自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

rabbitbaby1 發表於 18-6-29 11:53
4月訂左4部無葉風扇仔,等了又等,遲遲唔出貨。等到終於出貨,結果只收到2部。Pm又唔覆,真離譜,呢間野要b ...

呢個post希望大家唔好再中計

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

靚靚太 發表於 18-8-28 21:03
未知呀仲等緊

感恩,我已經收到退款啦,唔使再擔心。
jm如果未收到,建議pm問下情況

複式洋房

回覆 joycetwt 的帖子

我無收到貨,追左三個星期,八月頭收到退款了,其實追到嬲嬲地,我網上報左警,警察八月中打電話俾我,問我詳情,我話我終於收到退款喇,咁佢都有再問個個人係點樣叫我俾錢既,仲知唔知有無人都好似你咁既case,我都照直講網上仲有其他人都有提過都係未收到錢同貨既,咁之後佢俾個檔案編號我留record,我覺得如果真係好耐收唔到貨同埋佢唔覆你,真係網上報警先,警方處理都要時間,既使到時佢退左款喇,起碼警方都有處理,越多人報,警察先會做野,希望各位都盡快收到貨或退款,同埋真係話俾朋友知唔好幫襯呢間野喇,今次搞一搞都搞到我有陰影。

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

死,依家先睇到呢個post
之前仲幫襯佢買咗啲泡菜煎餅粉
等緊9月中到尾有貨
希望無事
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

大宅

Poo得好勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

其實可以向消費者委員會告到佢甩褲
我聽過朋友講過呢間野既問題
所以無幫襯佢

大宅

回覆樓主

我太遲先睇到呢個post⋯
前2日先買左2套cordi-i秋冬家居服,10月上旬到貨。
睇完post,我諗應該出年夏天先收到⋯

大宅

hahating1984 發表於 18-8-2 12:06
真係激到我爆炸, 我忍唔住講返件事出黎請大家評下理

事緣係, 我跟泡X媽買左紅蔘液, 咁佢有得揀智能櫃取, ...

我都中左伏⋯可能怪自己買之前無去睇清楚智能櫃選擇。

諗住智能櫃取,入左數後先click入條link上傳入數紙,熱門櫃同非熱門櫃各選1個,果陣先發現有問題。熱門智能櫃我果區竟然得2個揀,問題係熱門櫃寫住係某屋宛內,只供住戶使用。我pm反映,連運費入晒數但無熱門櫃選擇,佢淨係覆左一句 (唔好意思~客人可以向智能櫃反應返><thanks^^)。
講多一句官方解釋原因都無,當然我再追問都無回覆,又再等左2日到左截數日要上傳入數紙,我唯有只揀1個非熱門櫃,但佢表格有remark只揀一個會安排最後發貨,勁失望。
到第3日佢終於浦頭覆我,要揀1熱門+1非熱門才能發貨,仲話順豐每15日更新熱門同非熱門櫃,客人可以留意反,或者可以揀順豐到付。

覆來都無鬼用,運費入左,智能櫃又無得揀。10月上旬到貨,我諗到時有排追佢⋯

大宅

我之前試過有間類似既問題
我打去海關投訴
同埋係果間野每個post都留言唱佢同通知佢已報海關

男爵府

ikhouvanje 發表於 18-8-22 11:00
&#128561;&#128561;&#128561;&#128561;&#128561;
我都等緊佢退款,佢話月底退,sms通知,希望順利,吾好煩 ...

請問你原本係咪買大紗巾?收到退款未?我到依定都未收到大紗巾,話會安排寄出,佢又問順豐非熱門地址,比左佢一星期後又問我再拎非熱門地址,拎完又拎又唔覆人,真係好嬲,耐都冇可能幾個月啦,冇貨就退錢啦,我一定一定唔會再幫襯佢,之前買過地墊,買話洗衣粉等..都唔會咁,唔會再買backlist佢

男爵府

回覆樓主:

有冇人買左大紗巾未收到?

大宅

ching80 發表於 18-8-28 15:33
回覆 OsansanO 的帖子

我剛剛收到D紗巾啦~6 月尾落晒單收晒錢,7月頭SENT MESSAGE 黎話有兩款冇叫我轉款,明 ...

我岩岩收到紗巾,我買2條大,2條細,月頭話其中一款大巾被水浸濕要我轉細,又話補送番3條小紗巾作心意補償,但收貨無收到補償果3條囉
3條細紗巾只有2邊有車線,另外兩邊打左孔但無車,d紗巾好鞋好薄,唔似吸水沖涼巾,俾佢標題呃左

大宅

OsansanO 發表於 18-9-3 14:29
有冇人買左大紗巾未收到?

今日收到了質素好差

別墅

Mrslee0309 發表於 18-9-3 14:56
今日收到了質素好差

質素真係好差,佢先前都話送番兩三條細紗巾,但只收到一條,之後send message 比佢,佢話會寄番比我。你試下send message 比佢問佢攞番丫,唔好蝕,係佢自己話送既!

大宅

ching80 發表於 18-9-3 14:59
質素真係好差,佢先前都話送番兩三條細紗巾,但只收到一條,之後send message 比佢,佢話會寄番比我。你試 ...

好啊,我問問睇下有無得補番俾我先
呢d質素真係唔值30幾蚊一條,點會兩邊車線,兩邊唔車但打d㝫落去咁古怪

別墅

Mrslee0309 發表於 18-9-3 15:08
好啊,我問問睇下有無得補番俾我先
呢d質素真係唔值30幾蚊一條,點會兩邊車線,兩邊唔車但打d㝫落去咁古怪 ...

係呀,我問左佢幾次都係話無線縫製,我都無話可說(emoji)
》因紗巾有兩隻款式^^thanks~
款式:
紗巾 No.1 - 10
特點: 雙層紗巾設計
邊位: 無線縫製
尺寸: 90cm x 90cm

特大紗巾 No.11- 20
特點: 壓花設計
邊位: 有線有摺縫製
尺寸: 110cm x 110cm

男爵府

Mrslee0309 發表於 18-9-3 14:55
我岩岩收到紗巾,我買2條大,2條細,月頭話其中一款大巾被水浸濕要我轉細,又話補送番3條小紗巾作心意補償 ...

幫襯咁多次,今次真係耐得過份,又話遲左船又話濕左貨,真係好失望同好嬲,拖得就拖,重要佢冇同我講過送細紗巾,我都係大條換返細條,一小時先出過post都唔應人先火,我同佢講12點前都唔覆我就報警,呢啲人唔報警都唔識驚,追唔返當跌左一百幾十留比佢執藥,各位媽媽唔好再中伏,韓國野當大陸野賣

大宅

OsansanO 發表於 18-9-3 18:03
幫襯咁多次,今次真係耐得過份,又話遲左船又話濕左貨,真係好失望同好嬲,拖得就拖,重要佢冇同我講過送 ...

唔好嬲,勞氣傷身我fb del左佢算廢事下次又中伏

男爵府

sheepbabybaby 發表於 18-9-3 06:33
我都中左伏⋯可能怪自己買之前無去睇清楚智能櫃選擇。

諗住智能櫃取,入左數後先click入條link上傳入數紙 ...

但你記住一定要係同同一分段揀熱門同非熱門櫃呀,如果唔係好似我咁要自己俾錢開櫃會貴好多ga

首頁

尾頁

跳至