嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇用呢?啲水會唔會一次過流好多出嚟?

子爵府

BK Milk勳章

回覆:有冇用過呢款學習杯?

好好用。水柱幼的。不會太快。全個圈是但一個位都飲得

大宅

回覆 janebbpp 的帖子

有呀, 我囝用緊, 好好用, 仲有幾隻多咗喺我屋企, 想要既PM我吖

珍珠宮

引用:有冇用呢?啲水會唔會一次過流好多出嚟?+

原帖由 janebbpp 於 13-11-13 發表
有冇用呢?啲水會唔會一次過流好多出嚟?
how much in hk

洋房

引用:好好用。水柱幼的。不會太快。全個圈是但一

原帖由 tisomoso 於 13-11-13 發表
好好用。水柱幼的。不會太快。全個圈是但一個位都飲得
BB幾大開始俾佢用?我阿B已經11個月,鴨咀嗰款學習杯玩多過飲,放入口淨係識咬。

洋房

回覆:andyan324 的帖子

我响千x店見到,好似$90

大宅

回覆 andyan324 的帖子

我之前喺美國網買, $70, 仲有幾個

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+tisomoso+於+13-11-13+發表好

BB幾大開始俾佢用?我阿B已經11個月,鴨咀嗰款學習杯玩多過飲,放入口淨係識咬。

...
鴨咀我仔都咬足幾個月唔飲。你應該轉飲管先。同時可買定呢隻。識啜後再學揸杯。百貨公司$9x。可等有大折買。。上網就多數$68-72

子爵府

回覆:janebbpp 的帖子

用緊,facebook 好多團購網/嬰兒用品店有得賣,約$70. 飲時唔會漏得好快,不過個蓋唔緊,唔適合出街用。不過因為倒轉唔會漏,小朋友可能會習慣咗岳到高頭好高咁飲水,用普通杯時會成面濕晒。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+tisomoso+於+13-11-13+發表好

...
哈哈,我個囝同你一樣,初初我8-9個月俾佢用鴨咀杯,佢淨係咬之後冇俾佢用,大約一歲果陣試俾佢用飲筒杯,又好快下學識,再拎個鴨咀出黎就即刻識左,不過佢唔鍾意而家見到呢隻學習杯都想試下添,因為其實健康院姑娘話要開始轉用學習杯飲奶,但我又唔知邊隻好一直冇轉,哈

洋房

引用:Quote:原帖由+janebbpp+於+13-11-13+發表BB

鴨咀我仔都咬足幾個月唔飲。你應該轉飲管先。同時可買定呢隻。識啜後再學揸杯。百貨公司$9x。可等有大折買 ...
以前用開針筒餵水,唔知係咪慣咗有人嘖出嚟俾佢,而家擺支飲管入去佢唔會合埋口。其實點樣教佢用飲管呢?

洋房

引用:Quote:原帖由+janebbpp+於+13-11-13+發表BB

原帖由 mydearsee 於 13-11-13 發表
哈哈,我個囝同你一樣,初初我8-9個月俾佢用鴨咀杯,佢淨係咬之後冇俾佢用,大約一歲果陣試俾佢用飲 ...
我都覺得鴨咀杯唔係個個BB都啱用。
Avent呢隻杯睇落好似幾好,我會聽樓上mama講買定第時用。

子爵府

BK Milk勳章

janebbpp 發表於 13-11-13 21:04
以前用開針筒餵水,唔知係咪慣咗有人嘖出嚟俾佢,而家擺支飲管入去佢唔會合埋口。其實點樣教佢用飲管呢?

...
其實頭一個月超級經常瀆親,無計,都要比佢繼續飲,拍下心口,有媽媽建議我用軟管再Lin扁d~不過最後我都用硬管由佢慢慢試,飲左兩個月好好多了;有媽媽話可以試下初初放d果汁,有甜味佢會試啜多d

珍珠宮

我在amazon 買了$4.81美金

洋房

引用:Quote:janebbpp+發表於+13-11-13+21:04+以

其實頭一個月超級經常瀆親,無計,都要比佢繼續飲,拍下心口,有媽媽建議我用軟管再Lin扁d~不過最後我都用 ...
明白。等我都試吓用硬飲管先。Thanks

洋房

引用:我在amazon+買了$4.81美金 +

原帖由 andyan324 於 13-11-13 發表
我在amazon 買了$4.81美金
原來Amazon平咁多

複式洋房

其實360度杯,鴨嘴杯,飲管杯分別適合幾大小朋友呢?不是很明白。

複式洋房

其實360度杯,鴨嘴杯,飲管杯分別適合幾大小朋友呢?不是很明白。

複式洋房

子爵府

BK Milk勳章

引用:其實360度杯,鴨嘴杯,飲管杯分別適合幾大

原帖由 swjlhw 於 13-11-15 發表

...
食固體開始。6,7個月開始用鴨咀。慢慢適應。。約10個月打後可試飲管。1歲後飲得好。可乖乖拎杯後可試360。因為都差唔多要比佢學用杯飲水。適應角度

首頁

尾頁

跳至