時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

露比EE 發表於 20-7-4 10:13
大家留意下,黃人係完全唔反省,接受唔到自己失敗,就潛意識將問題推比人地,總之乜都只係人地問題,所以 ...

感同身受,共事果個又係咁,朋友又係咁
識左十幾年一樣有事鍾無艷

侯爵府

大家留意下,黃人係完全唔反省,接受唔到自己失敗,就潛意識將問題推比人地,總之乜都只係人地問題,所以 ...

佢都係因為咁樣 所以先落到呢個田地

侯爵府

20162016 發表於 20-7-4 21:11
如果個警察比佢插死或好似上次比人(emoji)頸嗰個警察咁,人哋就真係前途盡毀啦!佢可以選擇唔去犯案,但警 ...

亦唔抵可憐

侯爵府

ASUS_JT 發表於 20-7-4 21:58
教育、傳媒、司法三大毒瘤,講到口臭啦。。。我們的政府充耳不聞。

要阿林鄭媽媽出手嘛,慢慢等吧。

叫阿爺出手 仲快d

ASUS_JT    發表於 20-7-5 01:39

子爵府

halobaby512 發表於 20-7-4 11:34
我都唔係好明
政府欠左佢d 咩?
又有公屋住 大學4-5萬一年都係政府資助

黃人覺得全世界欠左佢,政府比一萬都應該,仲要鬧比得少,樣樣都係應得,住公屋都仲鬧地方細,再分家出去申請單人公屋,跟住日日鬧政府申請公屋等幾年都未到佢

子爵府

pswongg 發表於 20-7-4 11:56
應該係傳媒,社交,議員,什至教師影響最大,不昔為自己利益去灌輸歪理比下一代
...

係,加埋黃狗官,毒害緊所有年青人,推人地仔女去死

珍珠宮

本身仲諗住著草,一世抬唔起頭做人
邪教真係害人不淺
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

大宅

講得好
唔止唔會反省, 仲要唔肯聽人講, 同時亦會強迫你要同佢哋有一樣嘅想法

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

Yungalice13 發表於 20-7-5 01:37
黃人覺得全世界欠左佢,政府比一萬都應該,仲要鬧比得少,樣樣都係應得,住公屋都仲鬧地方細,再分家出去 ...

所以真心望佢地快d走 移民潮又如何 我就唔信留低肯拼肯捱既藍人香港翻唔到身

水晶宮

jolps 發表於 20-7-4 16:50
我覺得年青的可能係咁,但我認識的中年黃屍,個個有仔女有屋有車有事業甚至快上岸衣食無憂,但都可以做覺 ...

係呀,但佢哋唔會叫自己仔女去衝。不過我成日諗,佢d仔女由細到大耳濡目染,就算唔叫都可能會去衝,因為是非觀已經扭曲了
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

禁止訪問

子爵府

setrea 發表於 20-7-5 08:03
所以真心望佢地快d走 移民潮又如何 我就唔信留低肯拼肯捱既藍人香港翻唔到身
...

黃人急功近利,邊度有著數就痴邊度,佢移民我十分支持呀,既然咁憎中國就唔好留係中國土地。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一錯再錯

男爵府

Yungalice13 發表於 20-7-5 01:40
係,加埋黃狗官,毒害緊所有年青人,推人地仔女去死

在這場運動,死左幾個人,傷左唔少人,爭取左個國安法返來

公爵府

maxm838 發表於 20-7-4 10:02
公屋出身,考入港大,做到工程師。罷工被炒,淪為兼職廚師,再到犯事被捕。一步步自毀前途,唏噓 ...

工程師?工程人員咋。其實大家知唔知咩叫公程師?

首頁

尾頁

跳至