夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

吵架一定有, 要雙方體諒。

男爵府

畀面勳章

見過鬼都怕黑啦,婚已結過,女又生過,你都仲想再婚,講真畀著我都唔想啦,最多都係要個伴夠,仲有你兩公婆都唔係輸家,輸就一定係細路,你兩公婆製造完出嚟,無畀原整嘅家加溫暖對孖女,仲好意思討論邊方是輸家,兩個大人有無平心靜氣地討論過究竟點解攪成今時局面﹗

Mat_Dad    發表於 16-2-17 15:04

大宅

嘈交只係自己無謂的堅持和執著, 應共同找出解決問題的方法

男爵府

引用:嘈交只係自己無謂的堅持和執著,+應共同找出

原帖由 aztecs 於 16-02-17 發表
嘈交只係自己無謂的堅持和執著, 應共同找出解決問題的方法

大宅

輸?日子過得唔開心就真係輸啦,見過鬼你仲唔怕黑?仲唸返頭嫁?上天自己會安排比你,冇既都莫強求啦,我覺得大家關係差到咁係咪應該分開下,而家唔係得你地仲有對女,關係咁差日後有關對女既事點商量呀

翡翠宮

冇話邊個係大輸家,反正大家都兩敗俱傷

伯爵府

karachow 發表於 16-2-17 01:18
結左婚2年,自從對孖女出左世後,我同老公既關係差到極點,大家不斷有無限既爭執,惡言相向,連相方屋企人 ...
唔太認同, 兩人冇可能一起生活所要要離婚係迫不得已既事, 冇人想的, 但係有必要的話仍然要咁做, 唔好為左仲有冇人要而決定今日離唔離婚, 呢種生活再繼續落去你會開心嗎? 你自己應該知道的.

blinkgogo    發表於 16-2-17 22:18

侯爵府

回覆:離婚。。。大輸家

難得你仲有心情諗輸唔輸。。要離婚,最緊要搞掂經濟。。。

大宅

回覆 karachow 的帖子

我都有對孖B, 明白有對孖女係壓力好大,因為真係忙到無得停手,一個人忙到極點就脾氣差,大家都要時間適應做爸爸媽媽, 但小朋友好快大, 2-3歲返左學就會好好多,到小朋友大些懂得跟你們互動,一家人就會好開心

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

手機神神地只念拎去維修 。
婚姻有咬拗就只念離婚 ?
點解唔去修補呢?

複式洋房

如果唔涉及錢銀&第三者,萬大事都有商量一切應以小朋友嘅最大利益為依歸

男爵府

我好鬼憎人話為左小朋友試下修補關係
如果覺得同個老公無辦法再行落下就離婚吧!我支持你!
小朋友係一個父母關係唔好既家庭長大唔見得係好事
夾硬行落去四個都係輸家
離婚分佢一半身家,兩個囡跟自己,問佢攞贍養費
咪放長雙眼睇下邊個係輸家

我都係單親家庭長大
細個係會羨慕其他同學仔有爸爸媽媽錫
但大大下就知無乜大不了
反而最憎我媽話當初因為我同細佬遲左同我老豆離婚
比佢搞到到周身債呀呢樣嗰樣
唔好搵細路黎做藉口
見到部分jm叫你為左兩個囡試下修補關係火都黎
我覺得你做得出呢個決定唔係衝動
邊個會想離婚?偷好玩咩?
鬼唔知好難搵第二個男人?但係呢個絕對唔係唔離婚既理由
再講,我媽嗰時幾廿歲帶住我地兩個都搵到第二個,將來既野邊個知
就算無,咁又點?
唔好為繼續而繼續

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

講真揍一個初生已經好難,仲要打孖....你覺得累.佢覺得煩...日積月累互相駡怨.日子當然唔好過...但小朋友會大,到時佢地自己玩,父母就會無咁辛苦...唔知你仲有無其它原因要去到離婚呢個地步....單親條路會好辛苦,三思

大宅

引用:我好鬼憎人話為左小朋友試下修補關係如果覺

原帖由 blinkgogo 於 16-02-17 發表
如果覺得同個老公無辦法再行落下就離婚吧!我支持你!
小朋友係一個父 ...
所以香港男人先係輸家

大宅

我只係想回應你關於離婚再嫁呢part,有感而發。

係好難,但係咪冇可能丫?

你要搵既人只係幾百萬人之中其中一個
相信你離得婚再婚都唔會隨便
咁你唔知將來個位咩性格
點可以以難再搵黎做離唔離婚既準則呢?

水晶宮

一齊去見下婚姻輔導,睇下有冇幫助先啦

大宅

引用:+本帖最後由+blinkgogo+於+16-2-17+16:59+

原帖由 blinkgogo 於 16-02-17 發表

其實好認同你的説法,如果大家已不再相愛為何要一起呢?在一個冇愛嘅家庭,小孩亦感到不開心,怎會健康成長呢?不要為責任而留下,大家相處而他個心不在,有用嗎?我現在亦有此問題,如果我要帶住3個(孖女3歲半,一個5歳),其實我自己都不知條路點行?

男爵府

回覆:karachow 的帖子

不同意你是大輸家! 你應該都好錫2個囡囡吧?試想想不是這段婚姻你點會有2個寶貝女? 就算離婚,你有佢2個呀!你最大既得著同成就!

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我覺得唔需要考量小朋友,離唔離婚係視乎你地之間仲有無感情。大家坐低坦白咁傾傾,諗下以前開心既日子,睇下大家有無心重新來過。如果真係見佢前面憎佢後面,咁就離婚啦,無謂拖拖拉拉。

男爵府

我都因為小三搞緊離婚,三個女,一個就泥6歲,孖女2個月,日日睇住佢地長大,樣子一日一日咁變,其實咩唔開心都值得,掉左件垃圾但我有3個寶貝女,而佢係冇,弟時佢有一日會比個條女飛都係佢自己囉泥,係佢放棄頭家,預其成世對住件垃圾不如早d掉左佢啦,我地要活得比佢好,

eggcarol    發表於 16-2-17 23:17

首頁

尾頁

跳至