自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

有時中風前係冇咩徵兆,我有同事返返下工,只係有少少口窒窒咁,冇頭痛,冇頭暈,冇手震,冇口歪,但佢上司好醒,叫佢坐低先,點知坐咗一陣先黎料,立即999,好彩快治療又輕微,休息兩個月就返番工。
另外,我99有朝早起身,仲去梳洗,同工人姐姐傾咗一陣計,返入房拎件外套,準備同工人去飲茶,完全正常冇異樣,就咁係房床邊「噼啪」跌係地,中風…留醫兩個月…走埋

伯爵府

mirrorkwan 發表於 24-2-5 21:58
xx 脊醫

既然已經報警,再送醫院,然後死亡。家屬對死亡有懷疑,不是應該要法醫驗證嗎?

公爵府

中風真係好難講,坐喺度都會中風,識人喺茶樓飲茶中風,又有人返工時中風,更有人睇睇下電視都中風。。。。
不過呢年係多人突發性中風,聽都聽唔少,所以未必關個脊醫事。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cy101 發表於 24-2-6 15:04
其實有冇呢件事邊個知,但一開post 已經透露脊醫資料,有心搵一定搵到,公平咩?
...

淨係睇頭嗰頁咁多個俾人哋屏息留言,我乜都唔敢答啦!
唔啱佢心水就會俾人舉!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mirrorkwan 發表於 24-2-5 22:14
我以後,我呢世都唔會睇脊醫,我覺得原來入咗去做治療,死咗都冇人負責。
聽講個脊醫仲好後生。
其實我一直 ...

咁呢個係你自己個人決定,BK呢度唔會阻止你、我哋亦都唔會勸止你!
但有啲嘢唔可以危言聳聽,冇證冇據嘅嘢亦都唔好亂咁講!
而家網上面誹謗、起底都可能觸犯法律,其實有啲乜嘢申訴都有好多渠道,唔需要隱隱晦晦喺討論區或者網上企圖詆毁或者攻擊,不如叫你啲親人去尋求法律解決仲實際啦!

翡翠宮

mirrorkwan 發表於 24-2-6 13:03
對不起,會大家帶來不便!其實我一直都講件事,都係講緊可能性probability 呢樣嘢!大家都係揣測緊,有人 ...

其實喺呢度咁多人睇到嘅,你唔係喺度講緊件事 probability,你係引導緊大家向脊醫醫療有問題方面討論!
呢件事冇引起你所謂嘅公眾疑慮,只係喺你同你嘅家人入邊係一個impact!
同埋你同你家人嘅揣測嘅,我哋呢啲又唔喺現場、唔知道佢對你家人做過啲乜、亦唔知你家人本身嘅身體情況,如果我哋貿貿然就比到意見你,你信我反而覺得你有問題!

民房

回覆 goo_littlebb 的帖子

贊成,查明死因。

珍珠宮

bbc2018 發表於 24-2-5 22:15
如果無掂過,相信脊醫會同家屬加埋第三方一齊睇CCTV,脊醫都吾想家屬將件事鬧大

同意。。。。如果沒有掂過,又有CCTV証明,一定公開段片,還自己清自。

男爵府

如果腦部大量出血,而表面冇傷痕,有可能係出血性中風喎!佢有冇食開薄血丸?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊