婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我都有BB 13wk,第1個醫生話係畸胎瘤10cm,第2個話係子宮肌瘤8cm, 都唔知信邊個好, 而家等緊政府醫生照,唔知到時佢又會點講..

禁止訪問

引用:我都有BB+13wk,第1個醫生話係畸胎瘤10cm,第

大宅

做左手術3星期了,割左出來有8cm,一切尚算順利,早兩天又來m了,量冇以前開水喉咁,但5天了還未清,有冇jm知道做完手術後第一次來m係唔係咁架?

禁止訪問

引用:做左手術3星期了,割左出來有8cm,一切尚算

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆 bibi2013 的帖子

可以PM給我嗎?

複式洋房

chaniris8 發表於 13-2-20 11:20
哎, 無謂自尋煩惱喇.

不可不知, 子宮肌瘤起源於子宮濕寒, 而用艾灸法去逐濕寒是史上最徹底的辦法,

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+bibi2013+的帖子可以PM給我嗎?

原帖由 kittysin 於 13-07-17 發表
回覆 bibi2013 的帖子

可以PM給我嗎?
是否e生資料吖?

男爵府

引用:Quote:原帖由+atobm1+於+13-02-27+發表聽聽

原帖由 pkaeon 於 13-06-24 發表
謝謝你,我就是看見妳的分享,做了傳統,周醫生發現有其他細粒
我之前陰照超左好多年都話得3粒,到做手術,用腹腔鏡先發現7粒,雖然最大果粒得4cm, 但數量多,用微創都切左好耐,結果只係清左六粒,剩番一粒細既係大血管旁清唔到,我知醫生盡左力,我都好滿意,化驗報告仲confirm埋係肌腺瘤,唔怪之得痛左我廿年,之後黎3次m一d感覺都無,爽爆,以後就唔知,因為已bingo了

禁止訪問

回覆:wanmm323 的帖子

男爵府

引用:bingo+很好丫,傅統手術至今,我已做了4個

原帖由 pkaeon 於 13-10-09 發表
bingo 很好丫,傅統手術至今,我已做了4個月,子宮手術傷囗仍有少痛,醫生談子宮沒感覺,,但我又 ...
因為開過刀的傷口會有黏連,所以有時會覺得入面痛,我上年宮外孕咪搞到右邊腸黏連,今年開刀割開黏連,而家都成日右邊痛,另外我割左個胆,其實入面已無野,但有時都會覺得入面好似有d痛,其實無乜野架啦。不過你傷口大,再休息耐d, 我同事之前係政府開刀割10cm卵巢水瘤,打直由胃至肚開左咁大條疤,之後成日話胃痛,驗過好多次個胃無事。

男爵府

引用:Quote:原帖由+pkaeon+於+13-10-09+發表bing

原帖由 wanmm323 於 13-10-09 發表
因為開過刀的傷口會有黏連,所以有時會覺得入面痛,我上年宮外孕咪搞到右邊腸黏連,今年開刀割開黏連,而家 ...
我手術開左5個孔,最長果條3cm, 有d 2cm, 有d 1cm, 手術後2個月多d我就做運動跑步了,因為我術後發冷低血壓,成日頭暈暈,所以就做下運動。你傷口越大要再休養多d時間,以防子宮傷口爆線。

首頁

尾頁

跳至