時事熱話

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Diosmio 發表於 19-7-16 16:12
你無野啊? 次次遊行完都一定爆衝突喔 你想搞笑定搞死香港經濟 旅遊 你d 年輕人唔係咁簡單lor 一d 都唔係 ...

我無乜嘢,多謝關心。
一個完善嘅社會唔可以只着重經濟,旅遊搵錢..搵錢..搵錢..
我哋作為媽媽嘅,最關心嘅當然係下一代嘅將來
既然佢哋有咁強烈嘅訴求,點解我地唔可以聽
要一意孤行呢?
如果你永遠都係睇CCTVB, on.cc,香港01..
又如果從來冇參與過,只係紙上談兵
我諗我哋唔需要再討論落去

複式洋房

仲有,重點係林鄭係想警隊去送死
口口聲聲話驅散,其實係圍堵
冇去過現場根本就唔會相信呢個係真相

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

hellolo 發表於 19-7-3 09:18
係雙手染滿鮮血既恐怖分子

我聽到有人話嗰啲禽獸暴徒喺... 小孩 ... 哇

男爵府

ASJ2008 發表於 19-7-15 11:09
有民主就有樓住?就唔使oT? 就唔使返工?

到底爭取乜呀?

如果有人可以話畀我知,暴力打警察、衝立法會、四處破壞 、粗言穢語辱罵警察、辱罵商戶市民、搞到香港無法無天、無政府狀態、警察士氣低落,社會充斥誰惡誰正確既價值觀,同理心盡失、看你不順眼就圍你、起你底、犯法無責任、扮孩子處處R著數等.... 同佢哋口口聲聲追求啲咩民主呀、有樓住呀、有未來呀、不勞而獲呀.... 個關係喺邊就好了。作為納稅人嘅或者默默為社會生產付出既, 要現兜兜 幫佢哋啲破壞埋單 ,都叫畀得甘心呀..

子爵府

不吐不快!好心睇少D 連登,同黃畜KOL,不用照搬文宣!BK 呢度大部分人理性、成熟!
不要再美化青年暴力,你話林鄭小圈子選舉,沒有認受性,青年破壞立法會,打警察,四處滋事、有沒有問過香港人?
訴求?咪就係不可能的任務!
法案已死!仲撤回什麼?收屍?
不追究暴徒? 政府肯,我都唔肯;

同行?沒有法子,因爲
1/ 我不性「頼」,個個社會也有其困難,不能家中隻狗痾唔出,都全頼政府;
2/暴力幫不到下一代,若動搖了香港的根基,未來只會更差;
3/ 絕不認同,邀請外力傷害香港或祖國利益,若香港失去特殊待遇,香港將會連一個內地二線城市也不如!
到今日仲盲撐,我只有鄙視

複式洋房

Diosmio 發表於 19-7-16 21:16
你咁欣賞就培育你小朋友做義士 但唔好鼓吹自殺做英雄烈士 推其他人小朋友去前線衝擊
講最後一次 正常遊行 ...

嗰日係11pm 先完呀!合法呀!
無人鼓吹過人自殺呀!
醒下啦
唔好自己諗乜就係乜啦!

複式洋房

Diosmio 發表於 19-7-16 21:13
中國係共產黨鐵一般事實 歷史選擇左佢 一係你偉大d 為仔女移民 一係組織軍隊打倒政權 好似你地周圍搵外國 ...

旺角嗰度唔係遊行呀
Fact check 咗先唔該

男爵府

Diosmio 發表於 19-7-16 20:54
我都唔想講政治,但依家已經唔係政治因素,係成個社會都已經盲目咁俾外國洗腦,自製白色恐怖,唔肯睇清楚現 ...

唔到你想唔想講政治, 今次事件源於反送中, 黎個就係一個政治問題.

男爵府

我又想問下, 遊行完佐, 警察驅趕示威者入新城市, 然後圍剿, 唔俾佢地散去, 火車又不停沙田站, 目的為乜? 係為商場安全, 定係為拉人打人呀?

首頁

尾頁

跳至