論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

講得好岩, 我應該7月到期, 冇交, 一路都冇收催繳信, (我記得以前過左3星期到就收到催繳信), 不過最終係上星期寄左支票咯.....

原文章由 BellyButton 於 08-8-27 07:26 發表
錢,邊個想交吖!

陣間拖拖吓唔比,下一季又一次過2400+2400=4800,

始終要比........................

複式洋房

count me too

my due date was mid July but i don't want to pay

大宅

我7月到期, 我冇交, 一路都冇收催繳信...咁交唔交好呀?

大宅

我又係7月尾到期, 不過我無諗住交, 因為等緊新工人來, 個呢個工人想炒好耐, 不過一路都搵唔到工人, 佢又未出信來追, 拖下先囉, 呢個正一無能政府, 比...毛就比佢....

複式洋房

我係7月中到期,上星期頭收到催繳信,今日應該最後限期要交,究竟唔交會點?是否到我新請工人時或到續約時會追收返之前的欠款?又或者會告我?有冇人知呢????

gor gor 3.45kg     mui mui 3.2kg

大宅

次次政府寄信來催我先交
不過就吾知吾交會點?

男爵府

入境處話會影響日後申請外傭,所以唔再請既,可以一博,

大宅

吾交會吾會影響自己出境呢?

禁止訪問

大宅

我都未交,我都唔知會點呀,其實我都知有幾多人真係未交呢
?有無人收到第二封信FINAL REMINDAR 之後,真係未交呢,你地唸著交唔交呢?

大宅

我都係未交,但條氣真係唔順,有幾多媽咪收到第二封信FINAL REMINDAR 之後,真係未交呢,你估佢地進一步行動係咩呢...我們可以拖多幾耐呢,唔甘心...... 咩福利都取唔到,日做夜做仲要交咁多稅,無回報........

大宅

我都覺得好唔公平,但唔想俾政府,於是我同工人解約再簽約,咁米唔使俾政府囉,計完條數後俾少好多錢,我省左D錢,工人人工又高D,兩家有著數!

別墅

no wor, I will not pay. for sure !!!!!

sue me? for what reason sin?

the fxxking government only knows how to take money from tax payer's pocket. I "super" hate Cheuxg Kix Chunx and Tsanx Yxm Kexxx government.

大宅

hi, newdingdong

我想問你封final remindar 幾時到期呀,我仲有五日期限,唔知到時會點呢,點樣盡一步行動呢...........你係咪真係唔交呀,好似之前好多人話唔交,現在都交佐咁.... ,你點睇呀...

別墅

I don't know when the due date is and I don't care about it.

what do you worry about? The immigration does not allow you to extend your maid's contract ? or they refuse your application for a new maid?

別墅

I will pay when the time my maid finishes her contract. i.e. 1 year later.

(by the time for my new contract, I will have my 9600 waived by the goverment , right. and then .................I will pay my old bills lor.)

大宅

hi newdingdong,

我呢個係最後一期$2400,我真係唔想交,唔知immigration 會唔會想來拉我呢,我擔心,因為完了呢個contract,我都想唔再請工人了......所以我咪一路拖.....

公爵府

好媽媽勳章

你話我冇膽都係咁話 - 欠邊個錢都得, 我都唔會揀欠政府

係要交嘅, 拖到尾, 始終要交.
既然唔知後果係咪自己可承受嘅, 何必為啖氣而唔交? 不如做個守法公民啦~

禁止訪問

別墅

i have to pay in july but i did not pay till now and i just got the payment reminder..

at the moment, i dont want and will not pay it!!

首頁

尾頁

跳至