親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:Riceymama+發表於+15-8-15+02:01+請

原帖由 SPJB 於 15-08-19 發表
剛剛回來.
我係星期日,一,二 (三日兩夜), 本來諗住都叫平日, 總好過五, 六, 日. 我地住企鵝酒店, 就係貪佢 ...
嘩⋯⋯企鵝好差!仲要D人成日插隊

大宅

引用:Quote:Chucherry1234 發表於 15-8-19 19:48

原帖由 SPJB 於 15-08-19 發表
Arr......你兩日一夜的話, 我個人會第一日check in 左 先去水上樂園, 玩佢三粒鐘, 然後翻酒店舒舒服服沖個 ...
請問住橫琴灣套票冇包夜晚buffet,咁食乜好?

大宅

fanny2014 發表於 15-8-19 21:21
我24号去兩日一夜,住企鵝酒店,有夜晚自助歺,两曰門票,1点到酒店,應該會寄存行李,跟手入樂園玩,到6点 ...

Dinner buffet 5:30 - 9:30.
用餐地方真係好大好大, 但對正企鵝嘅枱我眼見大約10張8張, 點同啲強國人爭呀! 真係唔好為左張枱花時間等位. 其實唔係對正企鵝啲枱都一樣可以行埋去睇企鵝的. 而且海洋王國入面大把企鵝睇.

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

kristentam 發表於 15-8-19 22:05
嘩⋯⋯企鵝好差!仲要D人成日插隊

今次我有樣野lucky, 就係房間對到正一正放煙花嘅地方, 樓下係嘖泉廣場, 唔駛同人迫, 舒舒服服喺房睇. 我係住冰村區9樓單數房, 我妹雙數房就唔係對正.
其實我對睇煙花興趣不大, 喺香港迪迪尼都睇過好多次, 不過啲小朋友就好開心.

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅

大宅

Chucherry1234 發表於 15-8-20 00:43
請問住橫琴灣套票冇包夜晚buffet,咁食乜好?

我無喺橫琴灣食野, 不過放心, 周圍都係餐廳食店.
我主要喺企鵝酒店廣場食, 好多選擇的. 我相信橫琴灣酒店同馬戲酒店都一樣, 食真係唔駛擔心, 去到見到想食咩就食咩.

大宅

怪獸@媽咪 發表於 15-8-16 14:28
明星打咗2日都無人接聽

請問9月價錢出咗未 ?

我都問左幾間, 明星係最平, 因為佢啲船飛平, 但係打勁電話都無人聽, 真係頂唔順 !
最後經Holiday World買. 其實間間價錢上落唔會好大, 最多都係二三百, 最緊要方便自己.

大宅

Chucherry1234 發表於 15-8-19 20:48
係呀、我都諗住去到即刻玩左水上樂園先、之後沖涼去海洋王國、8:00睇馬戲、第二朝早餐完再玩王國至5:00

...

水上樂園真係值得去. 雖然唔係好大型嗰種, 但巳夠玩. 仲可以同海龜魚魚一齊游水, 小朋友一定喜歡.
我地三日兩夜係免費入場的, 你住橫琴灣都應該包埋, 住其他酒店都可以優惠價入場, 只係RMB80 (大人) / RMB40 (小童), 抵玩.

珍珠宮

引用:Quote:kristentam+發表於+15-8-19+22:05+嘩

原帖由 SPJB 於 15-08-20 發表
今次我有樣野lucky, 就係房間對到正一正放煙花嘅地方, 樓下係嘖泉廣場, 唔駛同人迫, 舒舒服服喺房睇. 我係 ...

That's good ..正不過,煙花真係好正,值得睇
如果有 friend, only recommend 橫琴灣酒店!

大宅

kristentam 發表於 15-8-20 09:02
That's good ..正不過,煙花真係好正,值得睇
如果有 friend, only recommend 橫琴灣酒店!
Agree with you ! 我只會recommend 橫琴灣酒店.

男爵府

引用:Quote:kristentam 發表於 15-8-19 22:05 嘩

原帖由 SPJB 於 15-08-20 發表
今次我有樣野lucky, 就係房間對到正一正放煙花嘅地方, 樓下係嘖泉廣場, 唔駛同人迫, 舒舒服服喺房睇. 我係 ...
房看到烟花非常正,請問企鵝早歺幾点開始,我想早啲去食,跟住買飛去水上樂園玩,12点要交房,你覺得夠不夠時間!同埋樂園飛係边到買?Thx

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+SPJB+於+15-08-20+發表今次我

原帖由 fanny2014 於 15-08-20 發表
房看到烟花非常正,請問企鵝早歺幾点開始,我想早啲去食,跟住買飛去水上樂園玩,12点要交房,你覺得夠不夠 ...
6:30開始⋯⋯早餐
水世界 ticket 喺水世界門口買!我們 check out 咗先去水世界!如 check out ,起住問 reception 拎番張飛仔,証明係 hotel guest, 大人 $60,小孩及長者$40。
我們玩了2粒鐘左右,其實好細,唔好咁大期望

男爵府

引用:Quote:原帖由 fanny2014 於 15-08-20 發表

原帖由 kristentam 於 15-08-20 發表
6:30開始⋯⋯早餐
水世界 ticket 喺水世界門口買!我們 check out 咗先去水世界!如 check out ,起住問 rec ...
請問有無家庭更衣室,只有我和仔仔,10歲!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kristentam+於+15-08-20+發表

原帖由 fanny2014 於 15-08-20 發表
請問有無家庭更衣室,只有我和仔仔,10歲!
好似吾多覺有家庭更衣室

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果只係去兩日一夜, 請問第一日夜晚應該在海洋王國睇王國還是另購票去睇馬戲, 邊樣好些?

首頁

尾頁

跳至