想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆:流產後感受及少少分享

我都係1月小x
來左m了
中西醫話1-2個cycle可試

我有左果排成日作小x唔開心
唔出街唔開fb唔拜年
有d好8的朋友成日chok我係咪有左
又在whatapps group 將我準備有b的消息公開
我小x前同小x後都好嬲
我已block左她們whatapps同fb
呢幾日仲好意思問我老公
令我本來平伏左的情緒又波動返

我都想快d試
但好怕子宮環境未夠好,陰影好大

Jm加油,春天來了,開始回暖了
養好身子,快快來過!

大宅

回覆:tintin110 的帖子

心戚戚然, 形容得超好, 一起努力吧

大宅

回覆:LCBBChu 的帖子

我好明白個心會一直戚住, 點可能忘記到丫

不過唔好太傷感, 有時情绪低落就上BK同各位jm傾, 只有我地最明白

waMe    發表於 14-2-21 15:20

大宅

引用:我都係1月小x來左m了中西醫話1-2個cycle可

原帖由 abc1100 於 14-02-20 發表
我都係1月小x
來左m了
你個d係咪朋友嚟架

你咁快嚟M真好, 我睇左3個西醫2個中醫, 4個話等2/3cycle 先, 有個中醫話子宫未ready, 有左都唔好, 攪到我好驚, 真係唔想呢d事再發生, 身心都受傷, 心傷仲要唔知幾時好得番

大宅

引用:Quote:原帖由+abc1100+於+14-02-20+發表我

原帖由 GalChan 於 14-02-20 發表
你個d係咪朋友嚟架

你咁快嚟M真好, 我睇左3個西醫2個中醫, 4個話等2/3cycle 先, 有個中醫話子宫未r ...
嘩!睇5個醫生咁多?!

我果d話1個月就得ga la
西醫似乎進取d

別墅

我上年12月小x...今日已經第二次m come...
同大家一樣好想快d有返bb...但又會有d擔心,
不過要對自己有信心,之後既會健健康康肥肥白白ga...
大家一齊努力

複式洋房

最重要快些調理好自己,身體健康。

今次的經歷是悲傷,但好快又再bingo 架!

加油,祝早日康復

複式洋房

唔好咁傷心了 ... 我 search 到一編文有關流產的, 希望妳有用.

大宅

abc1100 發表於 14-2-20 23:09
我都係1月小x
來左m了
唔好同啲有no.既婆婆計較 可能有啲人前世做得好事多 今世唔會有任何痛苦既經歷 所以唔會明白我哋既感受 啱傾就朋友 唔啱傾就當佢過路囉...
祝大家都早有懷孕成功!做馬媽或羊媽!

複式洋房

paradise325 發表於 14-2-20 22:19
我都啱啱一月尾做左流產手術,係8w冇左心跳,仲要新年流流個個喜慶洋洋,而我就要閉關休養 ...

其實係個婦產科醫生叫我唔好食中藥。我當時又冇問佢原因, 做完手術佢同另外d姑娘都係咁同我講... 前兩日覆完診, 佢叫我6星期再去覆診, 醫生話要休息3個月才可以再plan 要bb....

大宅

聽完你既經歷我而家都眼濕濕。我過兩日都會去照閃閃但係唔知點解直覺話比我聽會係bad news,因為我自從6wk-7wk有過妊娠反應後到而家9wk都無咩感覺,d symptoms仲開始減退,例如個胸已經唔漲。

我都好驚,已經打定輸數。JM你要努力啊,bb一定好快番黎你身邊架,加油。

複式洋房

各位都要加油呀,
我太太上年流X, 都係唸做手術定食藥, 但我太太堅持等佢自然排出.一個月後再覆診己經話無晒.但係要等子宮康復.
之後等左半年再次成功做人, BB依家已經5個月大.
所以唔洗太灰心,放鬆心情就可以

男爵府

GalChan 發表於 14-2-20 16:35
可能有D長, 希望無JM啱用

好多謝BK呢個平台同所有JM, 唔係都唔知點捱呢段日子

先好好保重身體, 支持你。

複式洋房

回覆 joyceym 的帖子

哦, 咁我明啦, 啱啱做完手術血未清係唔可以飲中藥, 要等乾淨後, 我以為話之後都唔建議飲~我呢個星期啱啱乾淨,但醫生又話冇咩唔舒服唔洗覆診同再照, 你醫生係叫你手術後6星期再覆診?
希望我地身體快D恢復, 一起加油!

大宅

笑得好勳章 食得好勳章

你好叻呀~識得唔食藥
我個時姑娘話排左好多.其實個子宮淨返唔多.但醫生又叫我食藥
食完乜都無排過出來.但搞到有d 發燒同敏感.之後幾日仲好攰...
我個時流紅.之後隔幾日自己排左出來..
如果返轉頭.可能排完唔揀夜晚去醫院.會第二朝先去.同埋d 藥都唔想食...

伯爵府

回覆 GalChan 的帖子

加油呀!!唔好再回頭諗啦,向前看呀!!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

靚JM…加油!!休養好身子,再重新黎過~(PS:記緊好似坐月咁食d薑醋,煲番補身湯水)小心身體

大宅

引用:唔好咁傷心了+...+我+search+到一編文有關

原帖由 anna13980 於 14-02-21 發表
唔好咁傷心了 ... 我 search 到一編文有關流產的, 希望妳有用.
多謝分享

大宅

引用:聽完你既經歷我而家都眼濕濕。我過兩日都會

原帖由 Kimchibaby 於 14-02-21 發表
聽完你既經歷我而家都眼濕濕。我過兩日都會去照閃閃但係唔知點解直覺話比我聽會係bad news,因為我自從6wk-7 ...
think positive ar

未係事實唔好亂諗, 俾d信心bb

大宅

引用:各位都要加油呀,我太太上年流X,+都係唸做手

原帖由 jefflky 於 14-02-21 發表
各位都要加油呀,
我太太上年流X, 都係唸做手術定食藥, 但我太太堅持等佢自然排出.一個月後再覆診己經話無晒 ...
你地等幾耐先開工? 等半年一開工就中?

首頁
12345...7

尾頁

跳至