時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Pulmma 發表於 16-12-2 22:50
但係劣c黨所有“議員”宣誓冇人將到佢軍。

出來聲援嘅反對黨, 冇一個人企係律師身份, 企係宣誓就職及聲 ...
劣C黨好精,佢哋撐梁游去玩宣誓,但佢哋自己唔會好似梁游咁玩,精人出口,笨人出手,香港總是多笨人

禁止訪問

琥珀宮

Prairie 發表於 16-12-2 17:11
【晴報專欄】梁、游二人就其宣誓提出上訴被駁回,議席出缺,勢必補選。至今由宣誓風波所導致的有形及無形的 ...

7000萬唔浪費。2015至16年度香港盈餘為300億元,收入為4,570億元,就算洗多1億可以踢走啲攪攪震,實務做唔到,只嗌口號攪小動作嘅垃圾,絕對花得抵。長遠嚟計有著數。

學人利申先:交足幾廿年稅,從沒中斷過。

琥珀宮

DoReMi媽媽 發表於 16-12-2 23:11
劣C黨好精,佢哋撐梁游去玩宣誓,但佢哋自己唔會好似梁游咁玩,精人出口,笨人出手,香港總是多笨人 ...

可能係泛民嘅無間道,根本一早覺得養青政班人唔熟,所以害佢地,推佢地去死,等多啲自己友填補佢地空缺。可能已在開香檳食魚子醬慶祝中。

DoReMi媽媽    發表於 16-12-3 12:04

伯爵府

老實講,真係多得兩件小學雞去得咁盡,否則冇機會撥亂反正。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

csdenis 發表於 16-12-2 18:02
背後有咩"法律智囊"咁巴閉?軍師咪又係黃台仰梁天琦嗰啲垃圾。

咪係,d「靚仔」點會聽大人說話

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

SandyKL 發表於 16-12-2 23:35
可能係泛民嘅無間道,根本一早覺得養青政班人唔熟,所以害佢地,推佢地去死,等多啲自己友填補佢地空缺。 ...

同感

珍珠宮

D公文袋明知輸都會幫佢上訴啦,大拿拿幾百萬律師費喎!梗係俾同行賺左先啦!

阻人發達尤如殺人父母呀!

大宅

2018復活節勳章

palmchristy 發表於 16-12-2 17:22
非常欣賞那句: "那些在他們背後出謀獻計的法律界人士也有很大責任。"

觀乎近年發展, 小部份法律界人士, 特 ...

就正正係哩班別有用心的人,係背後推波助瀾

大宅

2018復活節勳章

palmchristy 發表於 16-12-2 17:22
非常欣賞那句: "那些在他們背後出謀獻計的法律界人士也有很大責任。"

觀乎近年發展, 小部份法律界人士, 特 ...

就正正係哩班別有用心的人,係背後推波助瀾

伯爵府

bufferzone 發表於 16-12-3 17:58
D公文袋明知輸都會幫佢上訴啦,大拿拿幾百萬律師費喎!梗係俾同行賺左先啦!

阻人發達尤如殺人父母呀!:mo ...
油雞已經明言有破產準備,今趟做左蝕本生意喇,律師費凍過水。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講真
政治就係一件小事都可以發到無限大
問題就係可唔可以炒作
令好多人關注…
你哋都想憑行李事件攻689先生啦
不過來來去去都係班黃人炒嚟炒去都炒唔起之嘛…
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講真
政治就係一件小事都可以發到無限大
問題就係可唔可以炒作
令好多人關注…
你哋都想憑行李事件攻689先生啦
不過來來去去都係班黃人炒嚟炒去都炒唔起之嘛…
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

SandyKL 發表於 16-12-2 23:35
可能係泛民嘅無間道,根本一早覺得養青政班人唔熟,所以害佢地,推佢地去死,等多啲自己友填補佢地空缺。 ...

政治的確黑暗

首頁

尾頁

跳至