美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:KHW1 的帖子

失眠diffuse peace and calming + lavender

大宅

回覆:young living 好用?

我個囝仔用RC+V6按摩,有時凈係用RC作香薰機噴霧,好得,呢半年都冇因為鼻敏感而see Doctor,以前個個月都要see doctor 食藥的

男爵府

我用Kobashi,另外一些係在香薰學會買的

如果唔熟
我覺得DK Aroma都可以

別墅

引用:最近聽到朋友話呢款精油好用,+仲有治療功效

原帖由 chriskan0904 於 14-06-09 發表
最近聽到朋友話呢款精油好用, 仲有治療功效, 有冇人用過係咪真係咁work? 除左佢係咪冇第二d牌子代替? 因為 ...
咩價錢?

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

1 set 幾錢?

珊瑚宮

引用:我個囝仔用RC+V6按摩,有時凈係用RC作香薰

原帖由 kaki214 於 15-05-23 發表
我個囝仔用RC+V6按摩,有時凈係用RC作香薰機噴霧,好得,呢半年都冇因為鼻敏感而see Doctor,以前個個月都要 ...
唔好過份神化young living 精油, 其實用得啱精油, 品質唔差都做到咁既效果,唔算好特別既事。我自己有嚴重鼻敏感氣管好弱, 最厲害時可以半夜流鼻血流到醒, 天氣一轉可以咳成3個月都未好。現在多做運動, 加埋精油輔助(係輔助), 先排最差天氣多人睇醫生時, 我好彩都無事。而我用既精油當中1支,只係10ml/$55。

大宅

回覆:young living 好用?

大宅

引用:Quote:原帖由+kaki214+於+15-05-23+發表我

原帖由 cbeyond 於 15-05-24 發表
唔好過份神化young living 精油, 其實用得啱精油, 品質唔差都做到咁既效果,唔算好特別既事。我自己有嚴重鼻 ...
我唔係過份神化隻精油,我冇用過其他,第一次用精油又幾好,分享一下,不行嗎?實屬分享,也算是神化?

大宅

引用:Quote:原帖由+kaki214+於+15-05-23+發表我

原帖由 cbeyond 於 15-05-24 發表
唔好過份神化young living 精油, 其實用得啱精油, 品質唔差都做到咁既效果,唔算好特別既事。我自己有嚴重鼻 ...
可以分享邊度買嗎?

複式洋房

kaki214 發表於 15-5-25 07:58
我唔係過份神化隻精油,我冇用過其他,第一次用精油又幾好,分享一下,不行嗎?實屬分享,也算是神化?

...
同意, 我自己都用緊YL 我覺得好好亦都不斷推薦比人
市面上有好多精油, 但品質參差 (Aeon 12蚊店都有香薰油賣 但你敢唔敢用?)
說實話真係唔係大多人有心機/時間會去慢慢研究
所以會揀牌子 YL係一個比較出名o既精油牌子 resources/reference case都比教容易搵
要用係上黎都多人問得到 e個係買YL o既其中一個優點

比較價錢意思不大(當然講緊affordable先啦) 更貴更平都有
你對其他牌子有信心 其實精油效果應該都係一樣

複式洋房

回覆 SheronLam 的帖子

www.youngliving.org
pm you the details :)

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+kat2006+於+15-03-26+發表不

原帖由 cbeyond 於 15-03-26 發表
不是任何精油都有效 --- 同意。
Young living最天然及安全 --- 咁就唔應該用young living, 舊年先俾美國FDA ...
出warning? 因乜事?

複式洋房

回覆:isa_ty 的帖子

YL收warning係因為有分銷商話可以用YL精油醫伊波拉病毒 係FDA層面可以醫病就只有藥 但YL精油冇註冊為藥物 (好似只係註冊左做Generally safe) 所以咪收warning囉 其實同YL公司/質素冇關係 只係同其下分銷商點講有關

http://news.singtao.ca/vancouver/2014-10-04/world1412408298d5264489.html

珊瑚宮

回覆:young living 好用

收warning就話係分銷商問題, young living真係完全唔知, 定默認可咁寫。 FDA都唔會有時候睇住你一寫, 佢就出warning,咁即誇大效用已經有幾耐? 相信只有間公司先知。
唔理貨品品質好唔好,好多用家都係信你公司所講而去用, 誇大功效.....超差。

複式洋房

引用:收warning就話係分銷商問題,+young+living

原帖由 cbeyond 於 15-06-22 發表
收warning就話係分銷商問題, young living真係完全唔知, 定默認可咁寫。 FDA都唔會有時候睇住你一寫, 佢就 ...
FDA唔會一路mon住一寫就告 同樣我都覺得YL冇可能mon得晒
網絡世界點mon 得住
老實講句用家最好都自行判斷 自行查證 唔好人地講就信

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-06-22 發表收w

原帖由 millomilly 於 15-06-22 發表
FDA唔會一路mon住一寫就告 同樣我都覺得YL冇可能mon得晒
網絡世界點mon 得住
老實講句用家最好都自行 ...
自己品牌都mon唔到,俾人出warning無得怨。出得啱添, 若果有人出左事(唔知有無人已經有問題), 到時就遲。

珊瑚宮

回覆:young living 好用

最好就睇吓封warning letter寫乜, 自己判斷。封信好長,俾人warning都唔止1,2樣野咁少。

別墅

isabella526 發表於 14-8-1 07:39
我囡囡都係吖!見佢—開始咳,即刻同佢搽RC+V6,同埋diffuse RC, 試過2次都 work, 唔使食咳藥水。同埋老公 ...
我想問RC同V6即係咩油黎呢?我都冇失目4眠問題同鼻敏感問題呀。同埋幾多錢?

禁止訪問

男爵府

想生BB熱投

引用:YL收warning係因為有分銷商話可以用YL精油

原帖由 millomilly 於 15-06-22 發表
YL收warning係因為有分銷商話可以用YL精油醫伊波拉病毒 係FDA層面可以醫病就只有藥 但YL精油冇註冊為藥物 ( ...
其實yl有冇推銷成份?

首頁
12345...6

尾頁

跳至