親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

師姐, 想問 GROUPON COUPON 另外現場要比附加費嗎? 謝~

子爵府

DARKSILVER 發表於 17-4-3 14:04
師姐, 想問 GROUPON COUPON 另外現場要比附加費嗎? 謝~

不用。

大宅

potpot 樓主:

好精彩, 一口氣睇晒, 十分感謝你無私的分享!

我(一家三口, 8 yrs old girl)暑假會去Australia, 只得 4.5 days 在 Gold Coast, 非自駕! 睇完你的分享, 想去以下地點:

1.
觀鯨船河
2.
CurrumbinWildlife Sanctuary (抱抱樹熊)
3.
騎馬
4.
4大樂園(選1)

4大樂園(選1), 你suggest邊個呢? 想加多1, 2個地點, 但是, 似乎時間上唔可行, 有其他提議嗎? 可幫忙看看怎樣才順路嗎?

另外,你有一項"澳洲奇觀: 400 x 3 = 1200 (半天)", 是什麼來的?

謝謝!

子爵府

MrsKong 發表於 17-4-7 18:35
potpot 樓主:

好精彩, 一口氣睇晒, 十分感謝你無私的分享!

澳洲奇觀咪就係一邊食晚餐一邊睇表演個節目。
https://m.groupon.com.au/deals/australian-outback-spectacular
四大樂園揀一個?好難講,各人口味唔同,個人會選movie world, 貪佢地方細細唔駛行

大宅

potpot 發表於 17-4-8 13:23
澳洲奇觀咪就係一邊食晚餐一邊睇表演個節目。
https://m.groupon.com.au/deals/australian-outback-specta ...

Thanks a lot!

請問我以下所選的:-

1. 觀鯨船河
2. CurrumbinWildlife Sanctuary (抱抱樹熊)
3. 騎馬
4. Movie World

有哪些是半天?或可拼成上午、下午的項目?

No.2 CurrumbinWildlife Sanctuary (抱抱樹熊)要一整天吧?

子爵府

MrsKong 發表於 17-4-8 14:20
Thanks a lot!

請問我以下所選的:-

妳說的其實都可以在半天內完成,但要拼為一天就要考慮交通時間。通常一般的拼法是:
觀鯨拼SeaWorld
Cumm.抱熊拼翠兒捉螸
騎馬早上拼下午去outlet Shopping
Movie World 拼水上樂園或天堂農場

以上都是接近的地方,當然如自駕就去Google map 度度距離自行安排。

大宅

potpot 發表於 17-4-10 12:50
妳說的其實都可以在半天內完成,但要拼為一天就要考慮交通時間。通常一般的拼法是:
觀鯨拼SeaWorld
Cumm. ...

potpot,

好多謝你呀!You are so helpful.

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

多謝樓主分享
內容精彩和實用

子爵府

potpot 發表於 16-10-10 09:12
回覆 potpot 的帖子

騎馬-平均 HK$470 per person(大人小朋友不同價)

請問騎馬安全嗎?小朋友8歲,好細膽,佢阿媽我都好細膽。

複式洋房

請問如何用Groupon.au 網購澳洲活動,如觀鯨, currumbin wildlife santury?

複式洋房

我們一家8月去澳洲黄金海岸, 觀鯨是某中一項目, 請問如何買澳洲團購飛, 試過上groupon.au但不成功, 開不到account as no Hong Kong postal code. 請幫忙!
如果到當地通過local agent買,担心太貴, 或冇飛買!

複式洋房

請問4大樂园係邊4大?是否Dream world, movie world, sea world and paradize country? 可以係邊度網購便D?請教?

子爵府

dearmm 發表於 17-5-7 10:46
請問騎馬安全嗎?小朋友8歲,好細膽,佢阿媽我都好細膽。
騎馬也是運動一種,冇話百份百安全。我同阿仔覺得好好玩,唔算激。但好個人感受,自己衡量。

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

Pot Pot ,多謝你無私的分享。 暑假我都打算去CG, 你的旅遊實況資料好有用。

子爵府

Thanks!!

子爵府

phoebemm 發表於 17-5-7 13:50

請問4大樂园係邊4大?是否Dream world, movie world, sea world and paradize count ...

無dream world,有水上樂園。

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

請問,那邊是冬天,晚上睡覺需唔需要暖氣?

子爵府

糖糖 發表於 17-5-8 09:22
請問,那邊是冬天,晚上睡覺需唔需要暖氣?
感覺好像家陣係香港晚上開冷氣,但又蓋張冷氣毯一樣。係唔環保又浪費,但又真係好舒服,好矛盾。係黃金海岸的冬天就名正言順了。

子爵府

phoebemm 發表於 17-5-7 12:53

我們一家8月去澳洲黄金海岸, 觀鯨是某中一項目, 請問如何買澳洲團購飛, 試過上groupo ...
Postal code 打9999,妳不用什麼郵寄,不緊要。去到跟local agent 買當然可以了,都有平的,留心佢給妳上乜樣的船,乜時間。我買個間貪佢船大些有兩層,可坐船旁或下層船頭位置,最重要強國人唔多比較可安靜些觀看,另外佢派個本冊子也頗精美值得留念。

別墅

首頁

尾頁

跳至