在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想問有冇人係space讀過Professional Dip. in HRM? 感覺如何? 值得讀嗎? 讀乜野HR course好呢?

子爵府

有冇人可以俾啲意見,呢個course值得讀嗎?或者邊啲hr course會好啲?

男爵府

回覆:進修HR

點解唔讀埋high dip?

子爵府

回覆 ling6236 的帖子

邊度既high dip呀? 我見space係有個, 但除左hr外,仲要讀埋啲其他科目(乜野business communication之類), 又好似唔係咁專HR咁....

男爵府

其實唔關事架!hr除左本身既科之外係會讀埋account, finance, and information 因為希望想令同學仔有個gerenal既認識!唔關專唔專事!

男爵府

其實間間大學搞既high dip or dip都係大同小異!

子爵府

你讀過? (我見space個名好似叫advanced diploma in HRM)
其實我想知讀唔讀得過炸.

我見BU SCE都有個同名hr dip, 價錢仲要平啲添.

男爵府

我讀過既係cuscs中大個個!你問認受性佢地係同一個資力架構其實係一樣!差別在於升大學既機會同學校設施

子爵府

我冇留意cuscs添,咁你感覺如何?好唔好?我諗住進修咋,冇諗過升學,所以大學果方面我又冇所謂呀

男爵府

引用:回覆+ling6236+的帖子我冇留意cuscs添,咁

原帖由 katejune 於 13-08-05 發表

我冇留意cuscs添,咁你感覺如何?好唔好?我諗住進修咋,冇諗過升學,所以大學果方 ...
如果你問師資cuscs係唔錯既!不過你問校園設施就好唔掂

子爵府

但cuscs係咪已經冇開呢?上佢個網,都見唔到相關的....
我諗校外進修搞的課程,設施上間間都唔可以要求咁多,係就下上課地點同時間...

男爵府

引用:回覆+ling6236+的帖子但cuscs係咪已經冇開

但cuscs係咪已經冇開呢?上佢個網,都見唔到相關的....
我講清楚少少先!我讀個個係full time get high dip黎架!

子爵府

我搵part time讀咋,想知part time有乜野進修途徑會好一點。part time dip會唔會好辛苦呢?

男爵府

如果係part time的話我就唔係好清楚

子爵府

咁你而家都係做呢行?
或者有冇hr人可以俾啲意見,乜野part time course好?

男爵府

我讀緊bu degree in hrm!睇下你讀完想做咩工作咩公司!再睇你經驗!其實真係每間大學搞既dip or high dip認受性都差不多但本身讀part time dip就輸蝕d

子爵府

讀緊full time??
BU hr 出名

男爵府

引用:回覆+ling6236+的帖子讀緊full+time??BU+hr

原帖由 katejune 於 13-08-06 發表

讀緊full time??
係!以我所知同我老師所講hr degree 黎講bu最出名

子爵府

Haha,咁你應該好年輕!
BU自己大學出的hr degree同佢果啲master 係hr field都應該出名呀。咁你加油啦。

複式洋房

引用:回覆+ling6236+的帖子邊度既high+dip呀?+我

邊度既high dip呀? 我見space係有個, 但除左hr外,仲要讀埋啲其他科目(乜野business ...
我都係想淨讀HR, 最好唔好有會計科目的hd

首頁

尾頁

跳至