自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Superwoman 發表於 22-3-6 23:04
係呀,班學生現在緊張時刻日日溫書同操卷,就係為咗考這個試,請大家一齊為佢地向政府發聲。我會繼續搵議 ...
搵 KOL 叫佢哋再幫忙搵議員可唔可行呢
https://m.facebook.com/SunChiuMan/
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆 Superwoman 的帖子

無限量支持你

大宅

好媽媽勳章

其實政府用科學方法諗下就知, 如果有病戴咗口罩都會傳染畀其他人, 全香港一早就已經全部中曬。人口密集, 搭地鐵, 上班, 上學, 全部都要戴口罩架。係冇戴口罩嘅活動先至會傳染, 咁帶住口罩考試有啲乜嘢傳播危險呢?
中咗招嘅考生已經帶病考試大打折扣啦而家仲要唔俾人考, 而家喺咁高壓嘅情況下再加多啲壓力比考生, 自修生而家仲要命懸一線, 係咪想逼死啲細路呀!
教育局啲人頭豬腦諗下啦,呢一個試係人生最大關口呀, 係唔係應該千方百計幫助佢哋應試, 唔係斬腳趾避沙蟲咁叫佢哋有病唔好嚟, 明年見!

別墅

回覆樓主:

依家咁多確診酒店,喺果度嘅conference room做確診學生試場都得啦。

大宅

annmama 發表於 22-3-7 01:55
依家咁多確診酒店,喺果度嘅conference room做確診學生試場都得啦。

都值得參考

大宅

Send信比議員,完全唔回,咁唔係咁架

首頁

尾頁

跳至