夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公,老婆d錢應唔應該一齊使??

你地會攤哂d錢,同老公/老婆一齊使 or 各有各使自己嘅呢??
[img align=left]http://x95.xanga.com/cc9b9a35d323348558415/t32642626.gif[/img][img align=right]http://x85.xanga.com/608b93026743348558423/t32642632.gif[/img]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 老公,老婆d錢應唔應該一齊使??

我係全職主婦..d錢一定係一齊使架啦..因為得老公一個搵錢之嘛

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我同老公都有做野......我地會一齊洗,不過所有錢就會係我度(即係佢張銀行咭係我度) 咁佢要錢既時侯...我就會俾佢~

公爵府

老公出糧d錢就俾晒我, 都係一齊用既!

子爵府

ME TOO
摩登姑娘 寫道:
老公出糧d錢就俾晒我, 都係一齊用既!

男爵府

老公d錢應該一齊使,老婆d錢留返做私已!

公爵府

佢d錢係我d錢...我d錢係我d錢
應該...點解唔應該呀? 兩公婆唔應該有秘密架ma...何況d錢...更加要無分你我啦

複式洋房

財政分開, 但日常開支供樓等就佢俾, 我d咭數就自己找, 一齊出街就佢俾錢, 自己出街買餸等就自己俾.

大宅

我覺得好應該, 不過我老公就完全唔覺得應該!

複式洋房

錢銀"均爭"d會唔會少d argue 呢??
[img align=left]http://x95.xanga.com/cc9b9a35d323348558415/t32642626.gif[/img][img align=right]http://x85.xanga.com/608b93026743348558423/t32642632.gif[/img]

公爵府

如果係真心"無分你我"又點會有哩個問題發生呢,除非係口不對心啦,不過咁...就算真係財政獨立又唔係咩問題喎,總
之大家取個共識咪ok lor

yoyo0202 寫道:
錢銀"均爭"d會唔會少d argue 呢??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

me too

別墅

howto 寫道:
老公d錢應該一齊使,老婆d錢留返做私已!

同意同意

男爵府

咁對我冇着數,事關冇得偷偷地儲私幾。

珊瑚宮

好媽媽勳章

佢嘅$即係我嘅$,我嘅$即係我自己嘅$

子爵府

manicheung 寫道:
佢嘅$即係我嘅$,我嘅$即係我自己嘅$

me 2
該用戶已被刪除

複式洋房

我冇野做既時候佢比家用,當我有工既時候,都要比番小小錢佢一起供樓~因我先生一拱,拱二間~~
至於斧頭錢我經常吾拎何包~佢谷住比,哈~~佢話,老婆,成 日同我出街吾拎錢,你一定收埋好多私紀~我話,冇喎~
之後我老公話:(冇)..冇咁小咋~~~^^""
:-) :-) http://www.babyhome.com.tw/bb/145752

男爵府

好媽媽勳章

老公份糧就一齊駛(因為我無做野要湊仔), 自己d投資就自己儲(投資有升有跌嘛), 呵呵呵. ^_*

男爵府

最好就係佢d$係我既
我d$係我既啦

首頁

尾頁

跳至