婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

"我唔係覺得我個仔外國大學畢業好叻,但我驚你地將來有距離。"

呢一句真係記一世呀,周街都外國畢業啦,仲要C6 當年成績係實考唔到好既會考分數,所以先送去外國,我呢d香港畢業就比下去。 一聽到即刻十句粗口係心入面,以後唔好指意我對佢好。

用戶要求終止服務

小RENE 發表於 16-9-20 12:10
"我唔係覺得我個仔外國大學畢業好叻,但我驚你地將來有距離。"

呢一句真係記一世呀,周街都外國畢業啦, ...

99都痴痴哋

大宅

你蛋都冇隻

Jolin_Yuen    發表於 16-10-26 12:42

男爵府

好多,數唔哂,但可以點?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小RENE 的帖子

你原諒個『井底蛙』啦, 嬲佢都貶低自己!

珍珠宮

「當年呀仔應該同佢前女友結婚,結咗咪好囉!」講咗3次

Jolin_Yuen    發表於 16-10-26 12:43

大宅

章魚妹妹 發表於 16-9-20 13:12
好多,數唔哂,但可以點?
相處4年了,次次都係有佢講冇人講,大肚了仲要屈我,而家唔忍了,駁佢的一隻手數得哂,今期仲話心有事要入院,駁佢,無勇氣了亦都無力氣了,老公聽得多都會嫌煩,唔想影響2個感情,我唯有起呢度呻下,睇下有冇共鳴

男爵府

Pochacco2015 發表於 16-9-20 14:23
相處4年了,次次都係有佢講冇人講,大肚了仲要屈我,而家唔忍了,駁佢的一隻手數得哂,今期仲話心有事要入 ...

其實我都好想呻,真係幾難聽都有,不過唔想比太多負能量自己,有時見呢度jm呻既同我發生有相似就當呻左!

子爵府

話說當年c6被公司炒,我99第一句話「都係嗰個女人,嗰衰女人害咗你。最衰都係嗰個女人!」

早幾個月,飲茶時襯C6去廁所,表面上扮同叔仔講,但實際望住我話「我個仔一個人揾到兩個人錢,唔計XX(我),都一個人揾到兩個人嘅錢。」

事實係,佢唔知我揾幾多,只知佢個仔早幾年嘅人工。我C6大我10年,但我人工比C6最少多50%以上。

未結婚之前曾經用嗰個女人稱呼我,又話我冇家教。依家咪人前人後話我好,我只做足本份,但佢點對過我,我唔會忘記。

Jolin_Yuen    發表於 16-10-26 12:45

大宅

回覆樓主:

最初拍拖冇幾耐比佢話我狐狸精

大宅

poyleung 發表於 16-9-19 22:59
結婚前
‘你想我送啲咩比你?我冇野可以比你,姑媽話唔駛買野喎,我遲啲有時間去買‘
笑笑口咁講:大家咁話。

男爵府

BK Milk勳章

Pochacco2015 發表於 16-9-19 17:45
自問脾氣臭,對住99死忍難忍。99既說話,只會一次俾一次難聽.....
"做人老婆,你仲有排學"
"喊喊喊,你全 ...

我99句句都難聽過粗口

男爵府

BK Milk勳章

結婚前
‘你想我送啲咩比你?我冇野可以比你,姑媽話唔駛買野喎,我遲啲有時間去買‘

X家剷??
下次再講,同99講「我們都是一家,一齊X家剷喎

大宅

結婚前

阿奶奶 x家剷你無份架?
X家剷預埋你wor!一家人麻

男爵府

比對龍鳳鈪你

話你知對鈪係姑奶結婚嗰陣唔要先諗住比你

大宅

回覆樓主:

叫我落左個女!
到佢死了,我都忘記唔到!

好彩我女現在好乖,好叻,
比佢其他孫叻好多靚好多!

當初係佢個仔想做老豆先計畫生BB,
到有左通知佢,佢要搞我!
除了講,仲背後做了好多野
之後佢講也衰野都唔夠叫我落左個女咁衰!

已經唔係好恨佢,
不過不會因為佢已死所以忘記!
就連已經離婚,再有新戀情都好!
對佢地ex男家這些生物都係唔接觸多為妙!

大宅

暫時聽過99最毒嘅係,我上胎無咗,99同我講: 你哩個死女人,個胎死咗係你既事,仲賴我逼你翻大陸拜山? 你唔中意咪唔好翻,無人話一定要你翻既。 你哩個女人真係毒,搶走左我個仔,你知唔知我幾辛苦養大個仔,用左幾多錢? 做人要知足,做人要有良心。

我99一直都對我唔好,完全係刻薄。好彩哩件事令我永遠唔洗再對住佢,感謝上天睇清晒佢既所作所為。

Jolin_Yuen    發表於 16-10-26 12:46

大宅

回覆樓主:

我結婚時一切從簡,連禮金同過大禮都係象徵式咁包封利是,所以嗰封唔係好多錢,但我媽唯一要求就係我唔可以自己接封利是拎返屋企,一定要我老公拎過去俾我媽
咁有次上我99屋企,佢拎封利是出嚟話係禮金,要我拎返去俾我媽,我唔肯接,話我媽唔俾我接,要男家親手拎過去,之後99轉交俾咗我老公,我老公都唔想接,想自己出錢,但99係去要我老公收,咁我老公收咗先,諗住遲d俾返99,而我老公就自己另外買個包羅萬有利是封入錢拎去我屋企。
好啦,到擺酒後第二日,咁訂婚宴有包隻回門乳豬,第二日我哋去酒樓攞回門乳豬去女家,我哋攞咗隻豬去緊女家時我99係電話度話隻豬係佢,唔可以俾女家,不停嘈我老公,最後去完女家後,我哋特登訂返隻乳豬俾99 (因為我老公揸車,我去攞豬,所以隻豬係我俾錢),去到我99屋企俾返隻豬佢,佢就話: 我唔係話要隻豬,但嗰隻豬唔係俾你(指我),隻豬係我哋(指男家),我已係利是度寫明包埋隻豬,你唔應該攞隻豬。
我話我無收到你所講嘅利是同註明,我99話佢嗰封利是有寫,我話我無收到,係你嗰仔收,佢無俾到我媽,之後99話係我哋2公老問題,總之佢就有俾到,嗰刻我心諗,好明顯係你哋2母子溝通問題過多我,
咁都算,最過份同最難忘記嘅說話就係: 你知唔知回門豬係咩意思,係一個乾淨嗰女人嫁入嚟,所以回隻豬俾女家
嗰吓幾嬲,你明知我女家無收到你所講有註明回門豬利是,即女家無收到回門豬,仲要講咩乾淨女人,你家吓唔俾回門豬,係咪暗示我係d不三不四唔乾淨嘅女人呀
最過份係,離開99屋企後,我問我老公,99嗰封利是現在係邊,我老公話俾返佢,我問老公佢知唔知你俾返佢,我老公話知;即我99攞明玩嘢
之後我就安慰自己,俾99嗰隻回門豬係我俾錢買,家吓就當你嗰仔嫁俾我,我回隻豬俾你,就你嗰仔入贅我女家

翡翠宮

如果佢對我講D咁嘅嘢,一定會爆佢冇面俾

Jolin_Yuen    發表於 16-10-26 12:48

用戶要求終止服務

cchwin 發表於 16-9-21 10:55

我結婚時一切從簡,連禮金同過大禮都係象徵式咁包封利是,所以 ...

痴筋咖佢

首頁
12345...7

尾頁

跳至