自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

feifei_baby 發表於 18-11-1 23:23
我覺得spk最難嘅係,冇人知佢用咩準則揀人,幾分鐘就揀完,無從prep起....
...

我都覺、不過相信其中一分一定係獨立及大瞻、2 歲幾3 歲人仔自己入去課室in
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

feifei_baby 發表於 18-11-1 23:25
我曾經都用愛心行先揀學校,結果都係失望而回,其實好睇彩數,遇唔遇到好老師... 最後我放棄愛心行先,揀 ...

曾經用愛心揀學校、開學前幾日家長同小孩去學校聼開學簡介會、校監第一句就話學校以愛行先、會愛每一個小孩。結果係、班主任勁衰、完全無愛心、用鬧不是用指導或鼓勵方式去教。話小孩尊注力不足、問佢有幾乜建議佢又答吾出只係一味鬧中年女人來的、反而隔離班d 年青d 既老師比較有愛心
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

SaBB 發表於 18-11-2 07:10
曾經用愛心揀學校、開學前幾日家長同小孩去學校聼開學簡介會、校監第一句就話學校以愛行先、會愛每一個小 ...

係呀,諗住睇ek的口碑選校,可惜遇着個老師有教學經驗但唔了解小朋友,見住3歲小朋友由笑着番學變喊住番學。

轉校後,由一開始喊住番學變笑住番學,就知冇揀錯。

所以有同事小朋友讀幼稚園唔開心,我會建議佢考慮轉校,幼稚園係各樣性格,能力和自信發展的黃金時期,好重要!

男爵府

sunnymama2 發表於 18-11-1 23:10
你仔好叻呀,我仔就成碌木咁唔識講比我聽。不過佢有日同我講好唔捨得校長呀(如果純粹尊敬一個人,未必會 ...

係呀我仔係超緊張佢d閃卡的每次係本英華三格誌card holder拎d卡出來欣賞完 會點數1 2 3 ⋯10 齊!先收返入卡套 笑死我

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

艾文兒B 發表於 18-11-2 10:25
係呀我仔係超緊張佢d閃卡的每次係本英華三格誌card holder拎d卡出來欣賞完 會點數1 2 3 ⋯10 ...

好可愛呀。

我好心幫佢將d卡放入card holder,佢見到後話我亂入,佢攞哂出黎自己入過,用佢喜愛的次序入過

侯爵府

sunnymama2 發表於 18-11-2 08:18
係呀,諗住睇ek的口碑選校,可惜遇着個老師有教學經驗但唔了解小朋友,見住3歲小朋友由笑着番學變喊住番學 ...

睇ek口碑選校吾掂、我講個間係小學、EK 個個話好、仲話好識培育學生。如果我係個邊share 出來、d 䕶校人會飛出來䕶校、所以都費事係個邊講了。

伯爵府

開心吸收勳章

Sumyeema1 發表於 18-10-31 09:46
GH 呢幾年,真係好多負評。

D負評係關於乜?

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

成日見你地講LS,係咩學校?

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pokipoki 發表於 18-11-2 13:21