親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

好媽媽勳章

第一天 高雄機場直入墾丁民宿(包車)司機預早約定等...唔洗打電話.
第二天 船帆石->貝殼砂島>貓鼻頭>鵝鸞鼻公園>最南點>龍盤公園>風吹砂>佳樂水>出火>墾丁大街>司機仲加兩個遊戲景點.....(包車)過了時間都冇加錢....真的好好人
第三天 海生館-> 出墾丁入高雄民宿(包車)
第四天 義大...可惜下雨惟有附近Shopping..下午撘義大shuttle bus >瑞豐夜巿 (太多人...不適合小朋友行)..(撘捷運超方便).轉到六合夜巿..OK
第五天 旗津...踏單車(記住要租有電動唔洗咁辛苦)+六合夜巿 (捷運)

小小分享..希望幫到大家

禁止訪問

子爵府

回覆 JJ2601 的帖子

可否PM包車司機資料給我!
另外, 請問第二天到咁多景點, 會不會很趕?
第三天在海洋館逗留了多長時間??

謝謝!!

男爵府

瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

高雄機場直入墾丁民宿(包車)司機預早約定等...唔洗打電話.
第二天 船帆石->貝殼砂島>貓鼻頭>鵝鸞鼻公園>最南點>龍盤公園>風吹砂>佳樂水>出火>墾丁大街>司機仲加兩個遊戲景點.....(包車)

想跟你個行程行喎, 可否PM 個包車司機呀? 由高雄機場直入墾丁要多少時間

海生館, 值得去嗎

公爵府

畀面勳章

JJ2601 發表於 13-4-9 23:11
第一天 高雄機場直入墾丁民宿(包車)司機預早約定等...唔洗打電話.
第二天 船帆石->貝殼砂島>貓鼻頭>鵝鸞鼻 ...

我5日4夜, 先到墾丁2晚2晚高雄, 包車 Day 1 NT4000, Day 2 NT3000, Day 3 NT4000, 想book 上好旅店

你包車幾錢?

津旗點去? 踩單車可以玩幾耐?係咪要坐船?

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

請問墾丁一般係咪較難搵的士?

男爵府

大宅

好媽媽勳章

回覆 c6t6m6 的帖子

我就唔知道...因為我係街上都見有的士....來往

大宅

好媽媽勳章

wyan16 發表於 13-4-10 10:44
高雄機場直入墾丁民宿(包車)司機預早約定等...唔洗打電話.
第二天 船帆石->貝殼砂島>貓鼻頭>鵝鸞鼻公園>最 ...

已pm你了.由高雄直入墾丁太約要2小時
海生館可以行3-4個鐘...睇吓喜歡海洋生物...但小朋友就好開心

大宅

好媽媽勳章

amon28 發表於 13-4-10 12:55
我都想要包車資料?墾丁和高雄住邊間民宿?

高雄我住金堡....房大清潔近六合夜巿及高雄捷運....不過可以選擇御宿會更好
墾丁我就住美芳....房就細小小....我就近墾丁大街...由於在內街...可以話靜中帶旺
希望可以幫到你啦....

大宅

好媽媽勳章

Debbie媽 發表於 13-4-10 11:25
我5日4夜, 先到墾丁2晚2晚高雄, 包車 Day 1 NT4000, Day 2 NT3000, Day 3 NT4000, 想book 上好旅店

你包 ...

西子灣捷運....行5-10分鐘就到碼頭....坐船5分鐘就到好快
踩單車可以1-3個鐘....睇吓自己喜歡

別墅

男爵府

好媽媽勳章

回覆:JJ2601 的帖子

御宿有幾多間,你suggest邊間,有咩好?另墾丁有住過上好同海芋嗎?ok ma?thx

男爵府

JJ2601 發表於 13-4-11 00:53

民宿是否好多限制?11:00 就要check out嗎?

大宅

好媽媽勳章

amon28 發表於 13-4-11 10:28
民宿是否好多限制?11:00 就要check out嗎?
我住個間...老闆好好人...要同佢傾應該冇問題.其它就不太清楚, 可以訂時問一問

大宅

好媽媽勳章

che9 發表於 13-4-11 02:16
御宿有幾多間,你suggest邊間,有咩好?另墾丁有住過上好同海芋嗎?ok ma?thx

...

我建議住近高雄個間....因為唔洗5分鐘就到高雄捷運....好方便.

大宅

回覆 JJ2601 的帖子

可否PM包車資料比我.
預計7月中4大3小 (6歲及9歲)6日, 2晚高雄及3晚墾丁, 請問高雄值得留2晚嗎? 另高雄有甚麼地方可去. 謝

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 c6t6m6 的帖子

墾丁大街可能見到多D的士,但係我聽包車司機話,有部份司機唔起錶,就咁同你講價,一般都比較貴

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 ELING2004 的帖子

我覺得高雄值得留2晚,我上個月去只留左一晚,真係覺得唔夠喉﹗

首頁
12345...12

尾頁

跳至