夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

than1223 發表於 20-12-30 14:07
同事用佢電話玩, 同朋友食飯佢猜輸左..呢D咁既大話都講得出?佢真係當你傻架wor 樓主... 你要加油,我齋睇你 ...

Delete

大宅

Papa201432 發表於 20-12-30 15:36
我承認我係好愛佢, 知佢鍾意小朋友,我愛佢到一個程度係可以為左同佢生bb 經歷一千萬種既痛楚,而且我好 ...

睇到好心up, 你已經為左呢個男人付出得夠多了,係時候照顧下自己。曾經我都受過被背叛既痛苦,雖然只係男朋友,但個陰影喺我地分手後都跟左我好幾年...

見到你話佢肯痛改前非你都願意原諒就知道你好愛佢,但見到你的回應我諗佢根本唔係以前你欣賞果個人了

男爵府

Papa201432 發表於 20-12-30 15:36
我承認我係好愛佢, 知佢鍾意小朋友,我愛佢到一個程度係可以為左同佢生bb 經歷一千萬種既痛楚,而且我好 ...

睇到你既一言一行都感受到你既傷痛。要受住生完小朋友既痛再加俾心愛既人傷害既心痛....加上佢一而再咁試圖將佢做錯事既責任推卸,作野,冇承心去認錯。咁樣對你既傷害係更大。我地做女人既,往往就係因為愛,而有期望,會心軟,會唔捨得,但我覺得你老公可能過幾日會認錯都唔定。 你真的要思考一下呢個男人值唔值得你再去俾機會, 當然,從來愛情都係一場賭博。有人會嬴大獎,都會有人輸身家....可能個天都知你一直對你老公好好,唔忍心你,所以都想你知道身邊人真真正正係一個點樣既人,俾多次機會你去選擇自己既人生。 為了你兩位小天使,好好坐好個月,要身體健康,加油!

男爵府

Papa201432 發表於 20-12-30 13:19

無歉意,佢無啦啦話想同我講清楚,今次唔係話佢個同事 ...

其實你c6咁既大話都講得出係咪傻架?正常人都唔會信啦。

大宅

c27cheun 發表於 20-12-30 16:55
其實你c6咁既大話都講得出係咪傻架?正常人都唔會信啦。

Delete

子爵府

Papa201432 發表於 20-12-30 18:16
佢話想同我講清楚嗰陣我仲有一絲寄望佢會講真話,點知愈講愈衰,仲屈我呢樣嗰樣,仲話我係福佳
...

可能因為你以前太容易被欺騙,重要你去氹返佢!在佢心中,以為你好蠢同怕佢,所以佢就想用番呢啲板斧去對你凶你!

樓主,呢啲男人送比你都要喊三聲!

複式洋房

回覆 Papa201432 的帖子

叫雞同有小三都原諒唔到,我更討厭叫雞囉,太污漕,個男人不斷換女人仲恐怖!道德淪亡!

公爵府

佢話想同我講清楚嗰陣我仲有一絲寄望佢會講真話,點知愈講愈衰,仲屈我呢樣嗰樣,仲話我係福佳
...

甘話你
攪錯呀
話晒你都為佢剛生完bb
太恐怖了
毫無悔意

大宅

apple~y 發表於 20-12-30 21:30
甘話你
攪錯呀
話晒你都為佢剛生完bb

Delete

大宅

wingyaumama 發表於 20-12-30 19:29
可能因為你以前太容易被欺騙,重要你去氹返佢!在佢心中,以為你好蠢同怕佢,所以佢就想用番呢啲板斧去對 ...

Delete

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Papa201432 發表於 20-12-30 22:07
因為佢已經無野好講所以搵啲野黎屈我,等佢罪惡感無咁重

佢發現不能自圓其說,呃唔到你,發茅,唯有大你。我都同意,如果佢認錯,扮改過,都值得俾一次機會。但佢連扮都廢事,冇得救。

子爵府

回覆 wingyaumama 的帖子

wingyaumama 我有個識左好耐既男同學 佢同我地都無所不談 由大學開始都知佢鍾意上喊網 已經成引嗰種 因為有幾次約好左成班同學去佢屋企食飯 去到都見到佢個電腦係著住啲喊網 傾開計時 佢講左好多男人心事 佢話好鍾意蒲夜店 佢認自己係好易同女人撻著上床 亦都認去過夜總會 但就冇買小姐出街 佢都睇叫雞網 但只係睇 亦睇啲人既賽後報告 但從冇諗過叫雞 因為知道佢地好污漕 好易賴野 我諗男人會8下啲叫雞網有咩睇 過下引 但未必睇完就會叫 所以你冇發現你老公有約過既証句 咁可能佢同我fd一樣都係睇下算

伯爵府

Papa201432 發表於 20-12-30 22:05
係,仲要坐緊月,真係好無人性
你心情有冇平伏D,為自己打算,佢真係連俾你原諒既機會都唔俾你

侯爵府

...

你有冇提出離婚?

子爵府

Wongbuddy 發表於 20-12-31 15:11
回覆 wingyaumama 的帖子

wingyaumama 我有個識左好耐既男同學 佢同我地都無所不談 由大學開始都知佢鍾意 ...

好多謝你安慰我!
我第一次是2014年發現佢用家裏電腦上G網,當時個網只提供G相、地址、開工時間、有甚麼服務和各項收費!當時我絕不相信一個我一直100%信任的人會出賣我!當時我直頭崩潰,由1900左右離家至深夜才回家,一直沿海旁行、眼淚不停留,甚至希望遇到搶匪賜我一刀!之後好困難好困難才讓自己原諒他,而他亦承諾不再看的!

直至2019年6月中,我無意中從他銀包找到張按摩咭片,於是開始查看他的行蹤及手機!之後發現他上G網、找資料、睇同一隻G嘅事後報告,更加收藏G相;還發現每晚基本上7:00前已離開公司,但他每晚9:30甚至更晚才回家!我問為何7:00後至電公司找不着你,他不承認之餘還凶返我!
後續

子爵府

wingyaumama 發表於 20-12-31 20:04
好多謝你安慰我!
我第一次是2014年發現佢用家裏電腦上G網,當時個網只看G相、地址、開工時間、有甚麼服 ...

之後,我將他的大話一一當面解破,他即時無言以對,只是一直說只睇無做!但我好記得他曾因安心事件和我閒談時講過,係男人都一定唔認,蛇咬都唔會認!

之後,佢認錯,又再應承不再上呢啲網,去邊會同我講,加我GPS ,每晚8:30前回到家!我又再一次心軟原諒他,但這次之後我的情緒很受困擾,經常懷疑他去哪?和誰whatsapp?上過哪些網?對他已經完全沒信任,甚至準備好離婚申請表!三五七天就有小鬧,一頭半個月我就嗌離婚!我知自己巳去到有抑鬱症!情緒大上大落,今年4月時看到電視的一些出軌情節"夫妻的世界"我又再次崩潰!

待續

子爵府

wingyaumama 發表於 20-12-31 22:29
之後,我將他的大話一一當面解破,他即時無言以對,只是一直說只睇無做!但我好記得他曾因安心事件和我閒 ...

之後,他表現得更加好,假期也只在家多就算外出也只是在附近購物及很快回家!

他有一個咸濕同事A,早兩個月前whatsapp 三上悠亞過百張的相片給他,之後A問C6睇咗未,重whatsapp C6講"叮噹、叮噹㩒大鐘"!
嘩!你地唔係想一齊去叫G呀!不信任及不穩情緒又再困擾我!

直至最近,大圍G確診,而得知原來9天內已可接超過100客!我感覺好污糟好污糟,直至今天,只要他一觸碰我,我便好自然彈開!

我腦好想原諒佢,但身體同心根本不受控,我有諗過自己搬走,但又覺不值!這頭家自己放哂心血下去,而C6就只是比錢就甚麼也不理;照顧小朋友、家頭細務的一切、就連家裡裝修的大小事項,全部由我處理!但他卻對我不忠,坦白講,我怎能不怨不恨!

複式洋房

Papa201432 發表於 20-12-30 22:07
因為佢已經無野好講所以搵啲野黎屈我,等佢罪惡感無咁重

坐月唔好喊,乖

我都經歷過發現另一半叫雞,我選擇左離開,但原來後果係好沉重,我唔可以話後悔,但真係要有心理準備要咬實牙關生活

大宅

VeryBello 發表於 21-1-1 16:45
坐月唔好喊,乖

我都經歷過發現另一半叫雞,我選擇左離開,但原來後果係好沉重,我唔可以話後悔,但真係 ...

Delete

大宅

wingyaumama 發表於 20-12-31 20:04
好多謝你安慰我!
我第一次是2014年發現佢用家裏電腦上G網,當時個網只提供G相、地址、開工時間、有甚麼 ...

呢啲都係賤男黎,JM加油

首頁

尾頁

跳至