自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

小詠 發表於 18-1-26 15:45
其實好耐之前報章有訪問已退休的探員講番呢單紙盒案, 探員說歐陽有人格分列, 有些人有兩個人格, 一個人格殺 ...

你呢個人格分裂說法,講得通

學壞咗

珍珠宮

SandyKL 發表於 18-1-26 16:33
你呢個人格分裂說法,講得通

學壞咗
女死者家3姐妹都出晒名靚女, 女死者日頭只去玩, 晚上才上學, 認識了飛仔, 當年來講叫好壞架, 我祖母跟他們家熟悉所以知
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

琥珀宮

zola 發表於 18-1-26 15:52
睇你地既假設,已經夠好睇

吹水咁吹,零零吳寫犯罪小說,有埋罪犯心理形容,高清有畫面,唔會悶 我全部依據資料去講,冇佢咁高清3D。

琥珀宮

小詠 發表於 18-1-26 16:36
女死者家3姐妹都出晒名靚女, 女死者日頭只去玩, 晚上才上學, 認識了飛仔, 當年來講叫好壞架, 我祖母跟他們 ...

所以夜校簽到簿第二日唔見咗,我覺得有可疑,但警方冇理會。

珍珠宮

SandyKL 發表於 18-1-26 16:39
所以夜校簽到簿第二日唔見咗,我覺得有可疑,但警方冇理會。

女仔無去到夜校, 係約了朋友, 咁女死者有無見到朋友 ? 當日她見過幾多個人?
所有遇見,皆有因果

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

SandyKL 發表於 18-1-26 16:37
吹水咁吹,零零吳寫犯罪小說,有埋罪犯心理形容,高清有畫面,唔會悶 我全部依據資料去講,冇佢咁 ...
我其實好鍾意睇呢d,但一稍為血腥d既我就唔可以知得咁detail同埋唔可以睇圖片,因我會反胃,暈,同作嘔。
你地咁樣討論,對我黎講啱啱好。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實好耐之前報章有訪問已退休的探員講番呢單紙盒案, 探員說歐陽有人格分列, 有些人有兩個人格, 一個人格殺 ...

人格分裂,呢個都係我既最後推測黎。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

回覆樓主

JM既分析同見解 實在太吸引
請繼續呀~

水晶宮

2018復活節勳章

my005 發表於 18-1-26 17:00
人格分列,呢個都係我既最後推測黎。

請問你除左紙箱,仲有乜奇案係深刻架?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係希望有多d認識歐陽、死者與及雙方既家人、朋友既人,可以講多d,使呢件案件更立體喇。

如果死者學壞,咁仲加深左我認為歐陽有做。

兩位少女既口供的確好影響我,記得嗎?兩位少女點解會被視為目標,被煙頭辣裙呢?

我諗係因為兩位少女,分別將自己既校裙整短,感覺上係學壞左,所以有人就要教訓佢地喇。

咁若死者被人見到學壞左,咁都會被教訓喇。

當然呢d係我既個人猜測啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

my005 發表於 18-1-26 17:12
真係希望有多d認識歐陽、死者與及雙方既家人、朋友既人,可以講多d,使呢件案件更立體喇。
其實係推理既方向都好有POINT, 但點解歐陽要殺女死者, 會否是女死者出言挑釁對方?

my005    發表於 18-1-26 18:15
所有遇見,皆有因果

珊瑚宮

losttoa 發表於 18-1-26 17:06
請問你除左紙箱,仲有乜奇案係深刻架?

有架,有機會再講下啦,而家年尾,我忙d。自己用iPad 點字,亦好慢好難,(仲成日點錯字)唔能夠暢所欲言喇。
用返電腦會好d,我打字幾快架。

我仲對「人格」都有d感想架。

象牙宮

2024年龍年勳章

人格分裂,講得通。

象牙宮

2024年龍年勳章

my005 發表於 18-1-26 17:19
有架,有機會再講下啦,而家年尾,我忙d。自己用iPad 點字,亦好慢好難,(仲成日點錯字)唔能夠暢所欲言 ...

等你。

my005    發表於 18-1-26 18:13

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 18-1-26 17:25
人格分裂,講得通。
個份訪問, 退休探員(我忘了個名) 說好肯定無拉錯人, 因為歐陽的第二個人格曾在佢面前出現認了是佢做

呢類人在獄中都會有跟進心理問題, 評估了已醫好, 是可以比佢放出黎, 但是否真的醫好, 呢個真是一個謎

所有遇見,皆有因果

水晶宮

2018復活節勳章

my005 發表於 18-1-26 17:19
有架,有機會再講下啦,而家年尾,我忙d。自己用iPad 點字,亦好慢好難,(仲成日點錯字)唔能夠暢所欲言 ...

期待

my005    發表於 18-1-26 18:14

珊瑚宮

小詠 發表於 18-1-26 17:17
其實係推理既方向都好有POINT, 但點解歐陽要殺女死者, 會否是女死者出言挑釁對方?
...
有無挑釁,真係佢兩者至知。
我懷疑既係,一係兩者係識既,一係有人注意左死者既言行好耐架喇。

琥珀宮

小詠 發表於 18-1-26 16:43
女仔無去到夜校, 係約了朋友, 咁女死者有無見到朋友 ? 當日她見過幾多個人?
...

冇資料,有疑點㗎。今時今日,唔計科技,都可能唔入罪。

琥珀宮

zola 發表於 18-1-26 16:47
我其實好鍾意睇呢d,但一稍為血腥d既我就唔可以知得咁detail同埋唔可以睇圖片,因我會反胃,暈,同作嘔。
你 ...

我有睇過外國翻譯連環殺手小說,頗有趣,類似《沉默的羔羊》故事線,好睇!

剖開屍體都見過,人似豬嘅啫,都係動物,係我眼中。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

SandyKL 發表於 18-1-26 18:46
我有睇過外國翻譯連環殺手小說,頗有趣,類似《沉默的羔羊》故事線,好睇!

剖開屍體都見過,人似豬嘅啫, ...
你唔驚血腥野,好羨慕你。好似我咁會睇少好多野。

首頁

尾頁

跳至