網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 17-11-12 10:15
其實我重有買左果 D ph試紙 , 用黎 check 護膚品 , 沐浴露酸鹼度 , 數值越高鹼性越高 , 張紙係睇顏色 , 7 ...

我淘過測試硫磺的測試劑,用來測試食物乾貨的硫磺含量。我覺得這個很實際,因為吃進口的東西嘛。

那些不能吃的東西,我還真沒測試過,所以謝謝你的經驗分享。

大宅

lyh80115 發表於 17-11-3 09:29
今期玩京東啦,自營商品可以送香港嘅都包郵,重如電腦椅、蒸焗爐、啞鈴,乜都包。有比天貓超市多10倍以上嘅 ...

噚晚收咗京東第一張單,買咗兩包綠豆和紅豆,幾好諗住拍多包,點知今日已原價了,真後悔噚晚冇再拍,但噚日玩咗一日好鬼攰,煮完飯就眠了!

包豆9.9@1KG,今日變咗29.9(3包才7折)

大宅

MiuMiuLi 發表於 17-11-11 12:44
其實賺唔到淘寶 , 可以賺佢支付寶HK , 簡單好多 , 唔一定買野 , 轉帳比人都有一個印花
我戶口有買野會有印 ...

噚日諗住試又冇咗件事,頭先啱啱玩,得咗,謝謝你的

公爵府

平平常常 發表於 17-11-12 11:12
我淘過測試硫磺的測試劑,用來測試食物乾貨的硫磺含量。我覺得這個很實際,因為吃進口的東西嘛。

那些不 ...

硫磺測試呢樣可以諗諗 ,有人話有 D 中藥材有用硫磺熏過

公爵府

Happymami8 發表於 17-11-12 13:03
噚日諗住試又冇咗件事,頭先啱啱玩,得咗,謝謝你的

攞左張 5蚊券要睇時間用,好似得兩個禮拜左近,qr code 收款佢限額定得唔好,一年 100,000,私人用太多,商業用又太小,就算細店舖都唔夠,應該未可以好似大陸咁,商舖用呢個 code 收錢

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 17-11-12 13:22
硫磺測試呢樣可以諗諗 ,有人話有 D 中藥材有用硫磺熏過

係㗎,香港藥材鋪都買過有硫磺味的藥材。

複式洋房

佢分兩件包裹係咪一定分兩次送上門?會唔會集埋一齊先送?

大宅

stonecold111 發表於 17-11-12 17:22
佢分兩件包裹係咪一定分兩次送上門?會唔會集埋一齊先送?

我天貓分開兩個戶口,總共3張單也同一批貨到,當時同日下單。

公爵府

Happymami8 發表於 17-11-12 17:24
我天貓分開兩個戶口,總共3張單也同一批貨到,當時同日下單。

貓超原來有 D 貨真係會喺雙 11 抬高價,我先前咪講果隻衛新洗衣液,3kg x 4,較早前見佢 99 蚊,雙 11 之前幾日變左賣 198蚊,依家雙 11 過左,又變返 99 蚊

如果知佢會咁我依家先買,依家不限重,一份 12kg 都唔洗運費,我喺大陸百佳同沃爾瑪見過呢隻牌子,2kg 裝三十幾蚊一支

大宅

MiuMiuLi 發表於 17-11-12 21:33
貓超原來有 D 貨真係會喺雙 11 抬高價,我先前咪講果隻衛新洗衣液,3kg x 4,較早前見佢 99 蚊,雙 11 之 ...

唉,有時就係咁,我格價時間唔夠,一見你哋推銷免郵就中去買,我双11前就買定超市,top1果d平貨,仲有滿199減100嘅小食。有d開咗黎食唔錯我剛先又落咗單,但冇哂199-100category, 唯有照買,但好彩有包薯條好正,好似卡樂b19.9得5包嘅薯條,佢有滿99減50,我下晝下單買咗12包,再加d雜貨,是我双11最後的一單,其他嘢大部分變番貴價就算免郵都唔買了

大宅

MiuMiuLi 發表於 17-11-12 21:33
貓超原來有 D 貨真係會喺雙 11 抬高價,我先前咪講果隻衛新洗衣液,3kg x 4,較早前見佢 99 蚊,雙 11 之 ...

果兩枝橙色洗衣液我都有買,59.9兩枝,天貓果份自己用,京東拍吓份俾家人收
乜原來而家99蚊有4枝,唉,真係眼不見為乾淨

公爵府

Happymami8 發表於 17-11-12 21:42
唉,有時就係咁,我格價時間唔夠,一見你哋推銷免郵就中去買,我双11前就買定超市,top1果d平貨 ...

今次雙 11 成功,起碼成功氹左你落搭

其實我買左既洗衣液都唔算蝕,加埋買左 8 個幾kg 野,減左 15蚊,100蚊唔夠免郵送香港,真係去邊度搵,只係依家買既話重好 D

大宅

MiuMiuLi 發表於 17-11-12 22:01

今次雙 11 成功,起碼成功氹左你落搭

Yes, 免郵大過天,我計計埋埋幾十公斤

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

回覆樓主

其實天貓免運費拉埋貨價計只係平少少少
但就縛你買2-3xx蚊野,188-100個類,你又要執夠188先有得平,但你又未必買到咁多,又要計下唔好過188太多會唔抵,結果將貨就價買咗雷品
我中咗好多次雷....我寧願比運費私集買我自己真係想食既野

大宅

回覆樓主

今日13號,貓超變番¥249免運香港,包10kg, 唔知平時點㗎呢

大宅

gogoblue 發表於 17-11-13 09:03
但就縛你買2-3xx蚊野,188-100個類,你又要執夠188先有得平,但你又 ...

我又唔雷得哂呀,我鍾意食零食,有間叫良品鋪子,d乜乾物乾好啱食,暑假前我在佢專頁買過好多188-100類食物,有些得有些呃錢,果次私集個紙盒體積計咗1xkg, 好貴真係咪攪,今次天貓我只買有保證的,大致成功,仲免郵

侯爵府

Happymami8 發表於 17-11-13 09:15

我又唔雷得哂呀,我鍾意食零食,有間叫良品鋪子,d乜乾 ...

係呀,如果計體積貴到喊!
我而家醒啦,每次買小小,盡量唔會買太大箱野
買過幾次之後大概知道邊個份量最適合唔會變計體積

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
雙滙牌既腸出名好食,但下面呢款,我未食已經想掉咗佢,佢有陣香味,我覺得似香水味,比個機會佢試下啦,又無魚味又無芝士味...真係得陣香味

大宅

gogoblue 發表於 17-11-13 09:25
係呀,如果計體積貴到喊!
我而家醒啦,每次買小小,盡量唔會買太大箱野
買過幾次之後大概知道邊個份量最 ...

謝謝推介,我都係經過果次良品鋪子先敢淘食物,事關我有次去深圳,見呢間良品專門店,貨品全部比淘寶貴,所以唔買啦,淘又計體積(專門店自家大盒子)好彩遇到今次貓超才出手

公爵府

gogoblue 發表於 17-11-13 09:03
但就縛你買2-3xx蚊野,188-100個類,你又要執夠188先有得平,但你又 ...

早幾日不限銀碼一定有 so,唔洗夾 D 冇謂野砌夠數,我買左洗衣液,辣辣油,紙巾,暖包,只係九十幾蚊但係成 8個幾kg,如果用 hotbuy 運呢 8個幾kg 運費都要 60蚊

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-11-13 09:49
早幾日不限銀碼一定有 so,唔洗夾 D 冇謂野砌夠數,我買左洗衣液,辣辣油,紙巾,暖包,只係九十幾蚊但係 ...

係!但我想買既野只係食物,同埋雙11時佢mark up咗個價囉我係天貓旗艦店攞卷,扣紅包後平超多,就算計埋運費(唔計體積既話)都好平
$84 有20包 個到當佢6kg =$48運費

天貓188-100 我最多只能夠買8包,多過188無著數,8包都$114 了

不過都係咁岩雙11做優惠先有咁平,平時我都唔會買咁多,最多3,4包架ja

話說我岩岩發現貓市有零食優惠-$50喎,大家再買

首頁

尾頁

跳至