自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ipipipip 發表於 13-11-16 15:56
其實我並不反對唔捐錢俾菲,而今次的天災唔少程度係由人禍所導致。但我的立場係我地唔應該再踐多人一腳。例 ...

好可惜, 你呢多post 最後都係比人定性為捐唔捐.

你希望唔好向人傷口灑鹽, 我落井下石下如何? 各人都有自己想法.

禁止訪問

公爵府

引用:雖然我都好憎個條"笑面諾",但見到災情咁慘

原帖由 ipipipip 於 13-11-14 發表
雖然我都好憎個條"笑面諾",但見到災情咁慘,大家又冇理由再踏多一腳
唉!我覺得成件事跟本是否捐给菲律賓這地方是沒有關係。
最大問题係有人可以動用大乸乸幾千萬纳綐人的血汗錢去—D所謂的救災基金,我地係冇得反对。点解唔可以由巿民自由捐歀?可能會籌得更多!

星期六買旗,你可以唔買,就算買,比幾多錢都可以由自己話事。但係原來自己所缴交的綐款,並不是用作香港政府的日常運作,而是有多餘錢去捐。記住香港係有好多好多需要政府幫助的人。

同樣係中國特别行政區,人地澳門在菲律賓救災事件就做得大方得體。澳門行政長官只是作出簡單声明和慰問,而且佢地每年的所供佈的政策,你係睇得出你惠及澳門的星斗市民。

呻完!

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

大宅

回覆:WWT1234 的帖子

啱,香港政府成日都攞納稅人啲錢做無謂嘢。 攞我地啲血汗錢,換其他國家一聲多謝。

侯爵府

引用:+本帖最後由+03231008+於+13-11-16+16:19+

原帖由 03231008 於 13-11-16 發表
乜你講野要證據既咩?咁你講的野有冇證據既?

首頁

尾頁

跳至