時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

tester5 發表於 19-11-28 13:57
即係共產黨,根本就可以實行「民主」。

所以,太太,我地並唔係要推翻什麼,我地不係「撥亂反正」,協助 ...

你哋有新街招出咗來呀, 要建立"英聯邦獨立主權國家"?
要求英美兩國即時駐軍香港, 震懾中國軍隊wow~

珍珠宮

jaycee_mami 發表於 19-11-28 08:02
我覺得唔夠,要加辣才對,因為制裁違反人權的高官/議員,對他們來說不痛不癢,應該要制裁埋他們的直屬家人 ...

不如再勁d,制晒所有香港人,你話高官違反人權,我話曱甴泛民侵犯我自由,講句野都吾要比人燒比人打,既然你話我我話你,全部香港人吾比入境囉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

seiko123 發表於 19-11-28 14:04
你哋有新街招出咗來呀, 要建立"英聯邦獨立主權國家"?
要求英美兩國即時駐軍香港, 震懾中國軍隊wow~
...

你信呀?

我覺得中國有民主選舉會早d囉,我就唔會期望立咩國咁廢既廢話。

香港人有我地既使命,我地要協助祖國發展民主。

侯爵府

tester5 發表於 19-11-28 14:41
你信呀?

我覺得中國有民主選舉會早d囉,我就唔會期望立咩國咁廢既廢話。

信呀!
你哋本來就是叫住光復香港口號出來的

複式洋房

tester5 發表於 19-11-28 13:54
我就唔知林鄭,我就好愛國,好多企出黎示威既都同我一樣,好愛國,返大灣區任何一個地方,我都未驚過。
...

希望d 高官同你一樣都可以擁抱大灣區
支持你

瑪瑙宮

Hayeungyeung 發表於 19-11-28 12:50
黃絲同事因爲呢個消息好興奮,令人費解

方同學顥示左而家大學生質素有幾好 黃屍曱甴的下一代而家都未必搵到食, 何況攬炒之後.

有危便有機, 機會係留比有預備的人.

珍珠宮

開心吸收勳章

一心一意 發表於 19-11-28 08:59
美國只係利用人權法黎制衡班高官幫助香港提升民主?

哈,這世界沒有免費的午餐。

翡翠宮

seiko123 發表於 19-11-28 14:46
信呀!
你哋本來就是叫住光復香港口號出來的

咁証明同佢地差不多水平。
係你個人問題。

我比較相信祖國可先實現民主改革。

侯爵府

tester5 發表於 19-11-28 15:21
咁証明同佢地差不多水平。
係你個人問題。

我以前就是不信,以為衹是反送中。之前成日諗幕後操作班人點解叫光復香港?香港被占領了咩?被攻佔了咩?

區選之後,班區議員直衝理大要求無條件放人,要求解散警隊。這些説話不是普通人講呀…係大家投票出來的人講呀!

珍珠宮

cbeyond 發表於 19-11-28 09:40
由頭到尾都係你唔俾我發聲
叫人唔好回, 你自己就猛回, 仲屈人唔俾你講
一言堂係呀, 你自己咪係人版囉

算啦, 唔好為D無謂人勞氣, 始終香港太多垃圾, 認賊作父係佢地專長, 香港變成死港都係因為有呢班虫

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-11-28 14:57
方同學顥示左而家大學生質素有幾好 黃屍曱甴的下一代而家都未必搵到食, 何況攬炒之後.

有危便 ...

我信亞爺, 佢有能力管理14億人民, 當然有佢生存之道

一代曱甴代代昆虫, 個腦已虫化了, 不能當人看待, 教不入腦, 聽不入耳, 悲哀

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

seiko123 發表於 19-11-28 15:43
我以前就是不信,以為衹是反送中。之前成日諗幕後操作班人點解叫光復香港?香港被占領了咩?被攻佔了咩?
...

解散警隊唔需要,只要成立獨立調查委員會徹查所有持份即可。

釋放亦唔需要,夠証據的,請立即拘捕,冇既請讓示威者離開。立即解封理大。

其實理大事件,越來起明朗,顯示了警方的人道立場,也是值得讚賞。

當然,兩邊的極端派都一定有,但香港就是比較多理性的人,我們齊心協力,一定可以讓事件和平落幕。

珍珠宮

WWT1234 發表於 19-11-28 10:07
對香港做過乜?
銅鑼灣書店事件咁出名。

無事呀,條友有事咩?
咁仲有無其他事例?

男爵府

回覆樓主:

其實呢吾知D曱甴開心D乜野!究竟知吾知乜野叫政治!定係吾知有樣野叫反制裁!美國又制裁!如果中國又反制裁、香港死得幾惨!仲未知!莫講鐵飯碗!

首頁

尾頁

跳至