想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:cathytst 發表於 14-10-15 16:09 你

原帖由 KE11 於 14-10-15 發表
月尾會返醫院覆診, 到時 m 小姐未探我, 一定問醫生! 睇下有無 follow up

中醫我諗緊!
係呀,把握黃金時間,我表哥老婆和我媽都係三個月內又有左。
兩個都順利出世,健健康康。
我有個同學現家都22 wk, 她都係年初試過,現家bb都健康成長。
所以中西醫都要睇下,
希望你都能快有好消息!!

複式洋房

Hi~大家好! 我都想做羊媽ㄚ...以家準備中
不過驚好難BINGO ><~~

男爵府

cathytst 發表於 14-10-15 16:42
係呀,把握黃金時間,我表哥老婆和我媽都係三個月內又有左。
兩個都順利出世,健健康康。
我有個同學現家都 ...

如2個月都未探我, 唔係為生bb, 都要睇下, 因為好可能係 hormone 失調

29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

引用:Quote:cathytst 發表於 14-10-15 16:42 係

原帖由 KE11 於 14-10-15 發表
如2個月都未探我, 唔係為生bb, 都要睇下, 因為好可能係 hormone 失調
呢d唔係大錢,唔省得,中西都要睇下,知自己身體現況,快d好好復原。加油呀!

男爵府

回覆:\"喜氣羊羊\"旺生B, 好快做羊媽〜 旺post (Part 1)

其實我未到due Day 提早偷驗 ,希望真係啦,因我第一胎之前試過宮外孕呀,所以都有些擔心 ! 看下係咪加得入牧羊人行列!

你地會驗埋hcg 嗎 ? 定直接等幾wks 照胎囊 ,之後再照心跳 ?

你地呢個羊欄有無分咩月份呀 ? 如果有開埋 Fb 傾仲正,大家時間差不多,好好傾的 !

男爵府

點解王國媽媽會仲未有羊 B 2015 年 6 月0既 ?

子爵府

olivialo99 發表於 14-10-15 16:49
Hi~大家好! 我都想做羊媽ㄚ...以家準備中
不過驚好難BINGO >
我加左你入羊欄啦.^^

其實唔使驚難ga.. 只要同老公一齊努力"~ 加埋個平常心就會中!!

祝你早日中獎!!!!
妳們將永遠活在我的心中.

子爵府

LuckyBBB 發表於 14-10-16 17:26
其實我未到due Day 提早偷驗 ,希望真係啦,因我第一胎之前試過宮外孕呀,所以都有些擔心 ! 看下 ...
唔使擔心咁多.. 希望你綠d 繼續加深!!好快可以confirm 加入牧羊人行列!!

hcg 如果冇特別需要可以唔驗, 但建議你過左due day起碼5日先去睇普通家庭醫生拎張懷孕證明, 太早去, 佢地d 棒唔sensitive好易會晒$$~

我醫生當時叫我如果冇咩野特別問題, 最好起碼week 8 先去照, 因為平均到左week 8都會照到心跳, 我自己就因為week 6-7 見紅流啡去睇醫生, 照肚既ultrasound 照唔到, 都係要照陰超先見到微微的閃閃, 有d jm 到week9先照到, 所以太早去照有時只會令自己更擔心..

我地羊欄冇分月份ga, 因為開呢個group 既目的, 係希望聚集想要b 既jm, 而有b 既又可以分享心得同埋發放孕氣.. 同埋好多jm 都會升level 轉左去其他版度(eg 懷孕前後)傾.. o個邊就會有分月份..^^

LuckyBBB  OK .,thx

死啦,今日   發表於 14-10-17 11:11

男爵府

引用:Quote:LuckyBBB 發表於 14-10-16 17:26 其

原帖由 ET8379 於 14-10-17 發表
唔使擔心咁多.. 希望你綠d 繼續加深!!好快可以confirm 加入牧羊人行列!!

hcg 如果冇特別需要可以唔驗, 但 ...
OK,thx

死啦今日果條綠 d 淺色過昨日果條,會唔會已經

子爵府

LuckyBBB 發表於 14-10-17 11:13
OK,thx

死啦今日果條綠 d 淺色過昨日果條,會唔會已經
唔好緊張, 6d 其實唔係我地想像中咁叻ga ja... ^^ 唔好自己嚇自己..

我o個時中左, 都再check 左兩三日6d, 但後尾醫生同我講, 呢d test paper 去到某一個level, 會轉番淺.. 而就算冇轉淺.. touchwood 發生唔好既事, 都唔會即刻冇線或轉淺 , (我希望你明我意思,, 好似好複雜咁) 總之最重要放鬆心情~ 可以既話唔好check 住,, 到過左due date 一兩日先用棒驗吧~

LuckyBBB  多謝你......  發表於 14-10-18 09:35

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:"喜氣羊羊"旺生B, 好快做羊媽〜 旺post (Part 1)

can I join? thanks

大宅

好熱鬧呀

複式洋房

你地好, 我今個月做了ivf, 現在等結果中, 超緊張, 心情忐忑. 可否加入你們吸下孕氣? 謝謝!!

子爵府

Babevic 發表於 14-10-19 13:19
你地好, 我今個月做了ivf, 現在等結果中, 超緊張, 心情忐忑. 可否加入你們吸下孕氣? 謝謝!! ...
歡迎你呀, 我已經加左你入羊欄:) 希望好快好快就可以加埋你入牧羊人LIST!

吹多幾啖孕氣 , 希望你今次成功!!

子爵府

Little_kkf 發表於 14-10-19 11:29
can I join? thanks
^^ SURE, 已加你入羊欄, 祝你早日成為牧羊人呀!!

子爵府

各位靚女靚媽.... 唔經唔覺呢個羊b post 既part 1 已經去到101 頁la, 我亦好開心搵到下一任特手KE 11 幫忙接棒開Part 2~ 開左part 2 之後, 大家可以去part 2 繼續傾繼續集孕氣~

好感恩我由上年準備想生b, 到開呢個post 既時候岩岩confirm bingo, 一切得來不易, 更開心既係o係呢度加左好多朋友入羊欄, 而過去幾個月, 大家既孕氣令呢度有近70位jm 中獎..

至於part 2 幾時出現...haha, 大家密切留意, 記得去報到拎個頭彩!

另外, 如果有jm 願意排隊成為第三﹑第四﹑第五.... 以及之後既特手, 歡迎提出, 我地好需要有熱誠, 鍾意交流同發放正能量既jm 令呢個post 繼續發放孕氣

禁止訪問

食得好勳章

男爵府

ET8379 發表於 14-10-19 14:12
各位靚女靚媽.... 唔經唔覺呢個羊b post 既part 1 已經去到101 頁la, 我亦好開心搵到下一任特手KE 11 幫忙 ...

多謝ET83279我呢個乜都唔識, 又係新來的人做持手

開左新鋪啦

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13192073&page=1&extra=#pid196084961

希望大家多多支持

29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

男爵府

ucheyuki 發表於 14-10-19 15:54
hi, 可唔可以加埋我入羊欄呀?我今朝用曼記check左bingo,岩岩又用萬寧牌check到 bingo, last m係8月27呀:fu ...
已力入牧羊人LIST 啦
可以講下你呢幾個月做過D乜嗎?

係新POST 嗰邊講呀

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13192073&page=1&extra=#pid196084961

禁止訪問

引用:hi, 可唔可以加埋我入羊欄呀?我今朝用曼記

首頁

尾頁

跳至