自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tyyho1 發表於 19-5-13 19:25
有d 老人家係好鍾意提早好好好多去機場....
驚路上有事會遲到上唔到機....
其實好無癮....

最慘喺去到第一朝,佢6點鐘過來拍門叫我哋起身食早餐,跟住同我哋講,睇錯時間,以為喺7點,大佬,6點同7點差好遠呀,由嗰一朝開始,我已經知道嚟緊幾日都唔好受

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

bbc2018 發表於 19-5-14 10:08
復活節剛去Tasmania,我因為阿囡呈分試,無乜時間plan行程,C6平時揸車,旅行要relax, 又知道景點遠,我地 ...

可以pm guide 資料嗎?

Thanks

琥珀宮

stkyo 發表於 19-5-14 10:17
好多酒店都有free late check out,但我會保險啲,係reception confirm先,因為試過酒店fully booked,唔 ...

感覺係冇就算,通常Check in時會講定,太無心係呢次旅程,只負責訂機票,酒店阿女訂嘅,就忽略咗細節,如果好想去嘅地方,又點會咁求其。

唔係責怪,各處地方有各處規矩,感覺就尤如生完個B,至知媽媽好果種感覺;唔去過別處,唔知鄉下好。

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 19-5-14 13:15
次次都預先問,點會唔問架
有d酒店好strict架,有d雙人房一人住vs兩人住都唔同價(無早餐)
...

#243已覆

都係鍾意去縱壞我嘅地方,沙華dee卡。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hhz 發表於 19-5-14 17:08
跟團又有另一問題架,有啲長老扭到,下午三點話攰要返酒店,跟團的話無得早返,咪成程黑口黑要囉。唔肯將 ...

要揀唔轉酒店嘅團,有咩e郁都可以搭的士返

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

舊年去北海道8.幾級地震,呢世都難忘

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

24092013 發表於 19-5-14 18:42
ED咪叫意外囉, 次次佢都有睇, 今次佢仲係回程前一晚問過我, 問完, 佢仲問, 有無WHATSAPP比佢, 我話有, 叫 ...

意外嘅野真係無得講
有次我+c6+姑仔+男友搭早機,4個人較4個鬧鐘,竟然全部唔響
好彩62起身晨運叫醒我地,裙甩褲甩咁仆出機場

複式洋房

回覆樓主:

最掃興係未結婚前同老公去澳洲,晏晝佢居然話要返酒店瞓個晏覺,浪費時間

王國長老

朋友難得儲到錢,同妹妹兩人請父母去旅行,仲要歐洲
一到步已發現老豆唔妥,原來唔舒服唔出聲,即時取消行程撲飛返港,蝕晒旅費仲花左成十萬買機票返黎

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 19-5-14 20:36
意外嘅野真係無得講
有次我+c6+姑仔+男友搭早機,4個人較4個鬧鐘,竟然全部唔響
好彩62起身晨運叫醒我地, ...

咁邪

珍珠宮

台北,遇著打風,宜蘭又去吾到,局住係台北5日,悶到

男爵府

去Glasgow 同Aberdeen

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

豬仔嘜 發表於 19-5-14 19:40
有冇咁邪呀
一個係我中同,一個又係我大同
我懷疑係同case

那有這麼橘呀!如果是, 我跟你夾份買六合彩啦!中了頭獎兩份分, 唔使日日返工做到cc吓嘍!

其實我也跟這中學同學去過旅行, 以後都怕怕啦!日夜相處幾天, 才發覺別人的缺點, 有些可忍受, 但知道緣分到頂了, 我沒有跟佢絕交, 但友情大大減退嘍, 我估不道自己識了咁耐嘅人, 是個自私精, 跟我這些女漢子南轅北轍, 所以有云"君子之交淡如水"。沒有好旅行腳, 千祈唔好勉強一齊去玩。如果有, 是很幸運㗎喇。

大宅

jojobbmum 發表於 19-5-13 23:08
我好想同倆老去旅行,但我要就老公,又要照顧兩個囡,倆老又有性格,兩個又唔忍讓,在香港,有時都激死我, ...

我都係
我娘好想一家人去旅行,但佢本身百彈齋主,我驚一齊去我c6會爆炸
我c6就想同6299去,但兩老又係有啲性格,我話一定要搵埋佢哥一家或姑仔一齊我先得

所以家庭旅行,至今還是觀望狀態

大宅

回覆樓主:

最近去清邁,book咗間villa就係鍾意有私人泳池,點知佢個水泵壞咗,d池水冇得過濾,一江死水,聯絡屋主,佢話自己唔係清邁但會揾人黎整,點知我地住咗3日都冇人黎過 最終3日都冇得游水

水晶宮

畀面勳章

pandamofu 發表於 19-5-14 23:10
最近去清邁,book咗間villa就係鍾意有私人泳池,點知佢個水泵壞咗,d池水冇得過濾,一江死水,聯絡屋主,佢 ...

好蝕喎
其實佢算貨不對辦

子爵府

susi1024169 發表於 19-5-13 19:04
同父母join團去日本,大家興高采烈左兩個月,我仲花左一個月時間搵左d資料for自由時間時去行下食下,點知出 ...

好惨呀

大宅

lovelybaby2015 發表於 19-5-15 08:20
好蝕喎
其實佢算貨不對辦

蝕都冇計,錢就一早比哂

公爵府

同我brother去西班牙

佢一日到黑要影相, 我影唔到佢想要嘅效果就發我脾氣, 又掉低我自己走左去. 由於係佢plan, 我只可以跟住佢行. 佢去當地行山又唔話我知, 結果去10日我隻腳有8日都腫晒又痛, 要係當地買過對鞋. 最後我覺得比成萬幾蚊去到咁遠要受氣, 係教堂

自始我唔會再同任何人旅行

首頁

尾頁

跳至