頭水. DermaVeen Bath Oil 可于萬寧藥劑部買到

洋房

What is the full name of QV??

大宅

好似就咁叫QV咋喎,係藍色盒呀!

大宅

我用過PHYSIOGEL,ok架!但同aqueous cream一樣,要搽得幾密

peaceaa1122 寫道:
anyone use PHYSIOGEL before? is that good for sensitive skin?

子爵府

我亞b同我d皮膚又係鞋烚烚, 今日係護協見到賣$73兼寫住有燕麥成份, 買咗支試下, 同亞b沖完涼摸落真係滑咗, 冇以前咁鞋烚烚, 我自己試用完又覺得幾好喎, 唔使好似以前咁一沖完涼就乾到要即刻搽cream, 多謝szeszes介紹

szeszes 寫道:

大宅

唔駛ga la,醫生都咁講

cindytam 寫道:
咁落咗Bath Oil於水中, 係咪不用再加其它冲涼液呢?

[quote]
szeszes 寫道:

[/quote]

大宅

係藍色盒ar,就咁叫QV,係ego廠出,在watson's or藥房都有得買
sasa200508 寫道:
What is the full name of QV??

男爵府

[quote]
Winnie 寫道:
我亞b同我d皮膚又係鞋烚烚, 今日係護協見到賣$73兼寫住有燕麥成份, 買

首頁

尾頁

跳至