興趣嗜好

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

回覆:yingyingfok 的帖子

Thx

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:箍出個未來(熱烈歡迎箍緊牙/箍過牙的朋友仔入來聊天)

我未箍。好想箍。。。但實在好貴。。我貪靚。。。唔想用傳統。只想用隱適美。。雖然知無傳統咁好,但過唔到心理果關。。
另外又怕俾牙醫呃錢,又怕遇到黃綠,所以一路拖到而家。。

男爵府

我十年前箍嘅,鐵線加透明粒粒,銅鑼灣箍,箍咗3萬頭,再做埋正顎手術

未箍前哨牙,箍完靚哂

我覺得係人生最正確的決定之一

珍珠宮

虎到金來勳章

hedhed 發表於 15-4-8 16:10
掏瓷箍,箍完做埋面夾科手術,連親生阿媽同我自己照鏡都認唔到自己。

...
唔通你係Angela baby

男爵府

回覆:saulamlover 的帖子

我都好想箍!淨少少勇氣…有無港島好牙e介紹。

子爵府

引用:我十年前箍嘅,鐵線加透明粒粒,銅鑼灣箍,

原帖由 beanysc 於 15-04-13 發表
我十年前箍嘅,鐵線加透明粒粒,銅鑼灣箍,箍咗3萬頭,再做埋正顎手術

未箍前哨牙,箍完靚哂
嘩,勁,正x手術都做埋,想問係咪好辛苦/

大宅

hedhed 發表於 15-4-8 16:10
掏瓷箍,箍完做埋面夾科手術,連親生阿媽同我自己照鏡都認唔到自己。

...
做面頰手術危唔危險架?
我仔下巴有D向左斜, 醫生話做手術移正下巴,
我怕有風險, 影響面部神經線.... 仲衰

伯爵府

想生BB熱投

引用:Quote:hedhed+發表於+15-4-8+16:10+掏瓷箍

原帖由 Helen711 於 15-04-13 發表
做面頰手術危唔危險架?
我仔下巴有D向左斜, 醫生話做手術移正下巴,
我怕有風險, 影響面部神經線.... 仲 ...
係第5級。即最高風險嘅手術。而我係做完claim保險個表時先知係咁高風險。做完上下面係可以活動但神經線切斷係必然的。不過會生返嘅。我上邊面2年內生返,而下邊面己經係第五年了,開始都對冷熱同痛都有以前8成半嘅感覺了。

初初做完手術係好難捱好辛苦的。因為我移完鼻骨郁左位,所以割左少少鼻軟骨,同因上下巴切左骨,面部肌肉要重新學習點郁個咀同下巴,初初成日會無啦啦跌左個下巴,要訓練返啲肌肉去學開合口。不過一個月己經可以學返好。

要完全消腫,其實真係要1年,但9個己消到9成。

諗返轉頭,當初知咁危險同辛苦唔會做。不過做左真係唔很悔,個人靚左好多⋯⋯⋯⋯ 真係照鏡、影相都認唔到自己。阿媽都認唔到我。

fat_chu    發表於 15-12-28 14:55
I am Agent P

珍珠宮

其實, 4X 歲, 仲好唔好去箍呢? 小時父母唔知牙齒齊整重要, 冇爆牙、冇倒及牙就唔理。長大了 , 結左婚, 見多好多人棚牙整整齊齊, 心思思。。C6小時都有箍, 好整齊, 有唸過整

今天, 心血來潮問他好唔好整吓d 牙。他説: 咁嘅年紀, 算吧啦 。。真心淡

男爵府

引用:Quote:原帖由 all_littlecats 於 15-04-08

原帖由 yingyingfok 於 15-04-08 發表
已Pm醫生資料給你..請查郵箱..
請問可以pm資料俾我嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由 Helen711 於 15-04-13 發表做

原帖由 hedhed 於 15-04-13 發表
係第5級。即最高風險嘅手術。而我係做完claim保險個表時先知係咁高風險。做完上下面係可以活動但神經線切斷 ...
嘩,我都做過,原來咁危險架?

男爵府

引用:Quote:原帖由 beanysc 於 15-04-13 發表我

原帖由 emily_money 於 15-04-13 發表
嘩,勁,正x手術都做埋,想問係咪好辛苦/
做完手術腫到瘦身男女果啲肥仔樣咁,腫咗個幾月,到半年先真真正正消腫, 又唔係好食到野,要食流質,都幾辛苦架
不過效果真係好好,下巴靚哂,以前無下巴架我

大宅

我係倒及牙,由細到大都比人話鞋秋,依家箍左1年幾~
黎緊要做上下顎骨手術,開始驚

男爵府

我,廿年前,三萬蚊,中三至中五,全统鐵綫,好彩同班有成十個八個都箍,我老豆話係嫁妝,簡直天文數字

男爵府

好想Cool牙,不過唸到要剝牙就唔敢了

公爵府

我細佬有cool牙,佢係用好似透明膠果隻,cool左幾年,明明個嘴好細,唔知因咩事而家似言成旭個嘴

大宅

引用:自己好整齊。我分享亞女,佢上哨下更哨,好

原帖由 bmuimami 於 15-04-08 發表
自己好整齊。我分享亞女,佢上哨下更哨,好似倒及。喺佢八九歲時已經察覺問題,帶佢見牙醫。牙醫建議換齊恆 ...

男爵府

引用:其實,+4X+歲,+仲好唔好去箍呢?+小時父母唔

原帖由 LokYauYau 於 15-04-13 發表
其實, 4X 歲, 仲好唔好去箍呢? 小時父母唔知牙齒齊整重要, 冇爆牙、冇倒及牙就唔理。長大了 , 結左婚, 見多 ...
我同你一樣年紀,我星期三第一次約了牙醫作第一次評估檢查,我心態係⋯⋯既然棚牙跟我一世,我都係上門牙2隻向外生,頂到下面棚牙5齊,有一隻仲明顯陷入去,非常難清潔,又剝過下面1隻大牙,老咗移位d牙仲麻煩,假設我有6+yr命,都仲有廿年捱,負擔到咪做囉!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 LokYauYau 於 15-04-13 發表

原帖由 CACAO123 於 15-04-14 發表
我同你一樣年紀,我星期三第一次約了牙醫作第一次評估檢查,我心態係⋯⋯既然棚牙跟我一世,我都係上門牙2 ...
請問你要唔要脱一, 二隻牙才可以箍? 原則上我係可以負擔到。。但我理解要箍齊, likely要剝一隻或兩隻臼齒先work

一聽到要剝一, 兩隻牙先得, 我老公已叫我唔好搞。。因為正面睇, 我只係唔齊整, 但唔哨

搞到我15, 16

子爵府

畀面勳章

請問如果唔係哨牙,係唔齊+爆牙,cool完面型會唔會有改變?

首頁
12345...19

尾頁

跳至