自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

衛英姿 發表於 19-12-30 22:46
預言:爆出同張x康

亂估

亂估就唔好講,張穎康已有妻女,無端端惹呢d是非唔係好事,亦無謂係fyy傷口灑鹽。
日日是好日

大宅

my005 發表於 19-12-30 15:33
其實話有唔同既杯for唔同用,呢尐係好少事黎啫。好多人都有儲野習慣啦,儲到成屋公仔,咁又接受到?

儲到 ...

最憎儲野,成屋都係野
直程同老公嗌過幾次交
香港屋企已經細,你儲呢樣果樣,衫又一直買唔掉,我一直掉我d野去就你,咁我d野放邊?定兩個都唔掉野,成間屋離物房咁?
每個人整理自己既物件,騰出一啲空間比其他家庭成員享用,係對對方既尊重!
如果一方不斷儲野而另一方鍾意簡約,咁儲野既真係好自私,同好唔尊重對方既存在!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

babyangie 發表於 19-12-31 11:10
最憎儲野,成屋都係野
直程同老公嗌過幾次交
香港屋企已經細,你儲呢樣果樣,衫又一直買唔掉,我一直掉我d ...

所以雙方既共識好重要既﹗

我睇過fyy既裝修、擺設,其實佢地都好簡約,佢仲同尐設計師講話自己無咩錢,就簡單裝修就得喇。

响呢度,我對佢既印象係加左分既,佢份人真係幾真、幾坦白,唔會扮晒有錢但要扮簡約嗰種。又絶對唔係咩儲物狂。

佢只係對平常生活有要求啫,有咩對錯?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

最憎儲野,成屋都係野
直程同老公嗌過幾次交
香港屋企已經細,你儲呢樣果樣,衫又一直買唔掉,我一直掉我d ...

認同!至憎d人乜都儲(公仔個d最無聊)
儲都算,儲得又冇系統,求其亂塞、堆疊,咁點欣賞個collection 呀
儲嘢其實都有學問,我d首飾入晒首飾箱、老公d靚錶入晒錶箱,整整齊齊一眼睇晒自己有咩,攞出黎用同放回原位都好方便先為之有效的收納系統

我同老公以結婚為前提半同居過半年
係一次交都冇嗌過
因為拍拖時都知大家偏簡約
買得少但買得精
又好肯掉野捐野
同居只係double confirm we are compatible
但我知道好多人拍拖時冇真正了解自己既伴侶
同居其實都幫到互相了解

大宅

my005 發表於 19-12-31 11:28
所以雙方既共識好重要既﹗

我係回覺得儲野係理所當然果個jm ,唔係話fyy 有20杯係錯
杯既話反而去wine festivals 又會送,新居入伙,結婚又會有人送,避唔到tim...

不過佢d野唔會少啦,藝人衫呀鞋呀化妝品護膚品贊助用品呀⋯⋯

男爵府

最憎儲野,成屋都係野
直程同老公嗌過幾次交

我的心聲

公爵府

佢可以追求30甚至300隻杯嘅生活

佢ex男友亦可以追求只需要1隻杯嘅女人

而家知道大家追求嘅野唔一樣, 好過第時結婚之後先話唔啱.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

babyangie 發表於 19-12-31 11:35

我係回覺得儲野係理所當然果個jm ,唔係話fyy 有20杯係錯 ...

佢間屋唔大,3/400呎,印象中係無衣帽間既,2房打通做一房(或原本只一房,呢點我唔清楚,總之,係一房),所以可儲物既地方根本好少。

不過佢係藝人,我就唔知佢會唔會有太多相關用品喇。

我只8卦,睇左佢裝修後既擺設既相,同埋有人上過去執手尾野,都話佢屋企唔多野啫。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

通常有尐名既藝人裝修,好多都會要求有間房做衣帽化粧間既,但FYY無咁既要求,可以想像佢都好為男方著想,唔係要覇住空間嗰種人黎。

就呢點度黎講,佢真係唔錯既女友黎。

珍珠宮

my005 發表於 19-12-31 11:57
通常有尐名既藝人裝修,好多都會要求有間房做衣帽化粧間既,但FYY無咁既要求,可以想像佢都好為男方著想, ...
如果真係得300/400呎,好難整個衣帽間俾佢用

男爵府

牛年勳章

祝福FYY

珊瑚宮

crazypaper 發表於 19-12-31 12:22
如果真係得300/400呎,好難整個衣帽間俾佢用

3/400呎,可間兩房既,若女方一定要有,可以整既。

見過更細,都可以間到衣帽間架。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

其實都係好事嚟,早d知道唔夾好過再過5年先知,到時都冇乜青春再搵第二個,大把人到攪結婚先嘈交分手,依家冇人會好似祖父母嗰代咁,盲婚啞嫁都可以忍一世!

侯爵府

佢把聲好嘈,仲要成日將同男友的私事公開,佢男友可能成日俾人笑。

子爵府

KUDOS 發表於 19-12-31 13:10
其實都係好事嚟,早d知道唔夾好過再過5年先知,到時都冇乜青春再搵第二個,大把人到攪結婚先嘈交分手,依家 ...

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Queenie_0012 發表於 19-12-30 10:41
佢天真得太勻循!
人又無,樓又無!下次要學精喇,正傻女。
...

尋日見訪問佢,一路講一路喊,好陰功。
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

my005 發表於 19-12-31 12:25
3/400呎,可間兩房既,若女方一定要有,可以整既。

見過更細,都可以間到衣帽間架。

如果40年舊樓400呎好實用
新起的400呎有露台仔
要攤分會所
常規是開放廚一房或一房半
8卦睇得多新盤心得
fyy話長遠要計埋校網
理想現實是兩碼子事
根本兩個大人住都勉強
以佢地收入的成年人
好難做到家徒四壁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fyy要學識收下把口!其實佢唔懂男人心,2個人嘅事變咗全世界都知嘅事!

首頁

尾頁

跳至