自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

seiko123 發表於 20-11-8 23:52
之後如果…如果生意正常返時,你估個所謂工會唔會又罷工爭取乜爭取物…
...

我話唔會你都唔信啦

公爵府

C6一邊睇一邊話佢地

公爵府

2024勳章

世事無常 發表於 20-11-8 20:17
好憎佢哋

點解要罷睇東張, 唔係佢訪問我都唔知而家d曱甴咁慘咁嬲, 真陰公囉

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

建議黃圈眾籌一間航空公司,只招待黃人 咪唔洗嬲嬲豬,人工唔區,最緊要齊上齊落

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

陳小仙 發表於 20-11-8 20:01
講真。咁唔想做。就唔好簽。
咪係囉,冇骨氣,公司肯請番應該多謝啦,唔諗下邊個話要罷工?!癱瘓機場?!之前嘅因今天嘅果就係咁簡單
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

回覆樓主:

唉, 大把人慘過佢地啦!

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

見到佢戴住個死人黃罩就唔想睇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實好簡單,出黎工作系為錢,唔系義工為興趣,覺得公司份合約唔好就出去揾過份,好明顯系出面揾唔番比呢份合約更好既工先簽新約,甘怨咩,航空業系點大家都知,公司生意對比以往1成都無,過左聖誕應該仲有第二輪裁員,到時希望裁左呢班人,甘唔使煩。
由去年黑暴開始我唔會再搭國泰,覺得佢地負能量爆燈,好無安全感,我仔一年3套英國來回機票只會買BA或VS。

男爵府

我都覺得呢班人好討厭,大把行業都裁員,淨係你好慘咩。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Fion710 發表於 20-11-8 20:15

我老公一路睇一路鬧:咁差,仲要簽,有種露個樣比人睇 :igi ...

佢都多鬼餘!最後咪又係死死氣簽咗仲風光到話已經嫲多人被炒,唔好再出去同佢哋争!真偉大!咁偉大,唔好簽呀,留多個位比更有需要嘅人啦!

珍珠宮

虎到金來勳章

reginelo11 發表於 20-11-9 10:03
邊集東張西望
尋晚, 星期日

子爵府

好明顯東張條crew極黃!!

Discuss果邊發起發信去廣電局投訴呢個節目. 大家有時間都send信去啦.

https://www.coms-auth.hk/mobile/ ... /lodging/index.html

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

尤其是港龍班機艙服務員、真係冇人同情佢哋~

只可以講一句、抵死~

.
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

之前咪好想攬少既, 依家咪如你地所願, 仲有咩好怨.

商業社會有邊間公司支持得住每個月億億聲咁蝕錢? 依家叫賠足, 仲唔對沖MPF, 真係算係咁.

複式洋房

sadin 發表於 20-11-8 20:05
我睇咗個國泰訪問牙
個男人想點? 講到咁差,又簽新約
咁有骨氣就唔好做,簽咗約又要嘈

周街都失業,幫你頂左十個月算係敢

伯爵府

DHA勳章

STH920 發表於 20-11-9 15:22
好明顯東張條crew極黃!!

Discuss果邊發起發信去廣電局投訴呢個節目. 大家有時間都send信去啦.

伯爵府

畀面勳章

polliebb 發表於 20-11-8 20:19
我都唔明個男人,話寧願裁員,咁唔簽咪得囉

自己走咪冇得賠1個月

首頁

尾頁

跳至