自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

SaBB 發表於 17-9-22 19:52
淘寶又係另一樂趣、真係超平、呢盞燈¥110炸、運費才¥2x ... 香港d野好貴。聼聞星洲人都去馬來西亞個邊買 ...

好靚

侯爵府

Monstereasy 發表於 17-9-22 19:49
唔係睇少,只係一個市中心新樓近Orchard ,一個元朗區新樓, 有d 感慨香港樓價貴得太緊要。
...

元朗區新樓好正嫁!park yoho 平、離mtr遠;但grand yoho 係地鐵旁、同我住港島大型屋苑呎價一樣添、但質素及環境都好過我個度、元朗有西鐵後交通好方便嫁、重有月票添。佢樓下個yoho town 食韓國既又抵、比我係港島銅鑼灣食抵。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

SaBB 發表於 17-9-22 19:57
元朗區新樓好正嫁!park yoho 平、離mtr遠;但grand yoho 係地鐵旁、同我住港島大型屋苑呎價一樣添、但質 ...

下次去開元朗試下間韓國野食!

珍珠宮

Monstereasy 發表於 17-9-22 19:49
唔係睇少,只係一個市中心新樓近Orchard ,一個元朗區新樓, 有d 感慨香港樓價貴得太緊要。
...

係呀,香港樓價真係貴得離譜。

烏節路是市中心,跟新界元朗完全是兩回事,不是一個檔次。
相對來說,星加坡市中心樓價還算比較合理。

侯爵府

Monstereasy 發表於 17-9-22 20:40

下次去開元朗試下間韓國野食!

d沙律係任添ga, 好新鮮
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

平平常常 發表於 17-9-22 21:03
係呀,香港樓價真係貴得離譜。

烏節路是市中心,跟新界元朗完全是兩回事,不是一個檔次。

香港樓價真係貴得離譜- 我認同。啟德個邊成2萬一呎添

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

Monstereasy 發表於 17-9-21 22:40
間雞飯叫新端記,係City Hall Raffle Hotel隔離,我覺得幾好食,下次試下!
我一個月後去新加坡旅行,住東區,會去sentosa, Gardens by the sea 等地方,睇介紹本本書都推薦去天天食海南雞飯,但天天4,5 點就售罄,時間上我去唔到,想請問你知道東區或沿線會否有唔太貴的隱世好味雞飯/肉骨茶呢?謝謝!

首頁

尾頁

跳至