想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 minicc 的帖子

你好呀 minicc, 我想問一問 iui 是什麼呢?係咪試埋今個月唔得,要去做呢?
因已食左兩次排卵藥了,我怕會令內膜好薄

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-04-23 發表各位

原帖由 lemonlemoncc 於 15-07-02 發表
我c6正正是無精, 估唔到會發生係我們身上

可幸驗出係阻塞, 但係係公家通完都係唔得, 做過一次ivf有受精 ...
個個case 情況唔同的,這些病最好搵多一至兩個醫生consult,唔同醫生有唔同講法。jm 別要失望啊~起碼不是0丁。儲多啲子彈再戰ivf,加油呀

大宅

引用:回覆 minicc 的帖子你好呀 minicc, 我想問

原帖由 tweetypoon888 於 15-07-03 發表
回覆 minicc 的帖子

你好呀 minicc, 我想問一問 iui 是什麼呢?係咪試埋今個月唔得,要去做呢?
iui 有分食藥打針同自然的。如妳係多囊9成9要前者,醫生會用u/s 幫妳睇住粒蛋大小,夠大就打排卵針,然後先生留丁,丁丁洗完後用個長針咀直接打入子宮的。其實iui 比普通自然可能成功率係高幾個%gar ja @@ 不過如係多囊果啲係可以試下,不過前題做iui 前check 左輸卵管是否通的,因做一次iui 要10000左右,如果塞左基本係做黎倒$$$的

子爵府

引用:Quote:原帖由+lemonlemoncc+於+15-07-02+發

原帖由 minicc 於 15-07-03 發表
個個case 情況唔同的,這些病最好搵多一至兩個醫生consult,唔同醫生有唔同講法。jm 別要失望啊~起碼不是0 ...
年幾前做左手術, 又話成功又話好, 點知又話應該通唔到, 跟我老公個醫生轉左出去私人執業啦, 都無人跟進到⋯

去過台灣一次ivf因為要取丁, icsi所有都唔平要五萬幾, 仲未計機票酒店⋯ 雪胎又無

真係傷心又傷錢, 其實係米抽丁始終都係差?

你現在等自然有定做人工?

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-07-03 發表個個

原帖由 lemonlemoncc 於 15-07-03 發表
年幾前做左手術, 又話成功又話好, 點知又話應該通唔到, 跟我老公個醫生轉左出去私人執業啦, 都無人跟進 ...
為何無人跟進的?如果財力有限,年齡ok,可以邊排政府ivf 邊儲錢係私家做?妳可以就同先生睇下私家醫生,拎多個意見好重要啊~我自然懷孕的現在12w 了!

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-07-03 發表個個

原帖由 lemonlemoncc 於 15-07-03 發表
年幾前做左手術, 又話成功又話好, 點知又話應該通唔到, 跟我老公個醫生轉左出去私人執業啦, 都無人跟進 ...
妳抽到幾多粒?佢有無講咩原因成績不理想?

子爵府

引用:Quote:原帖由+lemonlemoncc+於+15-07-03+發

原帖由 minicc 於 15-07-04 發表
為何無人跟進的?如果財力有限,年齡ok,可以邊排政府ivf 邊儲錢係私家做?妳可以就同先生睇下私家醫生,拎 ...
個醫生都走左轉做私家, 余下既醫生都係新手無咩經驗, 泌尿科醫生好渴市啊

個新手醫生話都唔知點解, 話應該通唔到或再塞過

我38啦當然無時間啦, 4月去左台灣ivf抽到10粒我自己無食咩補品去, 10粒有7粒好其實都叫合格掛?

最後4粒受精, 放左2粒⋯ 2粒等唔到day 5雪唔到

放兩粒都話a grade 但最後生長唔到, 指數得13, 有著床但好快走左

子爵府

引用:Quote:原帖由+lemonlemoncc+於+15-07-03+發

原帖由 minicc 於 15-07-04 發表
為何無人跟進的?如果財力有限,年齡ok,可以邊排政府ivf 邊儲錢係私家做?妳可以就同先生睇下私家醫生,拎 ...
公家一直有排, 今月尾第一次見醫生

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-07-04 發表為何

原帖由 lemonlemoncc 於 15-07-04 發表
個醫生都走左轉做私家, 余下既醫生都係新手無咩經驗, 泌尿科醫生好渴市啊

個新手醫生話都唔知點解, 話 ...
因為我地係婦科,所以我知輸卵管塞既,通完都係容易塞/宮外.輸精管我不是太清楚。至於ivf 有時真係好奇怪,有時反而grading 唔靚個次又中,一中又可能係孖,真係睇彩數,不要太失望 如果妳今年先首次睇政府,可能未必排到政府ivf 喎。

子爵府

引用:Quote:原帖由+lemonlemoncc+於+15-07-04+發

原帖由 minicc 於 15-07-05 發表
因為我地係婦科,所以我知輸卵管塞既,通完都係容易塞/宮外.輸精管我不是太清楚。至於ivf 有時真係好奇怪, ...
我13年排QM 今年年30收到信叫我今月尾見醫, 見其他jm 分享應該幾個月內做

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章

hello,我想問下如果曾經宮外孕又成功自然懷孕一次,咁想再生多個,但試左成年都未有,昵種情況可唔可以做iui?

侯爵府

回覆:看到jm 們既擔憂,想分享下

你好,見到你分享好鼓舞

我剛8週照無咗心跳,生長到6週多d
而家醫院塞藥等排出

我都明白到好多野緊張唔黎,我會努力養好身體再放雪胎

首頁

尾頁

跳至