自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

noel2010 發表於 21-10-16 13:28
我都係成日見周深post 才睇下誰,睇完唔鍾意就唔睇唔理吧。就係見到開周深post 的JM 又入去踩鏡,思維好恐 ...

總之,我由幾個月前忍到今天,忍住她們所有不實嘅言論及不公平的比較,我仲要向入去姜濤舖的jm 下令不可評論公海的攻擊(在此向她們說聲對不起,要她們忍受到今天,因為我相信真相終會水落石出,無謂互相傷害,偶像教我們:將心比心!) ⋯⋯最後想說:其實鏡仔由零開始都好努力又冇做壞事,令香港暫時放下政治的不快、疫情的不安!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

cassie0025 發表於 21-10-16 13:18
今日真係好爽! 原來大家都屈左咁耐, 終於可以吐一吐口烏氣!

開頭見依個POST 講mirror 都一心唸住又係踩佢地...
估唔到原來甘正面....有D 感動

大宅

我唔係鏡粉,唔能夠理解人地點解咁鍾意,但唔會無情白事去攻擊人地嘅喜好,暫時都睇唔到mirror做咗d乜嘢傷風敗俗嘅嘢要去大肆批評。不過算啦,可能D人心情唔好壓力大,要發洩啩。

男爵府

熊熊老婆 發表於 21-10-15 17:59
但係我真係見過有老師用mirror出考試卷喎!

我細個都有老師用劉德華啦,老師都係想同同學拉近距離啫,我唔明點解而家一定話mirror係黃既,一定要反佢….你睇佢地d廣告黃藍都拍,仲邊有分藍定黃呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

SKB 發表於 21-10-16 13:08

Exactly, 我今年年中受轉數碼廣播影響和女兒影響先開始睇ViuTV ...

我舊同事9月開始做全職媽咪,有一次佢喺YT睇到ERROR嘅片覺得好好笑,然後再追返造星,MIRROR GO,考有feel,花姐ERROR遊……佢終於明白點解咁多人鍾意佢哋,因為佢哋帶俾大家歡樂仲好正面,係發放正能量嘅藝人。

唔開心嗰陣睇佢哋嘅節目心情都好啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Gooblovebb 發表於 21-10-16 13:49
我唔係鏡粉,唔能夠理解人地點解咁鍾意,但唔會無情白事去攻擊人地嘅喜好,暫時都睇唔到mirror做咗d乜嘢傷 ...

我都有唔鍾意嘅藝人,除非佢傷風敗德,例如有小三,亂搞男女關係就好抵鬧,所以我更加唔明點解MIRROR會被塑造成惡魔嘅形象,每一字一句都係攻擊。
就算生活唔愉快都唔應該亂鬧人,網上留言打字都係造口孽呀。

男爵府

karenlyk 發表於 21-10-16 13:50
我舊同事9月開始做全職媽咪,有一次佢喺YT睇到ERROR嘅片覺得好好笑,然後再追返造星,MIRROR GO,考有feel ...

係呀 ,我後來都追晒所有黎睇,
真係會令人開心和笑死 ,
我重同仔一齊睇 tim,
昨日見到有個話妖粉,拋夫棄子去追星,
我真係覺得佢哋有妄想症

多謝有你依個post,好多正常媽媽蒲返頭

大宅

我一把年紀唔係鏡粉,我覺得娛樂圈有新氣像係好事,唔通仲要啲後生鍾意Alan, 四大天王咩,唔同年代就有唔偶像。

公爵府

karenlyk 發表於 21-10-16 12:58
點解無人踩,因為原PO係Hater自己搞錯先,心水清JM都知道事實,大家都好言相勸,但當事人堅持己見繼續散播 ...

反而我聽到好多話想姜度番最新高度
話可能唔update,見拍落ian到差不多
聽聞177話係17定16歲度的

公爵府

mickeywinnie3 發表於 21-10-16 13:48
總之,我由幾個月前忍到今天,忍住她們所有不實嘅言論及不公平的比較,我仲要向入去姜濤舖的jm 下令不可評 ...

唔好甘講,我認同你
如果掉番轉惡言攻擊其他人
甘就好小學雞

水晶宮

apple~y 發表於 21-10-16 14:12
唔好甘講,我認同你
如果掉番轉惡言攻擊其他人
甘就好小學雞

Agree !謝謝你明白及諒解,希望今天起人人都學習對事不對人,對下一代及社會發展都共融快樂一點
自由太多會令世人失去平衡

禁止訪問

子爵府

apple~y 發表於 21-10-16 14:11

177cm 係17歲快男時,他現在唔止177 ,早前係銅鑼灣,姜同我和老公側邊行過,我老公有五呎十,他仲高過我老公。

我仔20歲之後都有高咗。就算香港男177 都算正常。

大宅

其實我真係有啲多得反鏡粉嘅人成日題住mirror,幫佢哋開好多post,搞到我真係專登去留意多啲佢哋而入咗坑,大家好我係新鏡粉

MeLKaka    發表於 21-10-16 15:06

男爵府

mickeywinnie3 發表於 21-10-16 13:48
總之,我由幾個月前忍到今天,忍住她們所有不實嘅言論及不公平的比較,我仲要向入去姜濤舖的jm 下令不可評 ...

認同你做法,如果大家係姜濤舖內評論公海行為,只會更容易招人口舌,大家都知粉絲行為,偶像埋單,所以為咗保護偶像,忍到就忍,無謂嘥時間同d無謂人糾纏。
希望撐自己偶像嘅BK jm明白這個道理,各有所好,BK唔係只容納到一個偶像吧!

翡翠宮

Mami_08 發表於 21-10-16 13:59
係呀 ,我後來都追晒所有黎睇,
真係會令人開心和笑死 ,
我重同仔一齊睇 tim,

我係個女帶我入坑咖,每次出活動都一齊去,所以我哋親子關係更緊密。

出post前考慮咗好多,會唔會又俾人鬧?又話鏡粉惡哂?
好彩講出真相有咁多jm撐,仲有好多人明白事理。

翡翠宮

littlepigma 發表於 21-10-16 16:03
認同你做法,如果大家係姜濤舖內評論公海行為,只會更容易招人口舌,大家都知粉絲行為,偶像埋單,所以為 ...

可以百花齊放,只係容納唔到同Viu有關嘅一切

翡翠宮

cowx2 發表於 21-10-16 15:05
其實我真係有啲多得反鏡粉嘅人成日題住mirror,幫佢哋開好多post,搞到我真係專登去留意多啲佢哋而入咗坑, ...

Hello歡迎入坑
咁要多謝佢哋日提夜提

翡翠宮

apple~y 發表於 21-10-16 14:11

100問之後已經叫佢再度高,我都覺得佢唔止177

子爵府

cowx2 發表於 21-10-16 15:05
其實我真係有啲多得反鏡粉嘅人成日題住mirror,幫佢哋開好多post,搞到我真係專登去留意多啲佢哋而入咗坑, ...

歡迎加入大家庭,我身邊朋友,同事,親戚,總會有鏡粉。

首頁

尾頁

跳至