時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

jeannietsui 發表於 19-6-12 12:40
我講左叫你自己去探討
咁複雜嘅條例邊可能三言兩語講得你明
想了解就自己去睇

下。我以為你好清楚。其實好似都懵查查咁。你又知唔知自己支持啲咩咖?問你又交番個波俾我自己睇。我淨係睇到下面呢啲咖咋

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

子爵府

tinymicmic 發表於 19-6-12 18:34
下。我以為你好清楚。其實好似都懵查查咁。你又知唔知自己支持啲咩咖?問你又交番個波俾我自己 ...

你真係攪笑
我從來無打算好清楚咁同你講
一早已講明我只講少少
其餘自己睇
任何一個人同你解讀都有偏頗
自己了解最好
我咩交番個波俾你
從來無打算教你啲咩呀
我亦從來無表態唔該晒

子爵府

下。我以為你好清楚。其實好似都懵查查咁。你又知唔知自己支持啲咩咖?問你又交番個波俾我自己 ...

係由於你個問題太低層次
先忍唔住講兩句
唔係想教你啲咩
我無資格

大宅

jeannietsui 發表於 19-6-12 20:13
係由於你個問題太低層次
先忍唔住講兩句
唔係想教你啲咩

Wa mud咁高深咖?咁你明得曬?了解得晒?連大律師都反對,即佢地都唔夠你咁叻咁明白修啲咩例?

定係你都一舊雲?叫你講兩句即刻露晒底啦!幫你扯埋白旗啦

你一舊雲懶醒就唔好出嚟回我個post啦,嘥我時間!

子爵府

tinymicmic 發表於 19-6-13 18:31
Wa mud咁高深咖?咁你明得曬?了解得晒?連大律師都反對,即佢地都唔夠你咁叻咁明白修啲咩例?

定係你都 ...

你係咪有病呀?
我無表明過立場家喎!
只係見你問點解條例存在仲修咋喎!
你叫我講乜兩句呀?
我又點解要迎合你呀?
反修例我無異議家喎!
你係咪搵錯對象呀?

水晶宮

Hong Kong Protests: Irrational Chaos
https://youtu.be/PCokRDKR89c

大宅

jeannietsui 發表於 19-6-13 19:05
你係咪有病呀?
我無表明過立場家喎!

係呀,回到問題原點,你睇下你自己答我啲乜嘢?我睇唔到有乜嘢論點同內容你答咗我問題,跟住仲叫我自己睇:

Cap 525《刑事事宜相互法律協助》
香港一向都同部份國家有移交罪犯嘅安排
現行有20個國家地區同香港有此協議
睇番條例歷史背景
將法例涵蓋中國、台灣、澳門
係最具爭議嘅議題
當年...「立法會明顯考慮到在 1997 年立法 時,有充份理由不將中華人民共和國涵蓋於《逃犯條例》及《刑事事宜相互法律協助條例》內。」
但想將中國、台灣、澳門納入條例內
一直係討論中

我想問以上呢一段「充分理由」係乜嘢?又係要我自己睇?
(下續)

大宅

jeannietsui 發表於 19-6-13 19:05
你係咪有病呀?
我無表明過立場家喎!

(續上)

你呢啲先至真正嘅低層次,我起碼都有幅圖回你呀!答唔到我就話我問題層次低。

依家俾人話一舊雲先至話反修例冇異議。調返轉,你知唔知修例黎做乜?
到而家你都答我唔到,你認其實咩都唔知算啦。

大宅

ddkaka 發表於 19-6-13 19:15
Hong Kong Protests: Irrational Chaos
https://youtu.be/PCokRDKR89c

揾個道友講嘅嘢嚟覆我。唔好以為鬼佬就係好嘢先得咖。典型大陸人思維

水晶宮

tinymicmic 發表於 19-6-13 19:50
揾個道友講嘅嘢嚟覆我。唔好以為鬼佬就係好嘢先得咖。典型大陸人思維:gdby ...

佢有邊點講得唔啱,你可以係youtube留言

子爵府

tinymicmic 發表於 19-6-13 19:35
(續上)

你呢啲先至真正嘅低層次,我起碼都有幅圖回你呀!答唔到我就話我問題層次低。

救命
好喇
我應該係承認我開左個頭
但根本無心機去答你問題
所以你覺得我答黎答去都答唔到你想我講嘅野
或者係我蠢
因為原來你根本對件事係有前設
而唔係我當初以為你真係唔知點解既然條例一直存在仲要修例
我無需要認唔認知
答到你覺得我一舊雲係我衰求其
既然其實你本身都熟讀亦好清楚
我更加無畏再講咁多
唔該晒

大宅

ddkaka 發表於 19-6-13 19:59
佢有邊點講得唔啱,你可以係youtube留言

睇都嘥我時間!你到揾個有代表性啲嘅人講嘢先再回我啦!仲駛我去YouTube 回個道友講嘢。今次真係輪到我扯曬白(emoji)啦頂你唔順啦

大宅

jeannietsui 發表於 19-6-13 20:12
救命
好喇
我應該係承認我開左個頭

更正你:係無「謂」

你咁講得就得啦,你哋最叻就答完一輪語無倫次就交個波俾人自己睇。咁回我回得咁口爽做咩?

而家先話冇心機答我問題,咪即係耍我?!咁我話你浪費我時間都冇話錯你呀!

記得下次唔好亂咁話人哋問題低層次啦。乖~
同埋,讀多幾年書做多啲閱讀理解,真係知人地問咩,了解人地問題先好回post. 唔係盞衝出嚟X咖咋妹~^_^

子爵府

tinymicmic 發表於 19-6-13 20:27
更正你:係無「謂」

你咁講得就得啦,你哋最叻就答完一輪語無倫次就交個波俾人自己睇。咁回我回得咁口爽 ...

好老實
對方有幾多斤兩
唔係喺網上你一言我一語就知道
你鍾意惡意批評
你喜歡
你覺得我浪費你時間你可以一早唔好追住我黎打
我的而且確無必要同你長篇大論講條例
叫你自己睇亦係我嘅選擇
咩叫最鍾意語無論次
你唔啱聽可以skip
毋須追住黎打
我開頭真係覺得你唔知