母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 jennyp 的帖子

多謝jennyp回覆,請問妳是否跟我1樣是菌量高但酵素正常而孕晚期吃藥希望降低傳比bb架?同埋仲係味懷孕中,真係好感激妳回覆因為我無諗過有人覆到我,case真係好小,
3星期令我要再努力去訓床希望愈遲愈好令bb可以唔使大個受苦擔憂。
我現在至少8log.都維持成年。

如能再次留言感激不盡

大宅

回覆:因為食肝藥,唔可以餵人奶

我係廿零週醫生建議我食,一來肝酵素高了百五至生之前二百四十五,不過我BB照結構時肝有點狀況,加上出世會額外打丙種球蛋白,所以我當時無食,病毒幾年也是7log,不過生產後可能休息少,肝酵素高到六百幾食,藥效發揮前升到一百八百幾!祝您和BB身體健康!

大宅

回覆:jennyp 的帖子

一千八百幾才對

別墅

回覆 jennyp 的帖子

真的多謝妳既祝福,我也衷心希望妳快點好番,控制到回覆正常可以停藥,bb都健康成長。我情況是8log但酵素發現至今1年多數次驗血酵素正常係我26週(腹痛)同30週 (小紅)入院各幾天,26週時要禁食及失眠酵素由2x去到4x隨後每天驗都跌緊至回2x出院,出院我昨覆診前都再次驗血為正常,
我情況跟妳之前選擇應差不多但妳選擇了不吃藥,現在我吃藥也是醫生建議我好怕影響bb發育的因為始終我情況不是懷孕就只會定期觀察,但藥我已開始吃而肝藥是不可隨便停的。

只是心裡有點不安,擔心bb

大宅

回覆:因為食肝藥,唔可以餵人奶

明白您的心情,當時我都想揾背景相同的媽媽傾吓、了解吓,不過唔容易呀哈哈。加油呀!不用回覆我,爭取時間休息,生左忙碌得多!

男爵府

回覆:lalaming 的帖子

不用擔心 最緊要係休息夠 而家趁bb未出世 真係要訓多d 到你再遲d 可能35周開始 真係想訓都訓唔到 第時半夜bb要飲夜奶 就交俾老公做 真係要訓多d呀

我自己都唔知病素係幾多 不過e生話我病素係上升緊 所以建議我要食藥 我前天抽血 4/8睇報告 到時再更新俾大家聽

大宅

回覆:dordorcat 的帖子

您都要注意休息呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊