時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

警察夠有屋企人,有父母生,咁點解佢地又要搵命博?
警察有人工,醫護係義工?
(以上言論只針對罷工醫護)

男爵府

InkCartridge 發表於 20-2-4 17:47
此工會係三罷聯合陣線下的其中一個工會,來緊巴士工會都係三罷聯合陣線的。佢地10月份已經呼籲D人成立工會 ...

工會呼籲罷工有咩問題?只要有理據,市民就會支持。加上罷工係基本法及勞工法例給予員工享有嘅自由同權利。你地呢D所謂人而家就逢工會逢罷工就反,可不用理會
醫護今次罷工就算唔係工會呼籲我都係支持,你慳番啖氣啦

禁止訪問

民房

chriswongbaby 發表於 20-2-3 10:51
有無人可以解釋下點解唔支持醫護以罷工逼政府封關?
我真心想知原因, 唔想要罵戰
...

贊同樓主

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

hightable 發表於 20-2-3 11:10
法輪功大媽算唔算呀 ? 一出場驚天地,泣鬼神!

呢何post 應該會唔少現身, 自己對號入座喇!

啱啱先見到幾個大媽貼連膿牆

子爵府

點封法,封左之後點安置大陸回港港人,唔係應該由資深醫生同政府平衡各界利益後決定?
病毒係天災定係人為武器,請自行判斷
https://m.weibo.cn/status/4467187001199350
誰最想疫情擴大?
https://www.hk01.com/%E8%AD%B0%E4%BA%8B%E5%BB%B3/428844/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E8%81%B2%E7%A8%B1%E7%96%AB%E6%83%85%E8%AE%93%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%8B%9D%E5%88%A9-%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%AE%98%E5%93%A1%E8%A8%80%E8%AB%96%E5%AF%A6%E5%9C%A8%E6%9C%89%E9%81%95%E4%BA%BA%E9%81%93
香港人團結抗疫

大宅

樓主,唔想做的可以辭職。

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

有病人幾經辛苦先排期做手術
病人和家人都充滿期盼
點之遇到呢班黑心醫護罷工
有冇諗過病人感受
唔好再喊苦喊忽博同情
作嘔兼作悶
索性辭職啦!!

Miulo    發表於 20-2-5 04:45

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

做醫護人員係危險㗎,咁就借今次疫情諗清楚,直接辭職。 勉得日後唔知又有啲乜嘢傳染病,一了百了。

首頁

尾頁

跳至