想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我今個月又失敗了,day 2去睇中醫,醫生話我氣好弱,m黎打脈都唔覺,要好好調理下

大宅

中醫調理都要D時間架. 我都努力調理中.
我見我身邊好多朋友都係因為睇咗中醫調理後有咗架!
所以成功率都好似幾高, 就算唔係對自己身體好D都冇壞.
加油呀!

大宅

回覆 陸小曼 的帖子

係呀, 我都係咁諗, 生完第一胎之後休息唔夠, 身體都差咗, 容易病, 希望keep住睇身體會好d, 你睇咗中醫幾耐呢?

大宅

回覆 polpolchan 的帖子

HI~ 我都睇左中醫幾個月了..
中醫都話我氣虛.. 佢話正常脈搏要有72下/min.. 我就得6x下, 唔夠氣..
家陣調到肥c大隻.. 我重左成10磅呀... ><
希望大家都快d有成果啦..

複式洋房

回覆:有無人睇緊中醫調理呢? 傾下呀!

我都keep 住睇中醫,ec話我血唔夠,要我做多d運動。

大宅

回覆 PC0525 的帖子

嘩, 點解會肥咗既? 你既case同我有d似喎, 我醫師又係話我唔夠氣, 調理完會吸收d? 我唔想呀, 我而家夠肥架啦

大宅

回覆 best@wishes 的帖子

咁睇完身體有無好d呢? m準嗎?

大宅

polpolchan 發表於 12-8-7 10:23
回覆 陸小曼 的帖子

係呀, 我都係咁諗, 生完第一胎之後休息唔夠, 身體都差咗, 容易病, 希望keep住睇身體會 ...

因為產後一直太辛苦, 一直身體都差到暈, 斷斷續續好難先有時間, 差唔多一個月先睇到一兩次.
最近係臨急抱佛腳, 快要做 ivf, 真係唔可以掉錢去咸水海, 先的起心肝去睇咗個幾星期.
keep 住飲藥, 個人都差好遠.

大宅

我都看緊中醫調理中。睇中醫真是需要耐性。

複式洋房

回覆:polpolchan 的帖子

唉!食住葯粉就好d!
一停咗就唔準
好犯賤囉!慳d錢都唔得

大宅

陸小曼 發表於 12-8-7 14:04
因為產後一直太辛苦, 一直身體都差到暈, 斷斷續續好難先有時間, 差唔多一個月先睇到一兩次.
最近係臨急抱 ...
原來你都係第二胎, 生完之後真係無得休息架, 雖然我個仔都3歲, 但都未必可以晚晚一覺瞓天光, 尤其佢病既時間, 所以身體休息少咗, 人都易病d~

你第一胎都係ivf的嗎? 加油, 希望你一擊即中!

大宅

有睇呀,要好有耐性。捉埋c6去架。

子爵府

best@wishes 發表於 12-8-7 13:18
我都keep 住睇中醫,ec話我血唔夠,要我做多d運動。

我氣虛血弱,仲要脾胃虛寒,小腹又凍。。。

之前有KEEP住睇左差不多大半年,最近懶左唔想專登搭過去睇。

自己係屋企燉野補下算

大宅

polpolchan 發表於 12-8-7 13:52
回覆 PC0525 的帖子

嘩, 點解會肥咗既? 你既case同我有d似喎, 我醫師又係話我唔夠氣, 調理完會吸收d? 我 ...

我都唔知肥係唔係食左中藥影響呀.. 我覺得d中藥好似補品咁,
因為我見ec有時開咩大補陰丸, 又唔知開咩健裨乜乜湯.. 一睇個名就知係補野個d呢.. 補到我肥左掛..
又可能係一過排卵後就唔敢做運動.. 再加上年紀開始大新陳代謝又會慢左呢..
希望快d有好消息啦.. 唔係再睇落去好快就破產喇..

大宅

我都有睇呀, 睇左半年啦, 經期係好左, 不過, 我都覺得自己肥左呀, 宜家開始做番d 運動, 再係咁落去, 真係未生就重左10磅都好大鍋..
宜家經期準左, 一般cycle 30-32 days, 黎m 時無以前咁痛
今個月打算m 完後先再去睇, 之前都keep 住每星期睇一次, 因為之前太虛~

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我都睇左一年有多,除左食藥,就係打波,
我keep住打波打左半年啦~
身體真係好左好多,而家計劃緊要bb la~
各位姊妹,加油呀!!!

大宅

咁你地排卵後係咪會照做運動?
我間唔中會跑步, 但係排左卵後就唔會跑了.
跟住M黎時又唔會跑.. 其本上一個月做幾日運動咋..

大宅

草子@ 發表於 12-8-7 14:25
我氣虛血弱,仲要脾胃虛寒,小腹又凍。。。

之前有KEEP住睇左差不多大半年,最近懶左唔想專登搭過 ...

你try bb try咗幾耐呢? 上一胎睇個中醫話我宮冷, 後來轉過另一個中醫, 佢話香港女仔10個有8個都凍架啦, 因為鍾意飲凍野, 佢話子宮凍未必係主因無bb, 後來無耐我就有咗第一個b了!

大宅

我都睇緊中醫, 因為m好少, 吃左一個星期藥,今次來m多返, 中醫話我係"賀"尔蒙失調.

複式洋房

睇了幾年中醫;轉了3-4個;m依然唔準;成3-4個月先一次,想死!

首頁
12345...6

尾頁

跳至