自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

sugarbean 發表於 24-5-3 00:33
香港離婚率-向高,而家睇到康子妮,魏晉傑老婆離婚後生活比婚前精彩好多,人生幾十年最緊要開心啫,和平分 ...

魏個前度老婆咪又係撈保險,個樣又膠

大宅

RoseRosa 發表於 24-5-4 12:19
信,大把45-55 女人仲好靚好得!
過咗 55歲就暫時唔知

係呀

試想
身型:只要識着衫,其實有點肥,都不成問題
面容:除非好多皺紋,及好多瘡,否則只要淡妝,都容光煥發
髮型:除非嚴重脫髮,否則搵啱自己嘅髮型,已經有自己的美態

接著就是重點: 性格有冇與時並進,保持心境不做黃面婆/古板中年人

男爵府

vanvan1999 發表於 24-5-4 11:32
係因為歐番工唔煮飯,所以郭要搵人幫手湊,睇完佢訪問,佢覺得同人結婚生仔照顧家庭係為左人而活好悲哀咁 ...

其實好多人因為生活,都係雙職返工。
佢進修完就算要出去做嘢,都唔係離婚嘅原因/理由。不過雙方對家庭付出嘅期望同落差就必然有。
我都雙職,出去做唔等於唔照顧小朋友功課。
正如佢講,小朋友都中學,開始放手,書又進修完。正常就算去做嘢,都唔需要話包裝到到為追尋理想而離婚放棄家庭和子女。

大宅

[quote]jaycee_mami 發表於 24-5-4 11:50
睇番之前的訪問,歐連仔女食什麼,都要睇侄女面色,真係搞鬼錯,可想而知她在家地位低微,要睇人面色做人。。。現在捱到仔女16、13歲才離婚,算是仁至義盡了。
/quote]

你鬼知佢比啲咩仔女食咩, 可能係啲好唔健康嘅垃圾食物呢, 邊個知?

子爵府

蜜蜂糖 發表於 24-5-4 12:37
歐返工話煮唔到飯,顧唔到小朋友,郭要請人照顧,郭請佢姪女幫手,好自然聽郭話點照顧。錢係郭出,人係郭 ...

我有疑問,煮唔到飯請個工人返嚟煮飯就得,再勁啲請個㕑師煮飯都得㗎,點解要請姪女幫手?營養學係歐的專長,仲要2個仔女的爸媽,就算聽她意見煮餐單都好合理。

珍珠宮

2024年龍年勳章

yaumuimui 發表於 24-5-4 17:52
我有疑問,煮唔到飯請個工人返嚟煮飯就得,再勁啲請個㕑師煮飯都得㗎,點解要請姪女幫手?營養學係歐的專 ...

歐唔畀錢,要郭請,郭請返自己人睇住啲仔女都合理。
侄女可能係幫郭手睇住啲細路,唔係工人,如果你同你老公離婚,你搵家人幫手睇仔女,你家人都未必聽你老公說話
一樣。
歐係營養專業可以放假自己煮畀仔女食。而家唔少媽媽都會返工,放9:00都要回家煮飯,何況啲仔女都大,可以學吓,2個小朋友應該要學自立

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊