自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:help~禿髮 鬼剃頭(求醫生,洗頭水)

係咪壓力太大或免疫力失調呀?

試用有機店不含SLS洗頭水先啦,無化學成份睇下會唔會好啲

男爵府

報德善堂中醫診所 銅鑼灣

水晶宮

can try 101 - get it at Jordan (Yu Wah)

侯爵府

2018復活節勳章

boboblublu 發表於 16-5-16 00:20
有冇試過食維他命?我之勁勁勁甩,醫生建議我食善x,食完大約兩星期明顯甩少好多,而家正常返!
...

which one? any photo?

珍珠宮

引用:這幾年 脫髮尋求醫生都找不到重覆幾次圓禿

原帖由 manyan0922 於 16-05-15 發表
這幾年 脫髮尋求醫生都找不到
重覆幾次圓禿。每次都不同位置 中醫食藥,針灸,換過幾個中醫都醫不好
你睡眠質素好嗎? 雖然,脱髮因素, 可能因人而異。。但其中一個一定係睡眠質素差。。好幾年前我都試過鬼剃頭, 一元銀大,甩到近反光咁滯, 一圏開始生番, 又發現另一個細圏。。西醫,中醫, 針灵, 洗頭水都試過, 都係反覆好d 又再甩。

後來, 有人説应該同我夜晚瞓唔冧有關。。最終改善了睡眠質素後, 真係冇再反覆甩。

直至前一輪, 我出外公幹成個月, 壓力大又晚晚冇覺好瞓, 又發現一個一毫子大的鬼剃頭。。返香港後, 生活正常返又瞓好左。。又生番, 亦冇其他位再甩。。。所以我覺得同瞓得好唔好有關。

雖然唔知你係咪我呢種, 不過一試無妨。。又唔駛大成本。

大宅

引用:我試過,之後睇左好多醫生,駛過好多錢,都

原帖由 潘高壽 於 16-05-16 發表
我試過,之後睇左好多醫生,駛過好多錢,都係唔得!
我睇左本草綱目,有條方,食左同搽左,又得啵!平靚正 ...
我都想知

子爵府

我廿幾歲時去剪頭髮個師傅講我知話有既,
但表面D頭髮遮住, 我又冇特別去理,
果個位摸到有D短頭髮生左出黎.
跟住過左一排長時間去整頭髮問人, 人地話冇左跟住一路都而家都再冇.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

複式洋房

回覆 潘高壽 的帖子

可否將方pm給我🙏🙏

大宅

請問50惠有冇用?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我朋友之前有鬼剃頭,跟住睇中醫,中醫話係真菌引起,比左支野佢滴甩頭髮既位置,好似話係用醋整

男爵府

潘高壽 發表於 16-5-16 00:34

我都想知,可 pm我嗎 ,謝謝

大宅

有親戚試過,但佢就睇過中西醫都無用,後期自己食清淡d同訓得好,自動生番出黎,我諗呢個問題系因為免疫力出現問題,生活作息正常番自然會有起色

男爵府

manyan0922 發表於 16-5-15 23:33
這幾年 脫髮尋求醫生都找不到
重覆幾次圓禿。每次都不同位置 中醫食藥,針灸,換過幾個中醫都醫不好

你先要放鬆唔可以有壓力,呢種同壓力有關,基本上冇得用什麼方法醫治,但會自己好番,越有壓力越難好,唔好諗佢,快就2個月生番慢6個月,以前我會睇中醫調理身子,覺的加速快d長頭髮,西醫比類固醇藥膏或打頭皮,不過我唔會用

大宅

潘高壽 發表於 16-5-16 00:34

可以pm我嗎, 唔該

大宅

我老公之前鬼剃頭,比左成萬蚊做護理都唔得,揸偏方,揸好多都唔掂,差唔多大半年,之後做返運動,提升返抵抗力,加上揸frankincense精油,開始出返毛仔,希望可以一直出落去

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

根本就大多數是壓力導致免疫系統自己打自己,半年至一年內就算唔揸藥膏、唔打類固醇藥物落頭皮、都會自己好番。
以上是政府和私家先後坦白講過嘅。
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

複式洋房

回覆:潘高壽 的帖子

可否將條藥方pm給我~謝謝

複式洋房

引用:我試過,之後睇左好多醫生,駛過好多錢,都

原帖由 潘高壽 於 16-05-16 發表

複式洋房

引用:有冇睇過上水肥仔

原帖由 alicemic 於 16-05-15 發表
有冇睇過上水肥仔? 朋友又係鬼剃頭都醫好幾年, 好掂!
可否提供地址給我~~~謝謝

子爵府

2024年龍年勳章

bamboo14 發表於 16-6-12 16:02

剛剛髮型師告訴我有鬼剃頭問題,求你的藥方(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至