夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:家庭事業,男人你會點揀?

果到太荒蕪
佢去開發地方
個project可以學好香港學唔到既野
係山卡啦來,
離市中心要2個鐘車程
人工當然好,包住包稅包機票

我唔會去了
會每個月飛一次返hk

侯爵府

如果去既話對未來發展好,我覺得我C6會,同對方講等小朋友滿月先去!對方肯等,就等,吳等就算! 另外4小時機吳係好耐,我可以接受。C6多些回港咯!

好似我2夫婦都要返工,不用分隔2地都已經錯過好多阿女既第一次。

大宅

msjollysandy 發表於 14-5-30 14:18
果到太荒蕪
佢去開發地方
個project可以學好香港學唔到既野
首先,包住包稅包機票呢啲唔算福利,因為如果唔去亦都唔需要享用。其次,係"人工當然好",咁好幾多呢?比率又係幾多呢?唔好得過現在嘅都唔需要考慮承受呢個風險啦!好像投資咁,風險愈高,回報當然愈大啦!問題係呢個風險同回報成唔成正比!
男人唔肯放棄夢想,女人唔想放棄現狀,大家價值觀都唔同,即係無討論同選擇嘅餘地。正如我上面回應第一句講:假如你問會點選擇,倒不如你問有否選擇?

以你提供嘅僅有資料,我係男人,我會選擇現狀

大宅

之前c6都份工過澳門的,人工比現在還要多一倍有多。但係c6都一口拒絕,唔會拋低我兩母女的

水晶宮

咁要睇返屋企嘅經濟條件~~
又要睇下身邊嘅老婆點諗~~
bb出世好多嘢都需要老公係身邊~~
如果bb有咩病痛齋媽咪照顧~~

男爵府

其實好難作出比較 應該點做最好的
一幅砌圖 怎樣去選那一塊是最重要呢
其實是缺一不可吧!
要衡量自己個B B緊要啲 定工作經歷緊要啲,真係要你們自己去找出屬於你們的答案。

但如果這件事發生在我身上 我會咁的~
比得個老公去就預咗佢會滾
如果佢去玩女人 我要諗我自己o唔ok先
如果連逢場作戲都真係接受唔到 就唔好呃自己啦
比咗佢去 連頭家都無埋
呢個risk我真係take唔起
唔係信唔過自己老公
而係太明白 男人呢種動物

男爵府

引用:你,人地既老公,新手爸爸,一直渴望去內地

原帖由 msjollysandy 於 14-05-30 發表
你,人地既老公,新手爸爸,
一直渴望去內地工作見識一兩年, 機緣巧合下有一份長駐內地要坐4個鐘機既工請左 ...
我識既大把因為仔女 quit 左份工想盡辦法留港工作,未見過有人調轉.. 呢個時候屋企最需要佢.. 除非真係冇飯開迫住做

別墅

我決定俾佢去
一年好快過
而且每個月都返來一次
其實ok

人工都好高
除左儲經驗亦都賺多
加2成仲包住包稅

我絕對信任佢

男爵府

引用:你,人地既老公,新手爸爸,一直渴望去內地

原帖由 msjollysandy 於 14-05-30 發表
你,人地既老公,新手爸爸,
一直渴望去內地工作見識一兩年, 機緣巧合下有一份長駐內地要坐4個鐘機既工請左 ...
我唔會老公去。

男爵府

回覆:fanfanbb 的帖子

唔會比

民房

同一個時間,好難貪心去追求太多.最後可能兩邊都兼得唔好.要博都唔係哩個時候啦! 幾十年人, 係要哩幾年?
一係就一齊上,一係就唔好上啦! BB大左, 就追唔番一齊既時間。

大宅

引用:同一個時間,好難貪心去追求太多.最後可能兩

原帖由 hopelessdad 於 14-05-31 發表
同一個時間,好難貪心去追求太多.最後可能兩邊都兼得唔好.要博都唔係哩個時候啦! 幾十年人, 係要哩幾年?
...
對,一齊去

禁止訪問

回覆:msjollysandy 的帖子

禁止訪問

引用:同一個時間,好難貪心去追求太多.最後可能兩

首頁

尾頁

跳至