時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

mandy952 發表於 19-9-29 21:05
推到投票日!

11月24日,大家記得去投票,踢走禍中亂港嘅垃圾漢奸死曱甴

男爵府

小寶迪迪 發表於 19-9-28 15:30
好似好多jm都話同事多數係黃,好似我公司office幾百人,8.5罷工日得2成人左右返工
...

好多唔係罷工,而係返唔到

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我覺得係藍多,如果黃多的話根本就唔需要成日講大話,造假新聞,暴力滅聲,向心智未成熟中小學生洗腦,差唔多所有傳媒都勁黃,電視訪問經常用戲子扮市民,但都未做到到大多數支持佢地。

大宅

陪月勳章

Theresa226 發表於 19-9-28 15:58
黃覺得全香港市民都係黃,佢地係真.香港人,藍個d係五毛,大陸人,港豬,貪蛇斎餅糉嘅老人家,收錢做野嘅人 ...

真係,我嚟度嘅黄group都個糸咁認為

大宅

黃絲比較容易有幻覺 唔知係咩毒口罩戴得多或者腦殘都會傳染

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

clam1314 發表於 19-9-28 16:09
我唔介意冇朋友,冇親人,只想全心全意教好小孩,做認為對的事!

我9成9朋友丶同事和自己家人都是黃,除了 ...

你不孤單,我情況幾乎一樣。
我們雖素未謀面,但也是並肩而行

別墅

kittylam 發表於 19-9-30 06:55
我覺得係藍多,如果黃多的話根本就唔需要成日講大話,造假新聞,暴力滅聲,向心智未成熟中小學生洗腦,差唔 ...

男爵府

我身邊一齊玩的藍多,但fb的hi & bye的朋友黃多,藍的多數人少係fb表達意見和share近況,我覺得藍的朋友係理智d,起碼分得出犯法係5岩,但黃左的朋友覺得示威者犯ing法都話支持,近乎智障,他們口中的自由民主只是屬於自己,其他人是沒有這種權利,黃圍打藍是為民請命,藍打黃是受迫害受欺壓冇言論自由,什麼也是政府警察5岩,就真係連呼吸也是錯的,我多次反問是否自己問題,但是真的好難認同黃人概念!今日香港,如果因一人一票選出一個反中亂港的特首,我想不到點解仲支持賣國賊,看到e+的香港倒退到好似第三世界咁,除了心痛不知道怎麼形容好了,我相信黑暗始終會過去。

男爵府

KLDC 發表於 19-9-28 16:28
睇 BK 留言+自己經驗,
藍嘅會間中懷疑自己所企立場。
反觀黃嘅,腦只會被洗得愈嚟 ...

我都有同感!

但係黃既破壞法治,仇恨執法者,不接納別人唔同意思呢三點,我已經說服唔到自己去支持佢地

別墅

我好幸運,我自己娘家同男家家族上上下下加埋50幾人都係藍(任何年齡層),連我幾個最好既閨蜜同佢地既老公都係藍,可惜係我d同事大部分都係不同程度既黃,每日對得最多偏偏係佢地

別墅

回覆樓主:

身邊仲有警察朋友,已經被眾叛親離,屋企人被欺凌,又長時間工作
感到好心痛同無奈,什麼友情親情宗教信仰高尚職業,所有都係不堪一擊

男爵府

heily123 發表於 19-9-29 23:16
我真係非常之唔開心,身邊有一些交心的好朋友竟然相信警察有強姦人,強姦係一個非常嚴重嘅指控,現在是201 ...

You are not alone.

首頁

尾頁

跳至