自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

Onlok 發表於 23-11-19 09:10
我係呢度叫姐
對住佢哋乜都唔講
又真喎,佢哋唔係好open.講,但佢哋太迷啦!所 ...

我有位媽媽級舊同事, 以前連公司keyboard都貼住姜生張相。
我話我唔鍾意姜濤/鏡, 佢就好嚴肅同我講, 要支持本地音樂。
我話我聽左十幾年kpop,唔會因為個口號,話要支持本地音樂, 就會去支持(心諗,咁無質數, 咪預我)。
舊同事呆左一呆, 跟住講:係我out啫。
一位趕潮流的姜嬸

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

cbeyond 發表於 23-11-19 09:16
我有位媽媽級舊同事, 以前連公司keyboard都貼住姜生張相。
我話我唔鍾意姜濤/鏡, 佢就好嚴肅同我講, 要 ...

講真話。
我好認真而細心聽姜,林家謙嘅歌唔止幾次……。
但對耳真係分得好清,一個鼻萌,一個把聲直頭難聽。仲要被外界形容為leisure但感覺係無用力咬實啲字……
我又唔係音評人,只係普通c9。純個人感覺。
所以有次聽到個女DJ講……姜X咁多首好歌,我最鍾意以下呢首……
真係O咀。

伯爵府

虎到金來勳章

hagupit 發表於 23-11-19 09:11
有人post咗姜濤中學上堂時嘅片,咁都揾到,真係佢?

https://www.facebook.com/groups/591480 ...

如果d年青人學左佢,以為讀唔成書,蝦老師,蝦同學,只要識包裝就搵到錢,有前途,大晒,咩都得,咁真係唔得佢死。d咁既年青人,只可講句,一朝得志,語無倫次

珊瑚宮

Onlok 發表於 23-11-19 09:30
講真話。
但對耳真係分得好清,一個鼻萌,一個把聲直頭難 ...

真實情景, 我同朋友去唱卡拉ok,有朋友話無認真聽過姜濤唱歌, 不如搵首MV睇, 當時選左My dear friend。
MV播時,成場6個人, 5個傾談吹水, 話睇個位朋友, 聽到未夠半首歌, 已經玩手機。

侯爵府

鼻毛長 發表於 23-11-13 08:38
一個人最緊要有自知之明....唔係唱歌呢方面嘅材料...就唔好嘥時間...既然買左樓, 實現左自己願望, 就快D退 ...

係咪仲要供
唔退得?

侯爵府

Onlok 發表於 23-11-19 09:30
講真話。
但對耳真係分得好清,一個鼻萌,一個把聲直頭難 ...

根本而家啲DJ都唔係持平去介紹歌曲,以前好鍾意聽周國豐做嘅中文歌曲龍虎榜,自從C君老婆接手後已經無興趣去聽因為無料到。好似近期MC首救命稻草歌曲本身好聽但mc完全唱唔到首歌嘅味道仲有太多哭腔,但就俾啲DJ捧捧捧,所以想啲歌手進步都難。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

cbeyond 發表於 23-11-19 09:16
我話我唔鍾意姜濤/鏡, 佢就好嚴肅同我講, 要 ...

支持本港音樂,但更加唔會聽佢哋

珊瑚宮

yk2 發表於 23-11-19 13:03
支持本港音樂,但更加唔會聽佢哋

支持本港音樂只係個口號, 但對班要趕潮流, 唔俾人覺得佢out的阿嬸, 就當係指標囉

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

cecelc 發表於 23-11-10 23:44
我意思個女網民好勇

女網民留言時可能冇諗到佢會公開自己樣,事後話自己情緒頂唔順

兩個都有唔岩

子爵府

hagupit 發表於 23-11-19 09:11
有人post咗姜濤中學上堂時嘅片,咁都揾到,真係佢?

https://www.facebook.com/groups/591480 ...

佢又肥得好可愛,但又真係曳左D

(我不是姜糖)

大宅

牛牛牛牛 發表於 23-11-13 14:50
其實佢係咪精神出問題,由咪嘴(佢咪係有聲,但有冇唱就唔知啦)到台上傻笑,到IG出埋啲咁嘅回應,我覺得佢已 ...

https://www.facebook.com/share/v/nM8EDgB4HjzBSywH/?mibextid=97WSwf

睇完條片, 你認為呢?

複式洋房

s160656 發表於 23-11-10 23:20
咁樣係IG公開人地(網民)既樣
然後引班姜糖批鬥該網民

複式洋房

missshasha 發表於 23-11-19 14:17
佢又肥得好可愛,但又真係曳左D

(我不是姜糖)

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

得個幾秒又唔代表啲乜嘅,攰到掰大眼恰眼瞓都仲得啦,如果係訪問緊佢都發呆就話啫

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊