自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

karenlyk 發表於 20-12-30 15:16
睇埋documentary會發現呢套劇好用心,每1個細節都好講究

對,比如構圖好多都對稱
顏色德藍色、歐兒紅色
中文的運用,如傷心
好多長鏡頭
似電影般
整劇演員演技在線⋯⋯
導演好似都係90後,好勁!

大宅

想問下你地講既其他劇可以咩網到睇到呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

3力士 發表於 21-1-1 13:12
想問下你地講既其他劇可以咩網到睇到呀

通常上google search會有幾個網有

GMMTV YouTube Channel
泰劇網
微博 天府泰劇超話

男爵府

醒目開學勳章

winnie雲妮 發表於 20-12-28 20:22
我至愛offgun,所以《Therory of Love》loop 左N次 (emoji)
近排番loop嘅係《以你的心詮釋我的愛》
仲有好 ...

男爵府

岩岩開咗sotus 睇完第一集,感覺二位男主角吾夠 因為我們天生一對個二位男主角靚仔

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

沙比仔 發表於 21-1-11 17:28
岩岩開咗sotus 睇完第一集,感覺二位男主角吾夠 因為我們天生一對個二位男主角靚仔

2gether 兩位男主角被喻為顏值天花板,大眾公認的美男子。Bright的確一個眼神就迷倒不少女生。

不過論演技,我欣賞Sotus的Kongpod(Singto),如果有興趣睇埋Sotus S, Our Sky第5集,整個故事更完整。

翡翠宮

cathy-tse 發表於 21-1-12 14:04
嘩!! 多謝你

我琴日就係睇咗呢一套兩集覺得好好睇 今 ...

唔好客氣,好開心你鐘意呢套劇
以你的心呢套劇舖排好有意思,你慢慢睇落去就知,睇完再一齊討論。

有時間去youtube追埋I told sunset about you documentary,你會發現佢哋拍攝一絲不苟。

子爵府

沙比仔 發表於 21-1-11 17:28

老老實實,顏值差過bright 同win真係好難投入

翡翠宮

SWtwins 發表於 21-1-12 18:18
老老實實,顏值差過bright 同win真係好難投入

問心,有幾多位演員似Bright Win咁靚仔?每個演員都有其獨特性,用演技帶動觀眾情緒和投入感應該更重要。

伯爵府

回覆樓主:

點解成套戲個個都係hehe 溝女果啲就GG哂。

禁止訪問

伯爵府

cathy-tse 發表於 21-1-13 15:53
因為係男同性戀劇lor

我知,但連配角都hehe, 邊得嚟咁多。 還是泰國特別多而且好接受hehe. 可以咁公開表白

禁止訪問

伯爵府

cathy-tse 發表於 21-1-13 15:57
泰國好多朋友
佢哋真係hehe㗎
反而香港 我識嘅都有幾對 囡囡

我識嘅hehe都好鍾意去泰國,不過我無諗到整個社會十6咁接受啫,始終都係佛教國家。

禁止訪問

伯爵府

cathy-tse 發表於 21-1-13 16:06
唔明十6 點解

打錯字

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bright同Win真係好靚仔

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至