自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

fionstone 發表於 21-1-11 18:25
真係曱甴有樣睇,佢棚牙仲惡佈,相由心生,遮住個嘴好d

最憎呢d食政府反政府既垃圾,
有本事靠自己啊,本事都無憑乜反
失敗者一名,
等睇將來囝囡咁對返佢

珍珠宮

Qq555666 發表於 21-1-11 19:23
以前年代就係,新時代 女性地位提升左
加物質追求比以前高左。
自然覺得女人早生b 係 蝕本。

其實自己搞得掂,真係冇人理你點樣選擇自己嘅生活,不過,琴晚某些片中人……

男爵府

angela媽媽 發表於 21-1-11 12:12
多謝你,原本我重讀夜校係因為細佬情況已經穩定落嚟,但個天又成日俾啲挑戰我所以完成夜校後我要 ...

我哋有睇節目,好欣賞你同你先生有勇氣去承擔,更欣賞你的堅忍和毅力,眼看你現在生活得不錯,小朋友都精乖伶俐,祝福你一家人!加油!

用戶要求終止服務

認同只要有愛有耐心,任何年齡都可以係好媽媽

但現實都要衡量一下經濟環境,如果唔係會影響到屋企人造成好大負擔

珍珠宮

fionstone 發表於 21-1-11 18:32
我識一個仲勁生左3件唔同老豆,個個都話養唔掂,唔知點樣又可比寄養家庭養,分開養,到依家新識既又結婚大 ...

咩人黎

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 21-1-10 21:51
全部都係俾人搞大個肚都唔知有乜好訪問

唔係人
唔通係

水晶宮

fionstone 發表於 21-1-11 18:25
真係曱甴有樣睇,佢棚牙仲惡佈,相由心生,遮住個嘴好d

呢個真係不知所謂

納稅人欠咗佢咩。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

angela媽媽 發表於 21-1-10 22:07
我想講我並唔係要大家既支持,只係邀請我拍節目嗰位記者想帶出一啲正面訊息,所以我先拍,雖然我自己知道一 ...

希望你唔好唔開心,節目入面我好欣賞你親力親為,特別係細仔好唔容易,我見到你講我做唔出唔要佢時我都眼濕濕,咁佢的情形係需要換腎嗎? 希望你的小朋友都健健康康成長,加油!

洋房

rayrayus 發表於 21-1-11 22:16
希望你唔好唔開心,節目入面我好欣賞你親力親為,特別係細仔好唔容易,我見到你講我做唔出唔要佢時我都眼 ...

我冇唔開心呀只係見到一啲留言我覺得自己需要澄清返,我個人都比較樂觀,不過提起細佬嘅嘢咁我先會忍唔住喊細佬一出世已經係急性腎衰竭等4級,醫生有講過大約計到佢而家嘅腎功能係28%,去到15%就要開始洗腎,細佬暫時食藥同打針都可以穩定到,希望用藥物拖長洗腎既來臨,要踏入左洗腎呢個階段先可以排隊換腎,當然如果我嘅佢適合我到時一定會換俾佢,唔洗佢辛苦洗腎同近親好似係可以用耐d,咁就唔洗咁快又洗過腎

rayrayus    發表於 21-1-12 01:56

伯爵府

angela媽媽 發表於 21-1-11 22:32
我冇唔開心呀只係見到一啲留言我覺得自己需要澄清返,我個人都比較樂觀,不過提起細佬嘅嘢咁我先會 ...

我一見到細佬就覺得佢好得意好靚仔,咁大d 洗腎都好既,會定d, 真係好心痛 希望到時可以即刻換到適合佢既腎 ,唔使等咁耐
仲有你大仔仔好乖 自己做功課,寫字又好靚,我個又係咁大,仲要磅住佢做,題題都要教

伯爵府

esmehouse 發表於 21-1-10 22:09
食政府反政府,真係冇骨氣

呢D系YC嘅特質!

公爵府

2024年龍年勳章

angela媽媽 發表於 21-1-11 16:02
我就係星期日檔案既angela媽媽,首先我想講我並唔係得中三學歷,我都唔係讀讀下中三而有左哥哥,係讀完中三 ...

Angela 加油
人生就係咁,總有意料之外,有好多預計唔到嘅枝節,當你以為好正面努力時、一定有人帶偏見,唔好介意,做好自己就好了父母對仔女有回報期望好正常,我都希望小朋友大咗會記得媽媽今日全心付出,將來長大會抽時間「請」我飲茶食飯,唔好理人哋只會睇錢批評,繼續努力

公爵府

2024年龍年勳章

angela媽媽 發表於 21-1-12 02:32
我冇唔開心呀只係見到一啲留言我覺得自己需要澄清返,我個人都比較樂觀,不過提起細佬嘅嘢咁我先會 ...

祝福細佬 加油

珍珠宮

虎到金來勳章

angela媽媽 發表於 21-1-11 22:32

細佬好得意,希望佢健健康康,做媽媽最怕仔女病

伯爵府

我都有睇,由其事攞綜援嗰個,仲要影曬個樣,比着我,唔會上鏡,唔想比人知

公爵府

birdbird 發表於 21-1-10 21:23
自己冇能力卻生個b出來要别人無條件幫, 唔可以叫做 "負責任".
...

同意,自己都未可以完全照顧自己,何必累下一代呢?

公爵府

20forever 發表於 21-1-11 19:26
點解呢個年代重有人用「俾人搞大個肚」去形容d媽媽,邊個唔係「俾人搞大個肚」就可以做媽媽呢?
其實幾十歲 ...

行咩路無問題,條路自己揀,話之你行落海。但你爽Y Y 之後要社會埋單,總不能會天真到期望人體諒你,支持你吧。加油呀,媽媽!唔係呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

angela媽媽 發表於 21-1-11 12:02
我就係星期日檔案既angela媽媽,首先我想講我並唔係得中三學歷,我都唔係讀讀下中三而有左哥哥,係讀完中三 ...

我有睇哂成個節目,你地大家肯為小朋友付出,後生生育係冇問題
回報字眼我都有睇,不過我冇特別嘅感覺

不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

回覆樓主:

識睇梗係睇留言
https://www.facebook.com/199585676751778/posts/3760628513980792/?d=n

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

10幾歲比人攪大個肚重出來話比全世界知,好似好威咁。無言。

首頁

尾頁

跳至