時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

abc2011313 發表於 19-12-29 18:10
龜龜佢反反下送中,典解忽然自己去送頭送中

你仲笑

黃龜連數都未識計,仲問得出口,笑死未

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

wantaima 發表於 19-12-29 18:10
哎呀~點會! 邊鬧邊北上大把啦,好多係地頭蟲,只係唔敢搭咀介紹美食咋
我入來呢個鋪本身 ...

近來好少上來,咁啱比我見到個topic竟然係黃屍問人北上揾食咁有趣真係忍5字回隻

奇怪一路反一路食黃屍5嘔嘅

水晶宮

littlesister 發表於 19-12-29 15:06
香港出個d? 我係內地聯通,最近開始上唔到bk

內地開果d多數上唔到,我會用香港買果種

侯爵府

stagea 發表於 19-12-29 18:15
黃龜連數都未識計,仲問得出口,笑死未

有得食連反送中講過咩都5記得囉,仲識計數?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

abc2011313 發表於 19-12-29 18:42
有得食連反送中講過咩都5記得囉,仲識計數?

50%都講得出口,學人講百份比

琥珀宮

畀面勳章

1314625 發表於 19-12-29 18:42
內地開果d多數上唔到,我會用香港買果種

請問你用邊張?

水晶宮

littlesister 發表於 19-12-29 18:47
請問你用邊張?

香港買中移動儲值咭

子爵府

littlesister 發表於 19-12-29 18:13
殺人同放火燒人個d都未拉到,咁叫做被罸?你支持民主無問題,但而家香港 so-called 民主派係支持暴力,仲 ...

未拉到,咁你要問警察,警方拘捕數字都唔少啦

全港監獄位都係得幾百,真係拉得少?

投票被泛民=支持暴力? 學你地講法,支持既話應該支持港獨推番政府(我唔支持架,唔好屈我)

投票比佢地,我認為係用一個合法途徑話比政府知我不滿政府既施政(雖然一直唔覺泛民做到咩,但建制只支持政府,搞到依家咁,支持唔落)

子爵府

littlesister 發表於 19-12-29 18:47
請問你用邊張?

話說我用鴨聊佳(鴨記買)

係大陸係用中移動,我覺得好抵玩,bk, fb, whatsapp全部用到

百幾蚊一年有3gb定唔知5gb

侯爵府

stagea 發表於 19-12-29 18:44
50%都講得出口,學人講百份比

ed所謂和你悲習慣亂噏當秘笈,吹之嘛諗住大走你,點知大你5到

琥珀宮

abc2011313 發表於 19-12-29 19:52
ed所謂和你悲習慣亂噏當秘笈,吹之嘛諗住大走你,點知大你5到

未了解就大人,咩人就出咩招數,本色來既

侯爵府

二世龜 發表於 19-12-29 19:37

係大陸係用中移動,我覺得好抵玩,bk, fb, whatsapp全部用到

WTF? 文宣5係講到大陸好封閉嘅咩?竟然ws/fb/bk 都用到?

瑪瑙宮

大廚勳章

二世龜 發表於 19-12-29 19:37

雖然都抵但係我覺得有限制。。3G/5g。。似乎太少。。。我鍾意想去逐日計。。上到去成日要搵路都係無限爽啲。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

seaheart88 發表於 19-12-29 20:04
雖然都抵但係我覺得有限制。。3G/5g。。似乎太少。。。我鍾意想去逐日計。。上到去成日要搵路都係無限爽啲 ...

其實我主要帶父母上去行一陣+食
佢地又唔行得耐

基本上個data就係落單+埋單用,路我就一早搵定(選d地鐵一出就係,同埋我會係香港選埋餐廳先,咁唔使行咁多)

我朋友有講過話去某d地方影相,但出左鐵仲要行...佢地個d就玩足一日,搵路就相對要多d data

So far張卡都用左好幾次啦

水晶宮

littlesister 發表於 19-12-29 13:16
等我 cap 定圖先,而家大陸上唔到bk 好唔方便

上到BK , 我26/12 上都用到。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

traeh 發表於 19-12-29 16:34
如你所講,一般市民都係想要安穩既生活,但黃人正正要攬炒,以暴力威脅全社會,要拖冧香港繼而威脅內地政 ...

我老公同女唔太喜歡食魚,但探魚食咗好多次

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

gazatester 發表於 19-12-29 14:34
YC有好多種,少賤,賤,多賤,勁賤…… 但亦可以歸納為,全部都係賤種。

笑咗出聲

男爵府

回覆樓主:

探魚

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

回覆樓主:

上梅林站卓越滙幾好行

首頁

尾頁

跳至