懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

KK_YAN 發表於 19-4-3 15:36
係 空腹真係唔知點做先好
現在為由下星期睇下營養師點改餐單
希望有改善啦

加油啊。。開頭係要慢慢摸索。

別墅

Stephanie323 發表於 19-4-3 17:42
加油啊。。開頭係要慢慢摸索。

多謝你呀,希望一切順利,下個月就生啦。

複式洋房

TinnieLau_FB 發表於 19-4-3 16:21
我餐前驗好多時都4以下
但餐後就好多時超標,試過早餐後係10,嚇到我差啲暈低,真係唔可以為食,果次我食多 ...

4以下過底好危險,好容易頭暈。咁你要小心按制好飲食。間唔中超一兩餐都ok,但長期超就要打針加啦。所以你要加油。

複式洋房

KK_YAN 發表於 19-4-3 17:56

好快,咁你要好好享受呢個月。因為生完真係會好忙。係地獄開始。你到時就會明我都生完一個月。終於明白湊仔真係好辛苦

複式洋房

好快,咁你要好好享受呢個月。因為生完真係會好忙。係地獄開始。你到時就會明我都生完一個月。終於明白湊仔真係好辛苦

複式洋房

複式洋房

複式洋房

Stephanie323 發表於 19-4-3 18:09
4以下過底好危險,好容易頭暈。咁你要小心按制好飲食。間唔中超一兩餐都ok,但長期超就要打針加啦。所以你 ...

我係3點幾囉,但又冇頭暈冇其他異樣... 我依家都睇得好緊啲指數,記住食左咩超標,希望順順利利,呀B健健康康

複式洋房

複式洋房

別墅

我15週醫院飲糖水就驗到血糖高,之後就住院一星期,最後都要打針,一日拮7次手指!而家一日打4次針!而家24週開始餐後打左針都高,好灰 應該黎緊要加劑量,仲要捱到幾時

複式洋房

我都15週確診左,而家18週,暫時飲食控制,不過成日唔夠飽(emoji)

複式洋房

TinnieLau_FB 發表於 19-4-3 16:21
我餐前驗好多時都4以下
但餐後就好多時超標,試過早餐後係10,嚇到我差啲暈低,真係唔可以為食,果次我食多 ...

我而家20週!我係14週驗到有!但係我飲食控制到!每餐餐前先食一碗菜,飯轉左紅米加糙米咁樣可以食到大半碗飯加肉和菜再加一碗湯!都好夠飽!餐後都係6-6.5度!醫生話先食一碗菜血糖升得慢D!早餐食炒蛋通粉都無超過!你可以試下!

複式洋房

Kit_love03 發表於 19-4-3 23:19
我而家20週!我係14週驗到有!但係我飲食控制到!每餐餐前先食一碗菜,飯轉左紅米加糙米咁樣可以食到大半 ...

多謝你呀!等我聽日即刻試下食左碗菜先再食飯同肉!仲要襯假期去買紅米糙米,個個都話會飽肚啲。

複式洋房

Chickchick1230 發表於 19-4-3 22:42
我都15週確診左,而家18週,暫時飲食控制,不過成日唔夠飽(emoji)

唔夠飽真係好難頂... 我懷孕前係可以頂到肚餓,每餐亦係食好少,懷孕後好似金魚咁係咁食,食到飽都好,最多一個鐘又肚餓... 所以要控制飲食真係要好大決心!為咗呀B一定要努力架!一齊加油啦!

複式洋房

Chickchick1230 發表於 19-4-3 22:42

唔夠飽真係好難頂... 我懷孕前係可以頂到肚餓,每餐亦係食好少,懷孕後好似金魚咁係咁食,食到飽都好,最多一個鐘又肚餓... 所以要控制飲食真係要好大決心!為咗呀B一定要努力架!一齊加油啦!

複式洋房

複式洋房

TinnieLau_FB 發表於 19-4-3 23:35
多謝你呀!等我聽日即刻試下食左碗菜先再食飯同肉!仲要襯假期去買紅米糙米,個個都話會飽肚啲。
:iloveit ...

加油啊(emoji)(emoji)我地一齊加油啦⋯⋯

複式洋房

fionyy 發表於 19-4-3 21:24
我15週醫院飲糖水就驗到血糖高,之後就住院一星期,最後都要打針,一日拮7次手指!而家一日打4次針!而家24 ...

我都係16週就驗到架。。而家bb剛滿月。都好健康。當初都係一日吉7次。再打2次針,後期37週開始仲要打3針。放心,打針對bb無影響。所以你要加油啊

複式洋房

菜都肉食多D,唔夠飽好大獲。而家先好早期,點捱到後期呢。所以一定要食飽呀。慢慢學有咩食得,有咩唔食得。我當初都係咁架。。16週就驗到。我就每餐食多d菜同肉黎飽肚。小食多餐。跟營養師餐單,一日有6餐。所以當初都無餓過。。

首頁

尾頁

跳至