自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Mm233 發表於 22-3-3 20:44
https://www.covidvaccine.gov.hk/pdf/Third_dose_supplementary_sheet_CHI.pdf

曾接種兩劑復必泰(BioNTe ...

政府一直都係宣傳第三針係復必泰。

只係BK有一羣會員不斷吹噓科興。

伯爵府

nancylaw1228 發表於 22-3-6 22:42
回覆 kl1 的帖子

科興可以約這個, 我都係在這個2月尾打

謝謝,我都係2月尾打完第三枝科興

別墅

caryfox 發表於 22-3-6 22:50
政府一直都係宣傳第三針係復必泰。

只係BK有一羣會員不斷吹噓科興。

政府一路宣傳無論第一針,第三針,全部都係打復必泰。
我從來唔知原來香港人係咁聽政府嘅說話,唔係大家不嬲話政府咩都錯咩?仲咩叫打咩針就咁聽話呀?
我自己就有獨立思考能力,我自己知打咩先係對自己好,從來無人吹墟科興有幾好,我只見到不停吹墟打完復,抗體有幾高,又防感染,可惜現實世界打復嘅爆到九彩。反而科興現實世界嘅數據遠較第三期出嚟嘅結果更好,究竟邊隻先係吹墟緊,心水清嘅自然明白,唔想明嘅永遠都唔明。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

dreams18 發表於 22-3-7 11:29

政府一路宣傳無論第一針,第三針,全部都係打復必泰。

BK會員一直都吹噓科興,扮睇唔到定係,扮獨立思考,

別墅

caryfox 發表於 22-3-7 18:24
BK會員一直都吹噓科興,扮睇唔到定係,扮獨立思考,

你應該唔識咩叫吹墟?吹墟係明明無咁好,講到好好。 我見到話打科興嘅,大部份係議事論事,無人吹墟打完科興係無敵,一樣會有機會感染,一樣可能會有副作用,但相對打復必泰安全好多,睇現實世界數據無論防感染,防重症唔見得比專家吹墟話打完抗體好勁嘅復必泰抗差。

happylife28    發表於 22-3-10 05:12

大宅

FDA發佈輝瑞藥廠第一份報告
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23557787

首頁

尾頁

跳至