跳至

首頁

尾頁

別墅

最好係有得預約,去到又唔駛等好耐既!

別墅

回覆:東區邊個兒科E生好?

我去開小西灣王露茜醫生,細心,唔怕煩,唔計較,我b 轉奶佢專登周圍打去幫我問邊隻好

禁止訪問

引用:我去開小西灣王露茜醫生,細心,唔怕煩,唔

別墅

THANK YOU~

大宅

我自己同細仔都係睇王露茜,不過佢好重藥,好多時都開抗生素。
我大仔同佢唔係太夾,反而睇唐月恆。

別墅

引用:我自己同細仔都係睇王露茜,不過佢好重藥,

原帖由 豬Bmama 於 13-05-27 發表
我自己同細仔都係睇王露茜,不過佢好重藥,好多時都開抗生素。
我大仔同佢唔係太夾,反而睇唐月恆。 ...
我唔係幾LIKE落重藥,唐月恆在where?

大宅

回覆 fc2013 的帖子

小西灣富欣,全名應為唐乙恆。
佢就冇咁輕易開抗生素,通常小朋友睇咗一次唔好,再返睇先會考慮。
不過王露茜論點係唔快啲食好,小朋友捱多幾日精神差要入院就麻煩。
至於點重藥法?我自己上星期流感睇佢,食咗兩日藥有晚半夜仍然好辛苦,於是飛啲去咗st paul到睇夜診,比註診醫生睇我食緊咩藥,當時醫生第一個反應係如果係佢,有一半藥佢覺得唔使開,咁我問醫生我個肺有冇雜聲,醫生話王開的抗生素for肺炎都醫到,可想開藥有幾重。
不過又咁講,我有兩個仔要照顧又怕傳染比佢地,所以我每次病都寧願食重藥等快啲好,王醫生亦都非常多客的,各人有自己的取捨吧。

別墅

回覆 豬Bmama 的帖子

THANK YOU

子爵府

王露茜真係好中意落抗生素,同埋佢竟然連川崎症都睇吾出!我媽d姨生女叉d俾佢害c
我仔睇戚其威

複式洋房

筲箕灣愛東商場戚其威,以前喺威爾斯做過

別墅

引用:王露茜真係好中意落抗生素,同埋佢竟然連川

原帖由 hui.lai 於 13-05-30 發表
王露茜真係好中意落抗生素,同埋佢竟然連川崎症都睇吾出!我媽d姨生女叉d俾佢害c
我仔睇戚其威
哎呀!乜個醫生咁大意架!

子爵府

王露茜太多人睇,根本細心唔到,試過上午十點幾去,下午先有得睇,我覺得早睇早休息好過。

大宅

戚醫生真係幾好!!我都幫襯佢㗎!

大宅

盧樂強,雖然兒科文憑,但佢真係將其他兒科專科醫生比下去。 我小朋友氣管咳多痰, 足足睇左個幾月醫生,食抗生素三次都唔得,最無助時有人介紹睇盧醫生一次好返晒,我唔肯定係咪咁橋!但而家佢係我小朋友必然醫生, 而且次次用藥都唔同, 小朋友好得好快!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我最近睇愛蝶灣鍾鍏略,唔錯

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

兒科我通常出銅鑼灣睇吳卓,好細心。而家囡囡有4、5歲,去柴灣金源樓睇陳少瑜,雖然佢唔係兒科,但呢頭好多細路同街坊睇佢,仲有佢唔係日日應診。

子爵府

王露茜唔得!唔知點解甘多人睇佢。我仔試過有少少痰時睇,果時佢都話好輕微,食左三日藥。之后病癥仲越來越多,之后再睇多次,佢話我仔打敗仗,nose 發炎(之前都無同我講過有機會食唔好要再睇情況食抗生素),要食5日抗生素,無辦法,又再俾我仔食多5日抗生素,結果食左5日抗生素后我仔情況未有任何好好轉,之后又要再換第個醫生先睇好。我老公發曬爛渣,話呢一世都唔會再幫襯佢。

大宅

引用:我最近睇愛蝶灣鍾鍏略,唔錯

原帖由 jessraybb 於 13-06-07 發表
我最近睇愛蝶灣鍾鍏略,唔錯
我個女都睇開鍾緯略,佢ok wor

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我睇開陳慶衛醫生, 我覺得幾好.
陳愛琴都唔錯, 但要等好耐.

子爵府

我囡囡出世到宜家都係睇唐乙恆,really good 佢比d藥真係睇返小朋友個情況.大家可以一試

首頁

尾頁

跳至